PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=283711}
5,4 71 tys. ocen
5,4 10 1 71180
3,8 17 krytyków
High School Musical
powrót do forum filmu High School Musical

PILNE

ocenił(a) film na 10

czy ma ktoś może polską wersje tej piosenki 'Breaking Free' byłam bym wdzięczna :D szlosaj15@interia.pl

ocenił(a) film na 10
szlosaj15

ja osobiscie nie mam polskiej wersji Breaking free ale slyszalam polskie wykonanie i jest beznadziejne!! poprostu tak zjechane, a ten gosciu, co niby spiewa za Troya to jakis sztywniak, mowie ci nie warto, pozdro :-)

Juleczka_Efron

"Ten gościu, który śpiewa Troya" to wcale nie sztywniak. To Andrzej Lampert, wokalista zespołu PIN, absolwent dwóch akademii muzycznych, człowiek o wielkim i naprawdę pięknym głosie. Komuś może się nie podobać, jak śpiewa - to zrozumiem. Ale jeśli mówi, że ON NIE UMIE śpiewać - to jest chyba głuchy.

Juleczka_Efron

Andrzej Lampert ma niesamowity głos !!! Pięknie śpiewa i wcale nie jest sztywniakiem. Przyjdź kiedyś na koncert PINu to się przekonasz !!!

szlosaj15

Ta piosenke wykonuje Hania Stach i Andrzej Lampert, a tytuł to "Masz w sobie wiare". Jest naprawde piekna =)

ocenił(a) film na 10
pszczolka

własnie jej słucham i jest świetna !!!!
Obejrzcie sobie na youtube ich teledysk do tego mówie wam bomba :D
pozdr,

szlosaj15

Jako jedyna popieram Juleczke... Polska wersja to jakis niewypal..."Masz w sobie wiare " brzmi o wiele gorzej niz wersja oryginalna....

ocenił(a) film na 10
Kamilla_Bleu

dzieki kama.. ja tez uwazam ze polska wersja to totalny nie wypał....nie dosc, ze tekst jest przekrecony to jeszcze ten Andrzej jakis tam... w porownaniu do Zaca Efrona to po prostu kompromitacja.. pozdro....

Juleczka_Efron

Sorry, ale ten Wasz Zac Efron jest po prostu beznadziejny. A Andrzej LAMPERT to dopiero potrafi pokazać prawdziwe uczucia, śpiewając. I nie wydusza dźwięków z zaciśniętym gardłem, z trudem je wyciągając.

Dzasmin

POPIERAM !!! Andrzej LAMPERT śpiewa z uczuciem !!!!

ocenił(a) film na 1
Ulka

Andrzej Lampert ma świetny glos! A ten Zac śpiewa beznadziejnie i wygląda jak przez okno. Nie wiem jak można go porównywać do Andrzeja. Piosenka też jest bardzo fajna.

lucy_

W sumie nic mnie to nie obchodzi, ale polska wersja "Breaking Free" JEST beznadziejna. Jak ktos wyzej napisal, Lampert to absolwent dwóch akademii muzycznych, więc ,a co najmniej ponad 25 lat. Tymczasem Troy ma jakies 16 lat - i juz ten fakt dyskwalifikuje Lamperta i Stach jako wykonawców tej piosenki. To po pierwsze. Po drugie tekst po polsku nijak sie ma do tego po angielsku i za ch*ja nie pasuje do tresci filmu. To tyle. A w ogole to jakiekolwiek ingerencje w orginalny tekst utworu to dla mnie najgorsze swietokradztwo...

JohnnY_17

hahaha dobre, ten aktor co gra troy'a9zac efron) ma 20 lat tak an prawde, a gabriele(vanessa anne hudgens) 19 :PP

ocenił(a) film na 3
szlosaj15

Mnie osobiście podoba sie polska wersja piosenki 'Breaking Free' bo uważam że Andrzej Lampert naprawdę umie dobrze śpiewać. Ale nie uważam tez że Zac Efron śpiewa w filmie źle. Ale biorąc pod uwagę fakt że Zac Efron nie śpiewa zbyt wiele w filmie bo uważano że jego głos jest za niski, to bardzo dziwne jest to że do polskiej wersji piosenki dobrano osobę o barwie która bardziej przypomina prawdziwą barwę głosu Zaca Efrona niż zastępującego go w śpiewaniu Andrewa Seeleya.

ocenił(a) film na 7
eSKa

a ja z kolei sluchajac polskiej wersji piosenki po raz pierwszy stwierdzilam ze jest okropna, ale teraz moge powiedziec ze jest w porzadku, chociaz teledysk skopiowany z "nieco" starszej wersji wloskiej...moim zdaniem, najlepsza wersja (oczywiscie po oryginale w jez. ang:) jest "Se provi a volare" którą śpiewa Luca Dirisio, mmm goraco polecam:)

ocenił(a) film na 10
szlosaj15

A pamiętacie jeszcze zespół Just5?? Andrzej Lampart był jednym z wokalistów;]

ocenił(a) film na 10
szlosaj15

Sorry przestawiłam literkę;] powinno być Lampert a nie Lampart:P

Maarit

Poprawka Andrzej Lampert NIGDY nie należał do zespołu Just 5!!!!!!!!! Tylko do Boom Boxsu .

ocenił(a) film na 2
Ulka

dużo lepsza niż oryginalna
przynajmniej śpiewają czysto
a żeby posłuchać wstukaj na youtubie...

ocenił(a) film na 2
doma48

i nie rozumiem ludzi którzy całkowicie traca głowe dla zaca (chyba tak?) i wolą gadać ze lampert śpiewać nie potrafi słuchając 1 piosenki :/
troszkę wyluzujcie...