PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=122678}
5,9 221  ocen
5,9 10 1 221
Imperium ojca Rydzyka
powrót do forum filmu Imperium ojca Rydzyka

Ten człowiek wiele zrobił dobrego dla ludzi i tego kraju a Wy co zrobiliście plujące jadem matołki ? Posłuchajcie trochę radia Maryja, pooglądajcie telewizje Trwam, poznajcie racje drugiej strony i dopiero wtedy się wypowiadajcie. W mediach reżimowych trwa nieustanna nagonka na jego osobę i wielu z was daje się wciągnąć w krucjatę nienawiści przeciwko jemu. Nie tędy droga moi drodzy. Jeśli ktoś promuje kampanie nienawiści (absurdalny zarzut wobec Ojca Rydzyka) to właśnie jesteście to wy lewacy i wasze telewizje.

Zelgadiss

Kolejny naiwniak który uwierzył w "dokonania" Rydzyka. Przecież on okrada stare babcie z renty. Wyzywa Polaków na wojnę z Żydami. Każe głosować na PiS. Chce za pomocą Multiplexu indoktrynować ludzi tak aby swój majątek powiększyć. Tak się nie powinien zachowywać klecha w POlsce. Powinien jeździć na rowerze i żyć skromnie a nie wozić dupy w Maybachu.
P:S Nie jestem za PO bo PO nie lepsze jest. Nie czytam GW, nie oglądam TVN'u. Proszę mnie nie wsadzać do mediów znienawidzonych przez waszego guru bo są jeszcze w tym chorym kraju ludzie którzy są ponad wasze chore i innych poglądy. Pozdrawiam i radzę ci samodzielnie myśleć(nie sugerować się Rydzykiem czy innym klechą bo tacy od razu indoktrynują).

Marik1234

Z wielką uwagą przeczytałem to co napisałeś, i pierwszą myślą było pytanie jak człowiek który z nienawiścią i pogardą szkaluje księży (wrzucając ich do jednego wora) wyzywając ich od klech a pod jednym filmem wypisuje „je*bać Smoleńsk”, „je*bać Rydzyka” może zarzucać innym sianie nienawiści. W dodatku poniżasz ludzi, wyzywając ich od naiwniaków. Ja wcale nie uwierzyłem w jego dokonania. Ja się o nich przekonałem. Ten człowiek nikogo nie okrada pod warunkiem że pojmujemy złodziejstwo tak samo. Może złodziejstwem dla Ciebie jest informacja o dobrowolnej zbiórce na jakiś konkretny cel. Kto chce ten daje. Rozumiesz ? O rządzie można powiedzieć że to banda złodziei. Marnują nasze pieniądze na swoje zachcianki, nakładają coraz to absurdalniejsze podatki a my nic nie możemy z tym zrobić. Pieniądze są wydzierane nam wbrew naszej woli. To jest złodziejstwo. Pomyśl o różnych akcjach takich jak zbiórka na szkoły, zbiórka na ochronę zabytków czy tym podobne zbiórki. Słyszałeś na przykład o tym by Ojciec Rydzyk zbierał pieniądze na swoje potrzeby ? Na nową willę z basenem ? Na nową brykę ? hmm ? Nie ? Ja też nie. Pieniądze zawsze idą na konkretne cele.
Kto idzie na wojnę z żydami ? Gdzie to wyczytałeś ? To pomówienie w stylu gazety wybiórczej. Ciekawe że nikt nie jest w stanie udowodnić tych rewelacji a jedyne co potrafią ludzie nieprzychylni Tadeuszowi Rydzykowi to powtarzaniu tych bredni. Tak, Ojciec Rydzyk popiera Pis. A dlaczego ? Odpowiadam : Bo to jedyna partia która broni otwarcie katolickich wartości i na każdym kroku akcentuje wartości które broni. Jeśli jesteś zwolennikiem pluralizmu i wolnych niezależnych mediów to powinieneś popierać dążenia ponad 2 milionów ludzi by TV trwam znalazło swoje miejsce na multipleksie cyfrowym. Mamy w końcu tą demokrację czy nie ? Dużo słyszałem o tym mitycznym majątku ale do tej pory nie znalazłem dowodu który by uwiarygodnił te pogłoski. Wspominałeś o maybachu. Odpowiadam cytatem : „plujcie, kłamcie, a zawsze coś zostanie”. Brednie o maybachu są tym czym były od samego początku. Bredniami.

