PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 419 tys. ocen
7,6 10 1 419267
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Ktoś kiedyś tu pytał, czy będą mówić i wspominał, że te z LOTR się nie odzywały. W "Encyklopedii Śródziemia" jest napisane na ten temat:
"Wydaje się, że istniały przynajmniej cztery szczepy trolli: trolle kamienne z Siedzib Trolli i innych regionów Eriadoru, trolle jaskiniowe z Morii, trolle wzgórzowe z Gorgoroth i Eriadoru oraz Olog-hai. Trolle kamienne mówiły uproszczonym Westronem i były chyba najbardziej podobne do ludzi; trollami kamiennymi byli Bert, Tom i William Huggins. Trolle jaskiniowe i wzgórzowe, jeśli sie w ogóle odzywały, to posługiwały się uproszczoną wersją języka orków (...). Olog-hai posługiwały się Czarną Mową.
No to będą mówić.

ocenił(a) film na 9
Georgiana_1

Na to wygląda. Być może będzie to całkiem rzeczowy dialog, albo krótkie, lakoniczne zdania. Ważne, żeby było śmiesznie i dynamicznie jednocześnie :D

Georgiana_1

Wiemy to od czasu Comic Conu.

kamilxxx09

Ty wiesz. Ja nie wiedziałam. Ale dzięki. :)

kamilxxx09

zaloze sie kamilxxx ze w noc premiery bedziesz siedzial na FW by dac hobbitowi automatycznie ocene 10 z twoich mulktikont

smialbym sie jakby zbanowali ciebie w dzien przed premiera, miejmy nadzieje ze do tego dojdzie

DryWolf

Żal mi ciebie

DryWolf

A żeby zbanować trzeba mieć do tego jakieś podstawy. Ty ani nikt inny ich nie posiada.

kamilxxx09

powody:

-spam (np. na forum batmana)
-obrazanie innych
-trolling
-multikonta
-prowokujace wypowiedzi

paszat

Wszystko co wymieniłeś może opisywać jedynie ciebie.

kamilxxx09

do ciebie, wystarczy spojrzec na twoje wypowiedzi, ja rowniez zglosilem ciebie, im wiecej ludzi cie zglosi tym lepiej. tak samo bylo z dangerisem, pyskowal ciagle jak ty az w koncu tyle osob go zglosilo ze dostal bana

paszat

Tyle że nie wystarczy zgłaszać. Trzeba mieć też do tego jakieś podstawy.

kamilxxx09

powody juz tobie podalem, wystarczy przejzec twoje wypowiedzi

paszat

Podaj przykład z najbliższych tygodni jak jestes taki mądry.

kamilxxx09

http://www.filmweb.pl/user/kamilxxx09/posts nikt nie mowi ze musza byc najswieze, chodzi o to ze zlamales pare razy regulamim, tutaj se poszukaj bo w koncu to twoje posty

paszat

To sobie sam poszukaj

ocenił(a) film na 9
paszat

Bez przesady. Nawet jeśli ktoś obraża innych etc. to zwracanie ciągle na to uwagi i głośny protest mają jedynie odwrotny skutek. Jak ktoś po prostu obniża standardy to zamiast wypisywać na forum o tym procederze, odpowiadać na ciągłe zaczepki, lepiej po cichu zgłaszać fakt do admina i po sprawie.
Karmienie kogoś ciągłymi wpisami powoduje odwrotny skutek i pojawia się wtedy jeszcze więcej niechcianej treści.

khazad7_2

czyli nie warto odpowiadac cczyli karmic kamilxxxa?

ocenił(a) film na 9
paszat

Nie odnoszę się w mojej wypowiedzi do konkretnej osoby. Po prostu mówię ogólnie o zjawisku.

ocenił(a) film na 10
Georgiana_1

kolego, oczywiście że mówią i nawet śpiewają jak złapały krasnoludy ;D

ocenił(a) film na 10
1Marcell

Po pierwsze to jest koleżanka (witam tak w ogóle koleżankę) A trolle mówią i mówić będą. Aż do wschodu słońca.

ocenił(a) film na 8
Georgiana_1

Jeśli chodzi o trolle przy ognisku to oczywiście rozmawiały one ze sobą
A te kamienne to olbrzymy więc nie jestem pewien

ocenił(a) film na 10
katedra

Nie tu chodzi o rasę trolli nie osobne stworzenia (jak ludzie byli Rohańczycy i Gondorczycy czy były goblin i orkowie z Mordoru).

Georgiana_1

Trolle gadać mogą, ale oby nie ta sakiewka w scenie z nimi. Ona pasuje raczej do Harry Pottera.

obleh

Sakiewka, no cóż... W dawniej odzywały się np. pies albo miecz. Ale takie rzeczy tylko w pierwszej erze. :)

ocenił(a) film na 8
Georgiana_1

Nawet w filmowej „Drużynie pierścienia” było powiedziane, że trolle potrafią mówić – Bilbo opowiadał dzieciom na swoich urodzinach o przygodzie z trollami, i stwierdził, że „naradzały się one jak go przyrządzić”.

ocenił(a) film na 9
Krayevsky

I to jest trafna uwaga. Wątpliwości co do tego, że będą mówić nie ma żadnych.
Kto choć trochę zna dzieło Tolkiena, oglądał filmową adaptację Władcy Pierścieni i śledził po trosze informacje dotyczące ekranizacji Hobbita wie, że Trolle będą mówić we własnej, specyficznej mowie. Z pewnością nie będzie to "ludzka" mowa... i to tyle w tym temacie :-)

ocenił(a) film na 10
khazad7_2

Tak masz całkowita racje trolle muszą mówić by le tylko by nie były ubrane w ludzkie stroje i nie miały magicznych torebek. Ale mam nadzieje że pająki nie będą mówić bo to by było lekkie przegięcie jak Wargowie mówią swoim językiem tak też pewnie trolle ale oby nie pająki.

Krayevsky

Tak, rzeczywiście. Tam były dzieci Jacksona, prawda?

Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem
jukatos

Co miał pan z matematyki w szkole?

ocenił(a) film na 8
Georgiana_1

4.Norven

ocenił(a) film na 2