PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 419 tys. ocen
7,6 10 1 419267
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Czy nie sądzicie, że w "Hobbicie" powinny się przewijać motywy przewodnie z LOTRa? Np motyw przewodni z FOTR przewijał sie przez wszystkie części to i tu mógł. Podobnie było z Gwiezdnymi Wojnami, gdzie motyw przewodni też się przewijał przez sequele jak i prequele. Fajnie by było jakby znów się oglądało Shire z tą melodia w tle: http://www.youtube.com/watch?v=_1cTuUwZILg
To by było bardzo sentymentalne :). I piękne. Mam nadzieję, że PeeJay zadecyduje, żeby tak zrobić.
A tak na marginesie. Już się nie mogę doczekać jakiś newsów,bo cicho coś jest. Za cicho :). Ciekawe kiedy wyjdzie pierwszy trailer. Mam nadzieję, że już w Święta będziemy się nim mogli delektować.

ocenił(a) film na 10
TheLOTRandSWfan

Motywem przewodnim w LOTR był motyw drużyny pierścienia a więc nie pasuje. Co do Concerning Hobbits to faktyczne mógłby się pojawić, ale musiałby być troche przerobiony, inaczej zaaranżowany hmm... Ja ufam H. Shore i wieże, że mnie czymś orginalnym zaskoczy a nie będzie "odgrzewał stare kotlety"

ocenił(a) film na 7
TheLOTRandSWfan

Mogliby tak dać choć ten motyw z shire. Ponoć jakoś w grudniu ma wyjść pierwszy trailer, więc trzeba uzbroić się w cierpliwość i czekać ;)

ocenił(a) film na 9
Joo

Zgadzam się w 100% motyw z Shire powinien się pojawić. Będzie pasował jak ulał, ale poza tym to jest całkiem nowa przygoda więc sama muzyka też jednak powinna być nowa. Wiem że na bank nas Pan Howard nie zawiedzie więc tylko pozostało nam czekać :)

ocenił(a) film na 9
TheLOTRandSWfan

W sumie było kilka motywów. Pierścienia, Rohanu, Gondoru, Isengardu, Mordoru - odpadają, Shire, Elfów - jak najbardziej pasują. Biorąc pod uwagę że prawie wszyscy uczestnicy wyprawy to Krasnoludy więc pewnie usłyszymy dla nich jakąś nową, unikalną kompozycję.

użytkownik usunięty
Seba13169

WSPANIALA sciezka dzwiekowa odnosnie krasnoludow znajduje sie w grze Bitwa o Śródziemie 2. Gdy bronimy tronu Ereboru i wczesniej gdy fabula gry toczy sie w Górach Błekitnych slychac super klimatyczna muzyke a w tle dzwiek mlotow uderzajacych w kowadlo, iskrzacy sie ogien, upadajace glazy i minerały... osobiscie najfajniejsza bitwa w grze uwazam. Cos w tym stylu naprawde byloby klimatyczne w kwestii krasnoludow.
Oto te nutki:
http://www.youtube.com/watch?v=052kfqEne18
http://www.youtube.com/watch?v=4qLu08p8_AM&feature=related
WARTO PRZESLUCHAC CALOSC :)
No i czekam na jakies fajne nuty podobne do tych z Morii, wiecie - gdy Bilbo krazy w podziemiach gor i natyka sie na Golluma :)

ocenił(a) film na 10

wspaniała, zwłaszcza ta pierwsza :)

ocenił(a) film na 5
TheLOTRandSWfan

W scenacj z Shire prawie na pewno użyją motywu z Władcy Pierścieni. Co do reszty filmu liczę na coś nowego i równie dobrego

ocenił(a) film na 8
zonk_2

Popieram w 100%. W Shire na dzień dobry nawiązanie do starszych części motywem dźwiękowym,następnie nowa muzyka równie dobra. Czekajmy!

