PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=500891}

Incepcja

Inception
2010
8,2 641 tys. ocen
8,2 10 1 641437
7,9 87 krytyków
Incepcja
powrót do forum filmu Incepcja

jaki lektor (imie i nazwisko) czyta w polskim wydaniu dvd/BD

beowulf_87

Oby lektorem był Maciej Gudomski. To chyba najlepszy polski lektor ostatnich kilkunastu lat.

ocenił(a) film na 9
Maniek2008

Zgadzam się, nie za bardzo wyobrażam sobie innego lektora w tym filmie niż Gudomski

beowulf_87

Lektor w tym filmie to porażka, lepsze już napisy. Tylko ci gada, i zabija klimat całego filmu, a napisy to majstersztyk

ocenił(a) film na 10
saimon13

True, true.
Chyba, że ktos nie umie czytać to sobie posłucha pie**olenia tym samym psując klimat...

krystix

Lektorem jest Piotr Borowiec. Uważam ten wybór za bardzo dobry.

ocenił(a) film na 10
Maniek2008

Wie ktoś czy będzie wydanie 2DVD???? :]

danio344

Bedzie dwudyskowe wydanie. Tak jak w przypadku mrocznego rycerza pierwsza plyta bedzie z filmem, a druga z dodatkami.

Widzialem tez reklamę w empiku, że film ma kosztowac 59.99 zl (wydanie dvd) i 99.99 (wydanie blu-ray).
Wg mnie cena dvd jest za wysoka. Zwyczajnie nie bedzie mnie stac na kupno...

ocenił(a) film na 10
Maniek2008

59.99 za jednoduskowe wydanie DVD, ale za dwó nie ma....

beowulf_87

szkoda, że to nie Maciej Gudowski. To jest jednak najlepszy lektor. Czasem poprawia odbiór słabszych filmów i tylko w przypadku tego lektora odrzucam napisy. Taki sam zawód miałem troche gdy kupiłem Matrixa na DVD bo spodziewałem się tego lektora, a był inny.

Midnite

Zgadza sie. Gudomski potrafi swoim glosem zahipnotyzowac. Czasami dla niego samego chce się obejrzec film do konca. Uwazam jednak , ze Piotr Borowiec to lektor z najwyzszej półki. Jego glos jest jednym z najlepszych w Polsce. Wg mnie Borowski wraz z Gudomskim i Jackiem Brzostyńskim tworzy trio najlepszych lektorów w Polsce.

ocenił(a) film na 10
Maniek2008

Świetny jest również Łukomski.Nadaje klimat przez duże "K". Dlatego lubię oryginały,oglądam albo z napisami albo lektorem.W zależności od tego na co mam ochotę :)