Hades ma takie teksty, że normalnie... ból(wziałem bo takie gustowne były..) i panik(łyka??) też:D w tej bajce w sumie nie ma negatywnych postaci poza POTWORAMI:P magia....:]
Zgadzam się, hades jest FANTASTYCZNY, oglądając film odnosiłam wrażenie, że to on jest głównym bohaterem, a nie jakiś mdły Herkules.
Był właśnie taki jeden śmieszny cytat, który mówił Hades do tych tytanów kiedy oni mówili:
- Zniszczyć Zeusa!!!
A Hades:
-Ee chłopaki, ale Olimp jest tam!
To było śmieszne.
http://www.youtube.com/watch?v=r57j2f7A5DE&feature=related
tutaj macie całego (teoretycznie, bo podzielonego na części ;)) Herkulesa w wersji PL. kiedy to oglądałam, nie mogłam pozbyć się wrażenia, że Hades ma bardzo charakterystyczną twarz i przypomina mi kogoś... dopiero kiedy spojrzałam na oryginalną obsadę, zrozumiałam, że to idealna wersja rysunkowa Jamesa Woodsa :)
...a potem pogadamy, popijemy, poszumimy, pokręcimy się trochę i pa - lecimy do domu. :D Hades jest boski. :D
Zgadzam się w 10000%!!! Hades nie do pobicia (przybyłem, zobaczyłem, zapaliłem...:]), a cała bajka według mnie jest jedną z najlepszych produkcji Disneya. A piosenki zajefajne!
Właśnie. I nie mozna tu zarzucic dubbingowi- różne smaczki są właśnie tylko -ha- polskie.......... ;] ;] ;]
Zdecydowanie tak ;]
Postać Hadesa stworzona po mistrzowsku, śmiałam się przez większość filmu. Jak byłam mała, to bardzo lubiłam ten film, ale teraz wracając do niego po latach mogę powiedzieć, że go uwielbiam :) Najlepsza bajka Disneya.
Hmm.
Oglądałam go z mamą w kinie jak byłam mała.
Ale.. nie pamiętam już go. =( .
Może jakieś smugi tej kolorowej animacji .. Ale niestety żadnych dialogów.
Chętnie bym sobie go przypomniała ; ).
A ja obejrzałam go po raz pierwszy w wieku 18 lat. I jestem zachwycona. Dialogi genialnie napisane, nie wiem jak z polskim tłumaczeniem bo oglądałam po angielsku, ale sprawdziłam na youtubie jak zrobiono dubbing i powiem wam, ze wszystkie postaci były zrobione wrecz idealnie, tylko nie Hades. Fakt, głos może i miał nieco podobny, ale czegoś mu brakowało. Ten angielski był bardziej beztroski, swobodny. Nawet nie wiem jak to opisać. Sam jego głos wywoływał mój uśmiech, czego o polskim powiedzieć niestety nie można. Bynajmniej takie odnoszę wrażenie, a na pewno różni się od waszego, jeśli moją pierwszą obejrzaną wersją była ta angielska.
I kurczę, rzeczywiście on jest podobny do Woods'a.
Kurczę, jestem gruppies Hadesa.
hehehe tekściarz jakich mało.A jak oczko wytarł jednej z sióstr,kiedy jej wypadło xDDD."zrobilas cos z wlosami czy jak"? hehe ten to sie umie podlizać ;DD
prawda teksty są świetne.Wogóle cała bajka jest świetna :]
A poza tym UWIELBIAM jak Hades wpada w furię i ogólnie się denerwuje ;P
Zgadzam się ze wszystkimi! Bajka jest rewelacyjna! Jedna z moich ulubionych z wytrówni Disnye'a. A Hades BOSKI:D no w końcu był bogiem hehe. 10/10
-... i cały plan, knuty pilnie przez 18cie lat pójdzie z dymem... a ty.. nosisz mi barachło.. z jego gębą!!!!!
-...............łyka?
Hahaha.. ta scena była nieziemska:)
Albo tekst:
-Ty zawieszasz swoją moc na 24 godz, a potem popalimy, poszumimy, pokręcimy i pójdziemy do domu. :)
...jasna sprawa, Meg nie ruszę, aneksy .. umowy.. podpisy.. tralala..dobrze? ...rąsia:)
Teksty Hadesa po prostu BOSKIE :-)
- Mam zaledwie dobę na pozbycie się tego gościa, albo cały plan knuty pilnie przez 18 lat pójdzie z dymem, A TY MI NOSISZ BARACHŁO Z JEGO GĘBĄ!!????!!!!
- Eee, chłopaki... ten Olimp, to jest tam.
- A kiedy ja was uwolnię, co zamierzacie zrobić najpierw?
- ZNISZCZYĆ ZEUSA!
- I słusznie.
- Meg, Meg, czy myśmy nie zapomnieli o jednym drobnym szczególe, że jesteś MOJĄ SŁUGĄ!!!!
ten ostatni akurat chyba lepiej brzmi w wersji angielskiej, chociaż ogólnie zdecydowanie wolę polski dubbing, to angielski "little, tiny detail... I OWN YOU!!!" jakoś bardziej mi odpowiada.
Do tego ten ogień który bucha z Hadesa jak się wkurzy... w kategorii komicznych czarnych charakterów ma chyba 1 miejsce u Disneya :-)