Wiem, że ma byc Legolas, ale ma nie być Aragorna. Czy będzie może Boromir? Arwena?
Kto w ogóle bedzie z WP?
- Gandalf
- Frodo
- Legolas
- Saruman
- Bilbo
- Gollum
- Galandriela
- Elrond
tak bedą wszyscy, Boromir i Faramir w czasie akcji Hobbita prowadzą wojny na południ z Haradrimami, a Gimli bierze udział w bitwie w Morii
O ile się nie mylę w czasie akcji Hobbita Gimliego jeszcze na świecie nie było , to samo tyczy się Boromora i Faramira
Gimli mógł już być na świecie ale Boromir i Faramir musieliby mieć we Władcy Pierścieni około 60 lat gdyby mieli żyć wtedy gdy dział się "Hobbit".
Nawet gdyby wiekowo dało się ich tam umieścić to ani Aragorna, ani Faramira, ani Boromira w "Hobbicie" w ogóle nie było. Więc chociażby ze względu na to umieszczanie ich w fabule filmu byłoby absurdem. Nawet wciskanie tam Froda na siłę jest absurdem bo też w książce nie występował.
Też racja.
Nawiasem mówiąc na ile lat przed Władcą Pierścieni dzieje się akcja Hobbita ?
Aragorn miał 10 lat podczas Bitwy Pięciu Armii. Warto pamiętać, że w jego żyłach płynęła krew królów Numenoru, którzy byli obdarzeni długowiecznością. Aragorn zmarł w wieku 210 lat.
Akcja Hobbita toczy się w 2941r a Aragorn urodził się w 2931r czyli wtedy miał 10 lat. Wtedy mieszkał już w Rivendell.
Mnie dziwiła obecność Elrosa w obsadzie. Ktoś mi wtedy odpisał, że nie chodzi o brata Elronda, tylko inną postać o tym samym imieniu. Ktoś wie, kto to w takim razie był?
Nie jeden z wartowników którzy odkryli że Smaug nadlatuje. A bratem Elronda nie może być ponieważ ten został człowiekiem pierwszym królem Numenoru.