PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=627599}

Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

The Hunger Games: Catching Fire
2013
7,3 294 tys. ocen
7,3 10 1 294235
6,4 49 krytyków
Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia
powrót do forum filmu Igrzyska śmierci: W pierścieniu ognia

Atlas - ColdPlay

użytkownik usunięty

Piękny soundtrack!

ocenił(a) film na 9

Szczerze mówiąc spodziewałam się czegoś lepszego... Jak na ten zespół i film... Ale mimo wszystko mogło być gorzej :)

użytkownik usunięty
Rose_Clementine

Mi się strasznie podoba. Mógłbym słuchać tego raz za razem i nigdy mi się nie znudzi ;D

Rose_Clementine

Hmmm mi się podoba,ale rzeczywiście spodziewałam się czegoś innego...

panienka_2

Czego np. ? :)

dastan3000

No tak,bo teraz będę wyliczać dokładnie czego mi brakuje...po prostu w porównaniu z ich piosenkami,ta nie jest niczym rewelacyjnym,chociaż nie mówię,że jest zła.

A ja spodziewałem się czegoś gorszego, ale jestem mile zaskoczony. Atlas ma świetny klimat wszystko pasuje do W pierścieniu ognia! :) Super.

użytkownik usunięty
dastan3000

O tak^^. Mi się podoba. Jak dla mnie jest magiczna!

Dokładnie! Ciekawe czy zrobią do niej teledysk ze scenami z filmu :) A okładka zajebista!

użytkownik usunięty
dastan3000

O tak. Okładka zajebista!

Ja teraz mam nadzieję, że nie puszczą tego tylko przy napisach końcowych!

użytkownik usunięty
Gangelus

Ja właśnie myślę że tak będzie... Tak samo było z Abraham's Daughters - Arcade Fire

Ja mam nadzieję, że może zrobią coś w stylu Bonda i dadzą piosenkę w openingu, bo im to wychodzi fenomenalnie. :D

użytkownik usunięty
Gangelus

No tak ;D

ocenił(a) film na 9

nie wiem czy też tak macie,ale im więcej raz słysze ten kawałek tym bardziej mi się podoba...myśle,że w kinie będą już ciary na końcowych napisach...o ile ten kawałek będzie leciał ;)

użytkownik usunięty
DaroO2222

Ja jak w kinie widzę zwiastun (już chyba 50 raz, go oglądam) to ciary mam zawsze większe ;D

DaroO2222

Mam dokładnie tak jak ty im dłużej tego słucham tym bardziej mi się podoba :)

ocenił(a) film na 7

Dzięki za przypomnienie ! Wyleciało mi z głowy, że Atlas już jest ;)

Piosenka myślę, nie najgorsza. Osobiście nie zwaliła mnie z nóg , ale do filmu klimatem jak najbardziej pasuje. Mam nadzieję, że skoro mają taki utwór to dobrze go wykorzystają w filmie. A nie pójdzie w zapomnienie, jak to było przy 1 części, gdzie było naprawdę kilka klimatycznych kawałków , które w filmie się niestety nie pojawiły.

użytkownik usunięty
calays

W pierwszej części to w ogóle taki soundtrack jest nijaki (to muszę przyznać) np. bardzo denerwowała mnie muzyka jak z podestów wyruszali w pierwszej części...

ocenił(a) film na 7

Mnie też muzyka z lekka denerwowała w tamtym momencie filmu. Ogólnie, miałam nadzieję, że z niektórych fajnych utworów wybiorą jakieś fragmenty i dadzą choćby np. w tle jako podkład kiedy Katniss przemieszcza się po arenie bo naprawdę, nie zaszkodziła by mała cześć jakiejś piosenki w takich momentach dodałoby to klimatu myślę. Choć najbardziej chyba w filmie brakowało mi odwzorowania książkowych przemyśleń bohaterki i liczyłam, że może jeżeli tego nie ma to muzyka mi coś wynagrodzi, a tu niespodzianka ani jednego ani drugiego.

użytkownik usunięty
calays

No tak, mówisz prawdę. Mnie też tego strasznie brakowało...

ocenił(a) film na 7

No cóż , było minęło .. pozostaje nadzieja , że F. Lawrence stanie na wysokości zadnia oraz , że ktoś przypomni sobie o użyciu w dobrym momencie tejże piosenki . Oby tylko nie gdzieś daleko na napisach końcowych ...

użytkownik usunięty
calays

Lawrence w ogóle kupę dobrej roboty zrobił (co widać na trailerze) ;D

ocenił(a) film na 7

Ja mam sentyment do tego reżysera po Constantinie i Jestem Legendą. Potrafi facet robić filmy komercyjne powiedzmy "masowe", ale dodaje do nich pewną świeżość i film , który może wydawać się przeciętny bardzo dużo zyskuje.

Dokładnie tak jak mówisz, po trailerze widać ;) Podoba mi się to, że poszedł w aspekt "rewolucji" i tego , że cudowna miłość bohaterów to tak naprawdę gra o przetrwanie i życia innych. Nie żeby mi zaraz zarzucono znieczulice i brak romantyzmu ale bądźmy szczerzy, że ta książka ma też inne przesłanie niż tylko aspekt miłosny. Także mam ogromne nadzieje co do drugiej części.

użytkownik usunięty
calays

Ta książka ma oczywiście inne przesłanie niż tylko aspekt miłosny. Najbardziej mi się w trailerze podobają hologramy, są boskie!.
Ja też mam ogromne nadzieję co do drugiej części ;D

ocenił(a) film na 7

potwierdzam, super kawałek!

ocenił(a) film na 9

matko, zakochałam się- normalnie ciągle tego słucham. Cudowne. Mam nadzieję, że fajnie wykorzystają ten kawałek w filmie *-*

ocenił(a) film na 9
TakeItIzzy

Fajnie? Poczekaj, dadzą na napisy :D

ocenił(a) film na 9
Rose_Clementine

no właśnie coś czuję, że tak zrobią niestety...

ocenił(a) film na 10

do jakiego to filmu ?

ocenił(a) film na 9
humorek22

Wybacz, że zadam to pytanie... Ale pytasz serio? :) Piszemy w forum pod Catching Fire (w pierścieniu ognia), więc prawdopodobnie do tego filmu :)

ocenił(a) film na 10
Rose_Clementine

hahhah wiedziałem że się ktoś nabierze :D

ocenił(a) film na 9
humorek22

Nabierze się czy nie nabierze... W internecie już niestety nie wiadomo czy trafiamy na trolla czy na idiotę. Tych drugich jak chyba zauważyłeś wydaje się być więcej.. Tylko teraz mają oni dodatkową linię obrony - gdy ich brak inteligencji wychodzi na wierzch mogą obrócić swoją durną wypowiedź w zwykłego trolla i wmieszać się w tłum komentarzy "Nowy w Internetach?". :)

I tu przychodzi jedno małe pytanko: Odpowiedzieć na komentarz tłumacząc niedoinformowanemu co i jak jest, czy odebrać wypowiedź jako zwykłego trolla? Rozsądek podpowiada by olać, ale czasami aż korci by odpowiedzieć. Bo ponoć trzeba douczać :)

ocenił(a) film na 10
Rose_Clementine

masz mnie za idiotę ?