Zmiany treści 'Iliady' na gorsze. Żaden z występujących aktorów nie wygląda jakby walczył mieczem dłużej niż 2 dni na planie filmowym (o statystach nie wspomnę). Ogólnie rzecz biorąc aż nie chce mi się wypisywać beznadziei jakie w tym filmie się pojawiły, bo ani nie mam czasu ani miejsca na to.
racja,tragiedia i armagiedon,aktorzy to w ogole wygladaja jak z lapanki jakiejs,a mimo ze film akcji to strasznie nudny
Przynajmniej lepszy od wersji z Pitusiem........................................................................ ................................................................................ ...........................
Aktorzy są akurat dobrani znacznie lepiej niż w "Troi". Achilles to nie jakiś laluś, Agamemnon to nie stary pierdoła, Hektor to nie nieskazitelny wojownik...
Ten film to jeden wielki plastik, o aktorstwie nie wspomnę bo wyróżniał się tylko Rufus Sewell jako Agamemnon. Słabo, nie polecam jedyny plus to ładne widoki i R. Sewell 3/10
Niestety film niezbyt udany. Sama fabuła byłaby ciekawa, ale niestety zarówno scenariusz, jak i reżyseria pozostawia dużo do życzenia; film chwilami jest wręcz nudny, sceny „ciągną” się jak guma do żucia. Aktorstwo przeciętne, nawet trochę byłam rozczarowana moim ulubieńcem – Rufusem Sewellem, nie wspominając o „pięknej” Helenie; Sienna Guillory nie należy do brzydkich, ale aby obsadzać ją w tej roli to lekka przesada, tym bardziej, że aktorsko też się nie popisała. Oceniam ten film 4/10.