Iluzja

Now You See Me
2013
7,4 357 tys. ocen
7,4 10 1 357415
5,7 49 krytyków
Iluzja
powrót do forum filmu Iluzja

Pytania

ocenił(a) film na 8

Jeśli macie jakieś pytania odnośnie filmu, to pytajcie, postaram się odpowiedzieć

ocenił(a) film na 5
fifi39

Ja mam pytanko:-) Czy sa dostepne polskie napisy do tego filmu?Z gory dziekuje za odp.Pozdrawiam:-)

ocenił(a) film na 8
daga811

Chodzi Ci o film online, czy do ściągnięcia?

ocenił(a) film na 9
fifi39

Co ma wspólnego ten francuski bank z firma ubezpieczeniową? Kto był wlasciciem tego sejfu, bo zapomniałem,

ocenił(a) film na 8
msi987

Sejfu? O którym sejfie mówisz, bo tam się kilka przewinęło :D

ocenił(a) film na 5
fifi39

Raczej wolę do ściągnięcia:) Są?

ocenił(a) film na 9
daga811

Bardziej chodzi mi o pierwsze pytanie, a sejf to ten co był pokój z lustrem

ocenił(a) film na 7
msi987

SPOILER SPOILER SPOILER!

Po tym jak Shrike, ojciec Rhodsa utonął zamknęty w sejfie, firma ubezpieczeniowa nie wypłaciła polisy, a francuski bank o ile dobrze pamiętam skasował jakieś aktywa/obligacje które posiadał, stąd to powiązanie i zemsta. A sejf należał do firmy, która zaczynała właśnie jako producent sejfów, ale że "używali taniej stali" do produkcji, sejf na dnie pod wpływem ciśnienia się odkształcił i magik nie mógł się wydostać. Troche paradoks z drugiej strony, żeby ukraść sejf z połową milarda dolarów firmie która zajmowała się produkcją takiego sprzętu. Nawet jeżeli się przebranżowali, to i tak dziwne.

ocenił(a) film na 6
fifi39

Jak mozna tak spieprzyc zakonczenie? Do ostatniego momentu film nawet swietny, a tu nagle PUFF, "It is I, the Great WIzzard of OZ". O Gdyby zagral brat Franco i pojawil sie wlasnie w stroju wielkiego czarnoksieznika, to byloby chociaz zabawne. Moze to aktor Ruffalo jest slaby najzwyczajniej, nie pasujacy do roli. Tak samo glupie zakonczenie filmu Oblivion konczy sie slowami "I am Jack Harper, and I'm home" (tylko ze bylo tam tysiace takich jak on pozostawionych na Ziemi).