PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=107497}

Helena Trojańska

Helen of Troy
2003
6,2 4,4 tys. ocen
6,2 10 1 4364
Helena Trojańska
powrót do forum filmu Helena Trojańska

Nie to co w Troi, a tak pozatym to porządny film, nie wyśmienity, ale porządny.

MC_Bubas

Wszystko OK, ale wydaje mi się, że Greczynki to raczej brunetki.

ocenił(a) film na 6
MC_Bubas

no i o ile ktoś uważa ze ona była ładna bo jak dla mnie to w tym filmie nie było zadnej ładnej kobiety oprucz aktorek które grały boginie

ocenił(a) film na 5
MC_Bubas

Gdzie ty masz oczy Helena w "Troji" to bogini w porównaniu do tej heleny ... gdzie wy macie oczy...

ocenił(a) film na 10
Klaux

Zgadzam się, Helena w Troji była śliczna, a ta Helena nie jest najpiękniejsza. Wogole tez mnie zastanawia dlaczego tam Greczynki nie byly brunetkami? A ogólnie film bardzo fajny, nie gorszy od Troji.

MC_Bubas

Tak serio to obie Heleny nie były piękne. Diane Heidkruger też.

ocenił(a) film na 10
Bruce_Lee

Każdy ma swój gust dla mnie Sienna była najpiękniejszą dotychczasową Heleną, ale tu nie tylko o to chodzi.....jej rola była wymagająca a poradziła sobie brylantowo, odegrała świetnie zarówno Helene (dziewczynke =)) jak i Helene (kobiete) to głównie powinniśmy zauważyć aaa ten kto tego nie zauważa no cóż...widocznie miał trudne dzieciństwo =).
Jeżeli ktoś zauroczył się w Siennie tak ja ja =) to proponuje mu obejżeć Resident Evil Apokalipsa , tam zagrała również wspaniale.
Pozdro

Cahir_Mawr_Dyffryn

Sienna jest dobrą aktorką, fakt, że widziałam ją tylko w Helenie..." ale podobała mi się. Ale jedynie pod względem gry aktorskiej, bo jak na mój wielce paskudny gust raczej nie rzuca na kolana swoją urodą... Nie mówię, że jest odrażająca, ale za najpiękniejszą kobietę tamtych czasów to z pewnością bym jej nie uznała...

MC_Bubas

helena w tym filmier urodą nie grzeszyła. Ja bym wojny o nią nie wywołał, ucieszyłbym się nawet, że ktoś ją ode mnie zabrał :))))

A film ogólnie fatalny. Postać Achillesa to jedno wielkie nieporozumienie i woła wręcz o pomstę do nieba. Ludzie sięgnijcie po mitologię, po Iliadę a przekonacie się, że ten film to dno. Nie podobała mi się realizacja i gra aktorów. Słabe były również kostiumy. Ale warto zwrócić uwafę na to iż historia przedstawiona w "Helenie Trojańskiej" obejmuje większy fragment czasu niż chociażby "Troja" i ukazuje ciekawe motywy z mitologii.

ocenił(a) film na 9
MC_Bubas

Według mnie najpiękniejsza kobietą w tym filmie była Helena. Nie jest najpiękniejszą aktorką ale ma coś takiego, że przyciąga uwagę ( moją przyciągała bo ja przeważnie wole brunetki ). Zresztą Sienna zagrała świetnie, widać, że ma talent aktorski, ciekawe jak wypadnie w "Eragonie"??

MC_Bubas

wiekszość z was także nie grzeszy wiedzą, Helena z mitologii była blondynką a pozostałe greczynki brunetkami

ElizabethBathory_3

według mnie Sienna nie pasowała do roli Heleny, Helena miała byc pięknością, którą Sienna nie jest, tzn. jest ładną kobietą ale nie pasuje do heleny.

Ivona

No i wałśnei dlatego że byłą blondynką została uzanana za najpiękniejszą,nie była taka jak inne tylko wyróżniała sie

użytkownik usunięty
MC_Bubas

przeciez Helena w Troi byla duzo ladniejsza... aktorka grajaca w HELENIE TROJAŃSKIEJ byla bardzo przecietna...nie zwrócilabym na nia uwagi na ulicy...:P Helena miała być najpiekniejsza kobieta na ziemi wiec powinna porażać uroda... uważam,że "Helena Trojańska" jest zgodniejsza z mitem niż "troja" i daleka od tej hoolywoodskiej sztucznosci i przesadnego przepychu...ale efekty specjalne w HELENIE TROJAŃSKIEJ slabiutkie...niestety...:(

MC_Bubas

Podobno blondynki są bardziej atrakcyjne, ponieważ jest ich mniej, więc są takimi rarytasami ;) A przynajmniej kiedyś tak było, bo dziś mało która ma naturalny kolor włosów, więc może to już nieaktualne, bo ja tam wolę brunetki :P Ale w każdym razie Helenę wyobrażam sobie jako blondynkę. Serialu nie widziałem, więc więcej nie mówię :p

ocenił(a) film na 4
MC_Bubas

Niestety nie zgadzam się, stanowczo wolę Diane Kruger, która do tego jest o niebo lepszą aktorką.