Osoba zarzuca jakieś hasło związane z Harrym Potterem a następna musi dać jakieś skojarzenie z czym mu się kojarzy dane hasło np: Hogwart - Nauka, zakazany las, itd a wiec do dzieła
daje pierwsze skojarzenie: Hagrid
sorry, zem sie zagubnila z deczka... wiec amortencja to eliksir milosny...
zem teraz ja: privet drive 4
cos mi sie pogmatwało przepraszam ;/
Malvoro - drugie imie Voldemorta, imie jego dziadka
next: zakazany las
uczestniczka Tórnieju Trójmagicznego z Francji, żona Billa, ma w sobie coś z wili
next:zakazany las
straszne miejsce zamieszkania jednorozcow, wilkolakow i brata Hagrida -Graupa...
teraz ja: feliks felicis
eliksir który pozwala osobie przyjąc zupełnie inny wygląd
next: departament tajemnic
Brzydkie stworzenia mieszkające pod wodą (np. w jeziorze koło Hogwartu)
Ariana Dumbledore...
członek drużyny quidditch'a którego zadaniem jest złapanie złotego znicza
Nargle;)
bardzo irytujący :P poltergeist, pojawiający się w najmniej odpowiednich momentach, z szczególnym upodobaniem do dręczenia Filtch'a :)
myśloodsiewnia
Upiór, który przybiera postać tego, czego najbardziej się boimy... Nie powiem, z czym mnie się kojarzy, bo chyba ciężko by mu było zamienić się w samotność...
następne: srebrna łania
Dam krótką odpowiedź, żeby nie robić spoilerów: kojarzy mi się z Lily Potter i Snapem.
Następne skojarzenie: Cho Chang
mi sie ona kojarzy z Krukonami (była chyba szukającą) i pocałunkiem z Harrym :D
next: pokój życzeń
pokój w Hogwarcie na 7 piętrze, który pojawia się gdy się go bardzo potrzebuje :)
krwawy baron
Severus- wredny, przetluszczony nauczyciel eliksior... nienawidzil Harrego, poniewaz jego ojcicec uratowac kiedys Snapeowi zycie :)
Tom Riddle
różdżka posiadająca wielką moc, aczkolwiek najbardziej niebezpieczna ze wszystkich...
Zwierciadło Ain Eingarp