Podejrzewam , że większość osób , która ci odpowiedziała lub odpowie jest nastawiona sceptycznie do dubbingu i nawet nie była na wersji dubbingowanej więc pytać się o to na tym portalu trochę mija się z celem.
Ale sporo osób słyszalo polski dubbing, bo juz mozna zobaczyc taką wersje w internecie. Pozatym to oczywiste że oryginalne głosy są lepsze od dubbingu, robionego w pośpiechu.
Oczywiście że napisy. Chociaż oglądałem na YouTube fragmenty filmu z dubbingiem i muszę szczerze powiedzieć, że nie wypada on aż tak źle jak myślałem (no może po za Gollumem)
Tylko i wyłącznie dubbing nie skupisz się na rewaluacyjnych efektach w 3 D czytając film jest długi
Oj wszystkie filmy oglądam z napisami ale niektóre szczególnie długie i dużą ilością efektów nie skupisz się na wszystkim na raz niestety
Mona, może oprócz napisów zacznij czytać jakieś książki, dowiesz się o istnieniu przecinków. Bez nich twoje wypowiedzi to słowotok, którego nie da się czytać.
Niewyobrażalne, że w kraju, w którym ukończenie szkoły podstawowej jest obowiązkowe, są ludzie którzy nie potrafią napisać poprawnie jednego zdania.
Nie wiem, czy to pierwotny, czy wtórny, ale analfabetyzm.
Dziś obejrzałem wersje z napisami !!! Naprawde polecam, niesamowity film:) Golum i jego zagadki wymiatają :D
Zdecydowanie napisy! Zawsze na dubbingu wychwycisz jakieś niedoskonałości i będzie Ci to psuć odbiór. Tym bardziej, że posługują się wspaniałą angielszczyzną :-)
Jeśli nie masz 5 lat i nie jesteś analfabetą, to zdecydowanie napisy. Nie wiem w ogóle po co ten dubbing. Jeszcze Szyc jako Gollum, litości! Kto to wymyślił?