PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627599}

Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 294 tys. ocen
7,3 10 1 294246
6,4 49 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Soundtrack z Igrzysk 2 jest niesamowity, coś na miarę Wielkiego Gatsby'ego, tyle znanych
osobistości dodało coś od siebie do tego cudownego filmu. Tylko mam takie pytanie, bo albo byłem
pod wpływem emocji oglądając film, albo prawie żadna piosenka z płyty nie była w filmie, tylko jak już
to na napisach. Czy były jakieś piosenki puszczane w trakcie z filmu? Brakowało mi "Atlas"
Coldplay'a w trakcie, bo był dość emocjonujący jak cały film. w Gatsby'm to przynajmniej większosć
była zawarta w filmie.

jakeziom

ja tez to zauwazylam. bylam w piatek i dzisiaj wiec bardziej skupilam sie na szczegolach. powinno byc we remain, mirorr i who we are.

julasek1998

Właśnie tego mi brakowało :) Tak samo jak głosu Mags, no ale i tak reszta jest na najwyższym poziomie.

jakeziom

"Atlas" Coldplay'a było na napisach końcowych :). Reszty również jakoś nie usłyszałam. :)

ocenił(a) film na 9
teretutum

Zarówno w pierwszej części jak i drugiej powstał soundtrack z piosenkami inspirowanymi historią Igrzysk Śmierci. W przypadku części pierwszej nosił on tytuł: The Hunger Games: Songs From District 12 and Beyond. Jest to jednak (można powiedzieć) dodatek do filmu. W Igrzyskach Śmierci na napisach końcowych leciała piosenka Arcade Fire - Abraham's Daughter, a na W pierścieniu ognia Atlas i Gale Song. Studio jednak wyjaśniło, że dodawanie w tle, w czasie filmu piosenek z tekstem mogłoby niekorzystnie wpłynąć na klimat filmu, dlatego w obydwu ekranizacjach została skomponowana muzyka przez J.N. Howard'a. Tym samym w filmach nie znajdziecie piosenek, tylko muzykę.

pantomima4

Dzięki wielkie za odpowiedź, jednak według mnie piosenki z soundtracka idelnia pasowały na tło wydarzeń z filmu. :D

ocenił(a) film na 7
jakeziom

Ja ktoś chce można już kupić płytę:
http://www.empik.com/hunger-games-catching-fire-igrzyska-smierci-w-pierscieniu-o gnia-various-artists,p1084865132,muzyka-p

Wiktoria_Sob

Ja właśnie męczę płytę od wczoraj, dlatego tak żałuje, że piosenki się nie pojawiły w trakcie fabuły :(

ocenił(a) film na 7
jakeziom

Ja już ją zamówiłam na stronie empiku, mam nadzieję, że szybko do mnie dotrze :)