PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=343217}

Hobbit: Niezwykła podróż

The Hobbit: An Unexpected Journey
2012
7,6 419 tys. ocen
7,6 10 1 419306
6,5 59 krytyków
Hobbit: Niezwykła podróż
powrót do forum filmu Hobbit: Niezwykła podróż

Wiem, że ma byc Legolas, ale ma nie być Aragorna. Czy będzie może Boromir? Arwena?
Kto w ogóle bedzie z WP?
- Gandalf
- Frodo
- Legolas
- Saruman
- Bilbo
- Gollum
- Galandriela
- Elrond

igrek3_2

tak bedą wszyscy, Boromir i Faramir w czasie akcji Hobbita prowadzą wojny na południ z Haradrimami, a Gimli bierze udział w bitwie w Morii

killaz24

O ile się nie mylę w czasie akcji Hobbita Gimliego jeszcze na świecie nie było , to samo tyczy się Boromora i Faramira

Nessa_3

Gimli na pewno już żył.

igrek3_2

swoją drogą ciekawe czy pojawi się Isildur

killaz24

Gimli mógł już być na świecie ale Boromir i Faramir musieliby mieć we Władcy Pierścieni około 60 lat gdyby mieli żyć wtedy gdy dział się "Hobbit".

ocenił(a) film na 7
EternalWinter

Własnie, dlatego postać Bormira, Faramira czy Aragorna była by absurdem.

Anthrax91

Nawet gdyby wiekowo dało się ich tam umieścić to ani Aragorna, ani Faramira, ani Boromira w "Hobbicie" w ogóle nie było. Więc chociażby ze względu na to umieszczanie ich w fabule filmu byłoby absurdem. Nawet wciskanie tam Froda na siłę jest absurdem bo też w książce nie występował.

ocenił(a) film na 7
EternalWinter

Też racja.
Nawiasem mówiąc na ile lat przed Władcą Pierścieni dzieje się akcja Hobbita ?

kamilxxx09

Gimlego jeszcze nie było wtedy na świecie, ale za to wyprawie bierze udział jego ojciec Gloin.

acidghost

Pojawi się też kilka nowych postaci. Ciekawy jestem jak będą wyglądali Beorn i Bard łucznik.

acidghost

Był już.

acidghost

Gimli urodził się w 2879 roku 3 Ery a akcja Hobbita rozgrywa się w latach 2941-2942.

ocenił(a) film na 4
Anthrax91

Aragorn miał 10 lat podczas Bitwy Pięciu Armii. Warto pamiętać, że w jego żyłach płynęła krew królów Numenoru, którzy byli obdarzeni długowiecznością. Aragorn zmarł w wieku 210 lat.

ocenił(a) film na 10
EternalWinter

Aragorn podczas ,,Hobbita" żył juz napewno bo we Władcy miał 87 lat.

ziomek5548

Akcja Hobbita toczy się w 2941r a Aragorn urodził się w 2931r czyli wtedy miał 10 lat. Wtedy mieszkał już w Rivendell.

ocenił(a) film na 10
ziomek5548

Tak czyli miał około 10 lat.

igrek3_2

Mnie dziwiła obecność Elrosa w obsadzie. Ktoś mi wtedy odpisał, że nie chodzi o brata Elronda, tylko inną postać o tym samym imieniu. Ktoś wie, kto to w takim razie był?

Georgiana_1

Pewnie jakiś elf z Rivendell albo z Mrocznej Puszczy.

ocenił(a) film na 10
acidghost

Nie jeden z wartowników którzy odkryli że Smaug nadlatuje. A bratem Elronda nie może być ponieważ ten został człowiekiem pierwszym królem Numenoru.

ocenił(a) film na 10
igrek3_2

Umownie Gloin (nie aktor ale postać) i Ori(jego kości w morii z księgą pod pachą)