PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 419 tys. ocen
7,6 10 1 419267
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Ciekawi mnie bo w kinie na sali było z 7 dzieci w wieku ok 6-10 lat.
A ja myślałem że to film od 12
Jedno mniejsze dziecko się rozpłakało, inne zostało zabrane z sali przez rodziców, a z trzy inne wyglądały na przestraszone. Nie wiem jak z pozostałymi.
Czy w kinie mogli się pomylić?

ocenił(a) film na 8
Windraver

Film z dubbingiem nie oznacza, że film jest dla maluchów. Sześcioletnie dziecko boi się Azoga.

ocenił(a) film na 9
Windraver

Na moim seansie jakiś 5latek był wybitnie znudzony, ale to była wersja normalna z napisami a nie dubbing.
Według mnie poniżej 7-8 roku życia nie ma sensu zabierać dzieciaki na takie skomplikowane filmy gdzie jest dużo akcji, bo dzieciak po prostu nie zajarzy co właśnie ogląda - piszę to z własnego doświadczenia: jako bąbel wzięto mnie na Jurassic Park i nie wiele potrafiłam zrelacjonować po seansie, ale rok później, mając już te 8 lat, byłam na Stargate i wiedziałam o co loko ;)

diana6echo

Ok, ale mnie głównie zdziwiło że pracownicy wpuścili dzieci na film od 12. A sprawdziłem i to jest od 12 na 100%

Windraver

Pod opieka / za zgodą dorosłych nawet na film od 15 czy 17 lat mogą wejść 5-6 latki

katie_17

To po co te ograniczenia wiekowe?

eweczka_spoko

Jak była strzelanina w Danver to na seansie na TDKR było nawet kilkumiesięczne dziecko także....Wiesz każdy może wejść nawet na horror od 18 lat.

ocenił(a) film na 9
eweczka_spoko

Dla kasy: 12latek nie może iść sam do kina na film dla 15latków - prosi, błaga, szantażuje rodziców/straszą siostrę i wtedy kino i producenci zarabiają.

Jak nie wiadomo o co chodzi to chodzi o kasę ;)

ocenił(a) film na 9
Windraver

Jest rodzic/opiekun pełnoletni - to on bierze wtedy odpowiedzialność za ewentualną traumę u dziecka, np wieczną fascynację krasnoludami ;)

Windraver

Film od 7 lat -zgodnie z Informacją w IMAXie przy rezerwacji biletów:

2Hobbit Imax 3D dubbing na niedziela 05/01/2014 11:30
Poznań Plaza
Ograniczenie wiekowe: 7+

Windraver

Byłem dziś na wycieczce szkolnej i jedyne komentarze większości kolegów to te typu: twoja stara, komentowanie wszystkiego, śmianie się, poza tym ciągle jakieś OMG, fuuuj, LOL etc.
Mnie się wydaje, że chodzenie na filmy samemu czy w dwóch coś jeszcze dadzą, ale jak jest cała klasa to trzeba koledze zaimponować...