PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 419 tys. ocen
7,6 10 1 419306
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Co polecacie napisy czy dubbing ?

ocenił(a) film na 7
luki3720

Tylko napisy. Dubbingu nawet nie bierz pod uwagę.

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Ok, wielkie dzięki .

luki3720

Podejrzewam , że większość osób , która ci odpowiedziała lub odpowie jest nastawiona sceptycznie do dubbingu i nawet nie była na wersji dubbingowanej więc pytać się o to na tym portalu trochę mija się z celem.

ocenił(a) film na 7
misiek73169

Ale sporo osób słyszalo polski dubbing, bo juz mozna zobaczyc taką wersje w internecie. Pozatym to oczywiste że oryginalne głosy są lepsze od dubbingu, robionego w pośpiechu.

ocenił(a) film na 7
luki3720

Spoko ; )

ocenił(a) film na 8
Joecrou

Tylko lektor

luki3720

Oczywiście że napisy. Chociaż oglądałem na YouTube fragmenty filmu z dubbingiem i muszę szczerze powiedzieć, że nie wypada on aż tak źle jak myślałem (no może po za Gollumem)

ocenił(a) film na 7
pawell91

Tylko i wyłącznie dubbing nie skupisz się na rewaluacyjnych efektach w 3 D czytając film jest długi

ocenił(a) film na 7
Mona_35

Właśnie widać po Twojej wypowiedzi, że nie lubujesz się w czytaniu ; )

ocenił(a) film na 7
Joecrou

Oj wszystkie filmy oglądam z napisami ale niektóre szczególnie długie i dużą ilością efektów nie skupisz się na wszystkim na raz niestety

Mona_35

Oglądałam z napisami i jakoś potrafiłam się skupić na tym i na tym. Da się?

Mona_35

Mona, może oprócz napisów zacznij czytać jakieś książki, dowiesz się o istnieniu przecinków. Bez nich twoje wypowiedzi to słowotok, którego nie da się czytać.
Niewyobrażalne, że w kraju, w którym ukończenie szkoły podstawowej jest obowiązkowe, są ludzie którzy nie potrafią napisać poprawnie jednego zdania.
Nie wiem, czy to pierwotny, czy wtórny, ale analfabetyzm.

ocenił(a) film na 10
luki3720

Dziś obejrzałem wersje z napisami !!! Naprawde polecam, niesamowity film:) Golum i jego zagadki wymiatają :D

luki3720

Zdecydowanie napisy! Zawsze na dubbingu wychwycisz jakieś niedoskonałości i będzie Ci to psuć odbiór. Tym bardziej, że posługują się wspaniałą angielszczyzną :-)

ocenił(a) film na 10
luki3720

Jeśli nie masz 5 lat i nie jesteś analfabetą, to zdecydowanie napisy. Nie wiem w ogóle po co ten dubbing. Jeszcze Szyc jako Gollum, litości! Kto to wymyślił?

ocenił(a) film na 9
luki3720

napisy. Gollum jest rewelacyjny, trolle wymiatają, świetny jest tez król goblinów.