PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 419 tys. ocen
7,6 10 1 419188
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

dubbing

ocenił(a) film na 8

Ja oglądałam z dubbingiem i troche żałuję, może nie był zły, ale wolałabym słyszeć normalne głosy.
Jaka wersja waszym zdaniem lepsza dubbing vs napisy?

alka893

Głupie pytanie - oczywiście ze napisy. Nie ma innej opcji.

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

eh, ja własnie ogladam pustkowie smuga z dubbingiem, bo nie ma nigdzie z napisami ;/

alka893

Współczuję. A w kinie nie byłaś?

ocenił(a) film na 8
kamilxxx09

Nie, wczesniej jakoś nie zwracałam uwagi na hobbita i w końcu przestali grać. Na 3 częśc pójde z napisami xd

alka893

Rozumiem. Szkoda. Żałuj, bo obejrzeć tak wielką produkcję w kinie to jednak coś :)

ocenił(a) film na 9
alka893

Ale w pustkowiu w dubbingu smaug ma dużo lepszy głos niż w angielskiej wersji

ocenił(a) film na 10
wolverine11

ja wolę oryginalne głosy w Hobbit Np dubbing okropny !! ale w Pustkowiu nie co lepiej ale chyba chyba uszy się przyzwyczaiły

ocenił(a) film na 10
alka893

Jak nie ma wygogluj se Filmy w cda powinno być a jeśli nie widocznie usunięte zostało

ocenił(a) film na 10
alka893

Osobiście uważam, że nasz rodzimy dubbing jest tylko dobry w bajakch Disneya czy produkcjach animowanych gdzie wybór aktorów, którzy mają użyczyć swojego głosu jest faktycznie rzetelnie przeprowadzany. Niestety w Hobbicie przy 1 części szczególnie miałam wrażenie, że decydował wskaźnik „popularności” danych osób a nie ich faktycznie umiejętności, a szkoda ;/
Jeżeli będziesz mieć okazję zobaczyć Pustkowie z napisami to koniecznie oglądaj ! ;)

alka893

Napisy bez dwóch zdań. Oglądałam ostatnio "Percy Jackson i Bogowie Olimpu" z tatą, niestety leciał z dubbingiem. Oboje stwierdziliśmy że źle głosy do postaci są podobierane. Uma Turman miała genialny głos a tutaj, popsuli ją. Tata stwierdził że, dubbingować niektóre filmy to grzech. W Hobbicie dubbingiem nie popsuto tylko postaci Galadrieli oraz Gandalfa. Ale reszta to koszmar.

ocenił(a) film na 10
alka893

Napisy. Zdecydowanie napisy. :)
Byłam w kinie na wersji z napisami, ale gdy już kupiłam film postanowiłam zobaczyć co też tam nasi polscy dubbingowcy powyprawiali. Głosy kompletnie niedopasowane, było kilka sytuacji w których postać porusza ustami a nic nie słychać. Zatkałam uszy przy Gollumie - naprawdę zrozumiałabym więcej gdyby mówił po francusku. Nie polecam dubbingu :/

ocenił(a) film na 9
alka893

Dubbing jest dobry tylko w komediach i animacjach.

ocenił(a) film na 10
alka893

jest sprawdziłem w cda jest wersja z napisami