Biorąc pod uwagę te nadzieje to pewnie konto Oldmana, co roku nadzieja, co roku fail ;)
Jak dostanie to za drugoplanową w American Hustle - szkoda że go jeszcze nie ma w naszych kinach.
Efekty specjalne też są bardzo dobre. Dziwię się że nie ma nominacji. Nominowane jest np. World WarZ i Hobbit. WarZ miał dobre efekty ale nie aż takie żeby dostać nominację. Ehh Hobbit, troszkę się zapędzili. W Hobbicie te efekty są trochę takie sztuczne. Ale nominacja dla Igrzysk powinna być. I tak w efektach wygra Grawitacja. Za charakteryzację największe szanse mają Igrzyska i Jeździec Znikąd.
Poważnie? Efekty są średnie i to przy dużej dozie uprzejmości do twórców. Akurat nominacja za efekty byłaby jednym wielkim żartem.
Zresztą i tak nie ma wątpliwości, że w tej kategorii są tylko dwa filmy: Pacific Rim i Grawitacja. Osobiście powiedziałbym, że PR ma znacznie lepsze efekty, ale Oscarowcy wybiorą zapewne grawitację.
za efekty? w tej kategorii nominowane są filmy gdzie tych efektów jest naprawdę masa i są imponujące dla oka - W drugiej części efekty były znacznie lepsze od pierwszej części ale jednak nie jest (na szczęście) to nadal film oparty głownie na efektach specjalnych...
No taaak. Efektów w igrzyskach nie było zbyt dużo. No ale jak już były to były świetne. WarZ no miał niezłe efekty noo ale nie na tyle dobre żeby dostać nominację. Hobbit miał duuuuuuuuuuuużo efektów ale ich jakość nie zachwycała. Co do Niepamięci, grawitacji, PR i reszty filmów się zgadzam. No ale to tylko moja opinia.
Ziomix w tym problem, że nie były świetne. Nie wiem skąd taki pomysł, ale w porównaniu do reszty wypadały naprawdę słabo. To nie są świetne efekty. Mocno średnie.
Hobbita nie sokmentuje bo jeszcze nie widziałem. WWZ miało dobre efekty. Czy dobre na nominacje można się kłócić, ale jednak. Ale i tak jak wyżej wspomniałem nie stawiałbym niczego z nominacji obok Grawitacji i PR ;)
Tak. Nic nie ma szans z PR i Grawitacją. Znaczy w grawitacji robiły na mnie wrażenie tylko w 3d. PR nawet bez 3d robią wrażenie, Więc myślę że tym razem oscara wygra PR.
A tak btw. waszym zdaniem jaki film zdobędzie oscara za najlepszy film roku, Dużo tych filmów ale myślę że Kapitan Philips, Wyścig, Grawitacja mają
szansę, ale wierzę jednak w American Hustle .
Może przesadziłem. Grawitacja czasami lekko nudnawa. A więc moi faworyci to Kapitan Philips lub American Hustle
Nie umiem odpowiedzieć, bo oba filmy widziałem w 2d (jakoś mając opcję na napisy 2d, zawsze wybiore to ponad 3d). Również sądzę, że PR powinno to wygrać, ale jednocześnie obstawiałbym, że akademia wybierze Grawitację.
Co do zwyciężcy ciężko określić bo dwóch z faworytów ciągle nie jest u nas dostępnych (12 years of slave i American Hustle), ale mimo wszystko to wśród nich widziałbym faworytów. American Hustle bo wydaje się naprawdę dobry + zbiera masę nominacji za aktorstwo itp. 12 lat ze względu na tematykę, a jak dobrze wiemy akademia coraz rzadzieje sensownie wybiera nagradzane filmy. Poza tym może Wyścig lub Grawitacja. Philips odpadnie ze względu na trudną tematykę problemu z którym stany sobie nieszczególnie radzą. Osobiście w nominacjach widziałbym Panaceum i The Great Gatsby ale na to również nie widzę szans.
Oscar za efekty dla Grawitacji jest raczej pewny a co do najlepszego filmu to trudno powiedzieć - na razie raczej przoduje Zniewolony - ale trzeba poczekać jeszcze na rozdanie kilku nagród żeby sobie zdanie wyrobić. Na dzień dzisiejszy stawiam na Zniewolonego
Już lepiej niech dostanie za Efekty niż miałby dostać za najlepszy film albo w innej ważnej kategorii....
Nie rozpędzałbym się biorąc pod uwagę, że w konkursie jest wciąż 75 utworów. Najpierw trzeba by odsłuchać wszystkie by mieć jakieś pojęcie;)
Atlas może faktycznie być blisko nominacji ale raczej się na nominację nie załapie - w tym roku najprawdopodobniejszą opcją na dzień dzisiejszy jest to że Oscara zgadnie piosenka z Frozen
Nagrody "Atlas" pewnie nie dostanie, ale chociaż mógłby nominację... Moim zdaniem dostałby zasłużenie bo piosenka świetna.