Jestem ciekaw czy Jackson pokaże Nazgule w Hobbicie. Ponieważ w czasie podróży Bilba w Dol Guldur przesiadywały 3 Nazgule ( w Niedokończonych Opowieściach czytałem że tylko dwa czyli Khamul ze swoim posłańcem). Można by nawet zrobić walkę Gandalfa z Nazgulami.
Mi się osobiście wydaje, że w filmach będzie też ukazane co Gandalf robił w czasie tej swojej misji, kiedy opuścił kompanię. Dlatego to, że będą Nazgule jest prawdopodobne.
Interesująca kwestia. Kto wie. Chociaż w Drużynie Pierścienia (film) Gandalf był mocno zdziwiony, gdy Saruman poinformował go o wyruszeniu dziewięciu z Minas Morgul. Podobnie w książce - podczas rozmowy z Frodem powiedział, że być może powrócą z ciemności wraz ze swoim władcą. Tak jakby nie miał z nimi styczności jeszcze w ostatnim czasie. Ale kto wie, może Biała Rada sądziła, że po przepędzeniu Saurona z Dol Guldur znikną i Nazgule.
Kwestia rzeczywiście trudna do przewidzenia :)
W momencie w którym Gandalf ucieka, bodajże zaraz po slowach "because I am afraid" ;)
Hmmmmm. Bardziej brzmi mi to na zgiełk wywołany przez Orków czy coś, ale nie wziąłem pod uwagę Nazgula. Cóż, trudno mi powiedzieć, czy to na pewno on :)
Ja juz od kilkunastu obejrzeń jestem prawie pewien że to Nazgul :) Za każdym razem jak puszczam ten trailer to słyszę tam wyraźnie Nazgula, przed którym, jak myślę, ucieka Gandalf : )
W grudniu wszystko się wyjaśni. Chociaż dziwne, aby Gandalf uciekał przed jednym Upiorem. Według książki walczył ze wszystkimi dziewięcioma na Wichrowym Czubie :)
Może uciekał przed wszystkimi, nie wiadomo ;p Pozatym Jackson na pewno wprowadził sporo zmian ; p
Na najwyżej jakości w słuchawkach. Ten dźwięk to może być cokolwiek, a Nazgul to jedna z ostatnich rzeczy na jaką bym wpadł.
Słychać jakiś dźwięk w stylu wrzasku ale jest bardzo niewyraźny. Trudno ocenić co to za dźwięk lecz fajnie jakby to był Nazgul.
Nie mniej jednak to trailer... równie dobrze, można w nim usłyszeć to co chce się usłyszeć a tym w rzeczywistości nie jest. Lepiej zaczekać po prostu na film i zobaczyć, czy faktycznie Nazgul/Nazgule się pojawią.
Wsłuchiwałem się w trailer, faktycznie można wnioskować, że słychać tam w pewnym momencie krzyk Nazgula... ale nie uwierzę, póki nie zobaczę :P
Wsłuchałem się i rzeczywiście brzmi jak Nazgul albo Orzeł tylko że Orzeł raczej do tej sceny nie pasuje.