PS. Nie jestem za PiS ani żadną partią polityczną. Nigdy w swoim życiu nie oddałem głosu na jakąkolwiek partie polityczną. Nie oglądałem nigdy TV trwam ale kiedyś często słuchałem radio Maryja.
Ojciec Rydzyk nie jest moim „guru” jeśli rozumiesz guru jako jakiegoś przywódcę któremu należy oddawać cześć. Po prostu widzę że ciągle jest atakowany bez podstaw i powinni znaleźć się ludzie którzy by go bronili.

Pozdrawiam i polecam nie sugerować się nie potwierdzonymi stekami pomówień i kalumnii z mediów które słyną z otwartej nienawiści do tego człowieka.

Zelgadiss

Bo ja myślałem że ty jesteś od Rydzyka. Nie powiedziałem że ten dokument to 100% prawdy.

Zelgadiss

O zachlanym biskupie jakoś nie powiedzieli. A podobny od nich bije sama prawda.

BelzeBoobies

Rozumiem że jesteś wiernym słuchaczem radia Maryja a twoja wypowiedź wynika stąd że takowej informacji tam nie usłyszałeś.

Zelgadiss

Tak, dobrze wydedukował Pan. Szczerze gratuluję.

ocenił(a) film na 6
BelzeBoobies

Ja słyszałem że Czcigodny Mąż Stanu Jaśnie Wielebny Dobrodziej Sławiciel Katolicyzmu Polskiego przed bezbożną i zawszoną antyklerykalna europą ma Nobla dostać
I to z dziedziny fizyki : Za poruszenie ciemnej masy przy pomocy fal radiowych

giovanni50

Ha, dobre!

Zelgadiss

Zgadzam się w 100% z autorem tematu. Ojciec Rydzyk to porządny człowiek, zrobił wiele dobrego dla kraju, tak jak Lech Kaczyński i jego brat. Ale ciemnota od Tuska i Paligłupa go obraża

ocenił(a) film na 6
Aliengreen90

żal.pl

giovanni50

WYPIE*DALAJ NEOKIDZIE

ocenił(a) film na 6
Aliengreen90

Mylisz się mam prawie 34 lata :)

giovanni50

Tylko pokemony poniżej 15 lat piszą "żal.pl"

http://www.youtube.com/watch?v=hVYMwRKuB4k

A teraz wypie*dalaj Tuskomatole

ocenił(a) film na 6
Aliengreen90

wiocha.pl

ocenił(a) film na 6
Aliengreen90

Jak się zabiera głos w sprawie zakonnika, chwali go, to trochę kultury wypada mieć w swoich wypowiedziach.
Zresztą nie tylko w takich sytuacjach...

Aliengreen90

Podpisuję się obiema rękami pod Twoim komentarzem,jak i komentarzem autora tematu.Ludzie,którzy krytykują Ojca Rydzyka,braci Kaczyńskich to dowód na to,co potrafi zrobić z mózgiem TVN.

ocenił(a) film na 5
Zelgadiss

ehh i jak ma być dobrze w tym kraju jak ciągle taka ciemnota....

fauzi

Ciemnota to nie jest domena jedynie katolików. Jest też domeną zwolenników PO.

ocenił(a) film na 5
Marik1234

Ja nie jestem zwolennikiem żadnej partii.Wierze w zwykłą ludzką inteligencje.Człowiek rozumny nie przyjmuje za przeproszeniem każdego chłamu wysuwanym przez partie.Ale jeśli po tych wszystkich faktach związanych z Rydzykiem(bo nie nazwe go ojcem) jeszcze wychwala go pod niebiosa,to po prostu brak na to komentarza.

fauzi

I Rydzyk i Tusk są obaj siebie warci. Wszystkich polityków którzy zrobili w Polsce burdel należy rozstrzelać.

ocenił(a) film na 5
Marik1234

Tusk też nie jest kryształowy,tu sie z Tobą zgadzam.

fauzi

Brawo!

ocenił(a) film na 7
Marik1234

Popieram w 100%.

ocenił(a) film na 7
SpokoZiomek_filmweb

Dobrze że coraz więcej ludzi o "jasnych umysłach" wypierają tą ciemnotę i ślepą wiarę.

ocenił(a) film na 7
Zelgadiss

Może przykłady tych dobrych działań bym poprosił. Natomiast w moim odczuciu dokument jest dość obiektywny, chociaż może i ciut stronniczy, no ale jak można nie być stronniczym w przypadku tajemnicy poliszynela działań Rydzyka w tym kraju.

ocenił(a) film na 6
chemas

A tutaj cud na skalę światową Rydzyk dostał dwa maybachy od bezdomnego

https://www.youtube.com/watch?v=kwKIsVrWyRo

ocenił(a) film na 7
giovanni50

Jaja, po prostu jaja :)