TheLOTRandSWfan

Liczę na nowe brzmienia. Jak sporo krasnoludów to chyba będzie sporo bębnów na soundtracku :D

ocenił(a) film na 9
obleh

Może coś podobnego do "Khazad-Dum". Byłoby ciekawie :)
Uważam, że w obu "Hobbitach" powinnien znaleźć się motyw muzyczny z "Władcy...", np. "The Shire" świetnie by pasowało, moim zdaniem. No i oprócz tego już utwory skomponowane specjalnie dla "Hobbitów". Aby te wszystkie ekranizacje dzieł Tolkiena w reżyserii P. Jacksona miały coś ze sobą wspólnego, charakterystycznego (oczywiście oprócz ekipy filmowej) ;p

ocenił(a) film na 10
TheLOTRandSWfan

Mam nadzieję, że nie będzie podobnej muzyki jak w starym ekranowym Hobbicie :P

czupakabra69

W sumie to nie wiem, kto robił muzykę do 'starego ekranowego Hobbita', ale myślę, że nie Howard Shore. Zaufaj mi- prędzej będzie przypominać muzykę z LotR niż ze starej wersji Hobbita :)

ocenił(a) film na 10
DianaReachel

to na pewno tak tylko sobie zażartowałam :P

ocenił(a) film na 8
TheLOTRandSWfan

Rzeczywiście byłoby miło, gdyby gdzieś pojawił się motyw "Concerning Hobbits". Zwłaszcza, że w wersji reżyserskiej FotR pojawia się podobny wstęp o hobbitach, jak w książce (btw. stąd też tytuł utworu), a na początku "Hobbita" jest podobny opis, więc to byłoby takie ciekawe nawiązanie. ;)

I mam nadzieję, że Shore stworzy równie wspaniałą ścieżkę dźwiękową, jak do LotR, bez kopiowania samego siebie. :)

TheLOTRandSWfan

Było by dość dobrze gdyby takie coś się pojawiło... Powspominało by się dawne czasy..

ocenił(a) film na 9
Nessa_3

moze to glupio zabrzmi ale w Hobbicie najbardziej czekam wlasnie na muzyke skomponowana przez tego genialnego kompozyrora.I pytanie jest czy po mimo tylu lat przerwy po Wladcy Pierscieni potrafi jeszcze skomponowac warta do zapamietania muzyke.Hmmm kibicuje mu i wieze ze pokarze na co go stac w Hobbicie.Mam nadzieje ze muzyka w Hobbicie bedzie zupelnie inna niz we Wladcy.

ocenił(a) film na 6
lavrenzo84

Obawiam się, ze już nie potrafi tak komponować. Ostatnie jego 'dzieła' sa bardzo słabe.

TheLOTRandSWfan

A ja czekam na coś zupełnie nowego. Nie chce starej, choć oczywiście bardzo dobra. Liczę, ze nowa będzie lepsza ;)

ocenił(a) film na 8
calgon09

Ja przeciwnie. :-) Może zbyt się przywiązałam do "Władcy Pierścieni", ale mam nadzieję, że w "Hobbicie" znajdą się nutki z LOTRa. A jest na to spora szansa, zważając na to, że ścieżkę tworzy oczywiście H. Shore. Niezależnie jednak od jego wizji, na pewno nas nie zawiedzie.

ocenił(a) film na 9
Cleaa

Usłyszymy pierwsze nutki wraz z pojawieniem się trailera :-) Czyli zapewne za niecały miesiąc :-)
Swoją drogą... ciekawe kiedy nakręcą filmik z planu stanowiący właśnie o muzyce :-) Choć najpierw wolałbym zobaczyć filmik z planu przedstawiający Białą Radę ;)
Ale na muzykę czekam z taką samą ciekawością i niecierpliwością co na sam film :-)

ocenił(a) film na 8
TheLOTRandSWfan

Fajnie by było gdyby wykorzystali niektóre motywy jak ten z Shire, jednak najważniejsze jest to żeby nawet jeśli będzie nowa muzyka to niech dorównuje utworom z LOTR'a.

ocenił(a) film na 9
doliwaq

Z pewnością dorównywać będzie :-) W sumie to ten sam kompozytor :-) Wydaje mi się, że motyw ze Shire będzie obecny, choć w zmienionej nieco formule. Wiadomo... rzecz dzieje się przed wydarzeniami z Władcy Pierścieni. Będzie zapewne nieco motywów elfickich... jak chociażby z Rivendel ale uważam, że głównie dominować będą klimaty jak w scenach na Moście Khazad Dum... bębny, chóry, niskie tony... w sumie rzecz dotyczy głównie krasnoludów i to oni są tutaj podmiotem :-)

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

Obyś miał rację. Bardzo jestem ciekaw jaki Howard zrobi podkład muzyczny dla Krasnoludów! Najbardziej podobała mi się muzyka grana na skrzypcach kiedy był Rohan.

ocenił(a) film na 9
doliwaq

Z tym i ja się zgodzę. Polecam utwór 6 z II części filmu "The King of the Golden Hall" :-)

ocenił(a) film na 8
khazad7_2

A ja polecam utwór 3 - "The Riders of Rohan" :)