PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 419 tys. ocen
7,6 10 1 419350
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

wie ktoś może w którym miejscu skończy się pierwsza część filmu? w soundtracku ostatnia ścieżka
nazywa się "edge of the wild" co sugerowałoby moment przed wejściem do mrocznej puszczy a z
drugiej strony nie widzę za bardzo soundtracku dotyczącego wizyty u Beorna.

sory jeśli temat był ale nie znalazłem

ocenił(a) film na 7
deadektmiu

Pierwsza część kończy się właśnie przed wejściem do Puszczy. Beorn dopiero w drugiej części.

Joecrou

w takim razie wychodzi na to że Jackson zmienił nieco chronologię zdarzeń. chyba że chodzi o moment w którym to orły przetransportowały bohaterów na ziemię i wtedy kończy się film

deadektmiu

Ile jeszcze tego typu tematów? Od tego jest wyszukiwarka. Hobbit skończy się na orłach i tyle.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Dokładnie Panie Kamilu.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

tzn. jak na orłach się skończy bo nikt tego nie wyjaśnia
Orły zabiorą ich z drzew i w locie zakończy się film, czy jak dolecą do gniazda, a może jak ich wysadzą na ziemię?

katedra

To akurat nie jest dokładnie określone ale myślę że zakończy się w locie.

użytkownik usunięty
Joecrou

Beorn to ten koleś, do którego przyszedł Gandalf a potem pokoleji dochodziły pozostałe krasnoludy? O tego gościa chodzi?

Tak, ten.

użytkownik usunięty
Georgiana_1

Czyli przeczytałem odpowiednią ilość stron Hobbita by być przygotowanym na 'jedynkę' :) xD

Lektura szkolna???

użytkownik usunięty
Georgiana_1

Książka z mojej biblioteczki raczej.

Aha. Nie skojarzyłam tego "jedynkę".

użytkownik usunięty
Georgiana_1

Aha, teraz rozumiem xD

Bo zastanawiałem się skąd to twoje pytanie na początku. Oczywiście, że mówię o Hobbicie '1' a nie o moich ocenach, nie były aż takie złe xD

:)

użytkownik usunięty
Georgiana_1

Dzięki za poprawę nastroju :D

ocenił(a) film na 9
deadektmiu

Patrząc na banner do filmu, pierwsza część skończy się na przygodzie z Orłami. Po sieci krąży jednak mnóstwo innych spekulacji, na przykład o końcówce w Mrocznej Puszczy. Ale ja stawiam na Orły osobiście :)

ocenił(a) film na 8
Marvolo666

Mroczna Puszcza miała być przy 2 filmach. Kiedy okazało się, że maja być 3 filmy postanowiono część 1 zakończyć na orłach.

ocenił(a) film na 9
Morduch

Więc jesteśmy tego samego zdania :)