Bo na filmie, którym ja byłem zaczynało się chyba tak :
dmucham bańki mydlane, lecą do nieba, a ja wciąz jestem sam...
??
prosze o odpowiedź
I'm forever blowing bubbles
Pretty bubbles in the air
They fly so high They reach the sky
And like my dreams they fade and die
Fortunes always hiding, I've looked every where
I'm forever blowing bubbles, pretty bubbles in the air!
United! United!
co w wolnym tłumaczeniu brzmi:
Wciąż dmucham bańki mydlane
Piekne bańki w powietrze
Lecą wysoko, prawie pod niebo
i znikają jak moje sny
Szczęście się ukrywa i szukałem go już wszędzie
Wciąż dmucham bańki mydlane
Piekne bańki w powietrze
United! United!
wersja kinowa jest po prostu beznadziejnie przetłumaczona, myślałam że mnie szlag na miejscu trafi jak to czytałam://///
pozdrawiam
Dla mnie idotyzm to było przekładanie "United!United!" na "GSE!GSE!" w napisach.... od kiedy to kibice wykrzykuja na koniec hymnu nazwę grupy chuligańskiej to nie wiem, tlumacze pewnie liczyli na naszą głupote i niewiedze w temacie :P
W ogóle napisy poskie są schrzanione! co to jest w ogóle "piłka kopana"??? może się nie znam, ale pierwszy raz słyszę takie określenie :P
Chcieli stworzyc okreslenie, ktore brzmi rownie egzotycznie co "soccer" dla anglika ;) Tylko amerykanie mowia na pilke nozna "soccer" bo football to u nich rugby. Anglicy mowia "football" i koniec ;)
na pewno nie rugby. roznica jest zasadnicza... sprawdz sobie w "google" podobnie jak autor tego posta. co to tak trudno cos znalezc w internecie??? czyzby myslenie az tak bolalo?
ciebie najwyrazniej kultura boli :/
nawet jezeli rzeczywiscie sie pomylilem i rugby nie jest tym samym co futbol amerykanski (nie chce mi sie sprawdzac w goglach bo mnie to nie interesuje) to glowny watek mojej wypowiedzi dotyczy czegos innego, a mianowicie tego ze tlumaczenie "pilka kopana" wcale nie jest takie zle bo chodzilo o stworzenia nazwy, ktora oddaje "egzotyke" slowa soccer dla anglikow - zachowaj wiec dla siebie swoje chamskie komentarze bo swiadcza tylko o tobie
No co emch... to znowu tylko twoja "subiektywana opinia"?? Teraz tez uwazasz ze nikogo nie obrazasz?? Ty serio masz jakises problemy do ludzi. Moze powinienes porozmawiac z jakims specjalista:)