Lol skad podczas walki Voldemorta z Dumbledorem wzieło sie Priori Incantatem.
Chodzi Ci o efekty specjalne w filmie, tak? Bo w książce było tylko podczas pojedynku Harry'ego z Voldemortem...
To nie było Priori Incantatem. Dlaczego? Ponieważ "Priori" wystąpiło w 4 części i widać było jak z różdżki Voldemorta wylatują widma zabitych przez niego ludzi. Tutaj poprostu uderzyły o siebie zaklęcia, a odłamki rykoszetowały na boki rozwalając ściany. Nie było widm, ani tej dziwnej "kopuły" która wystąpiła w 4 części.
no pierwsze dwa zaklecia jakie padly podczas walki Dumb. vs Voldziu utworzyly miedzy rozdzkami taka jakby linie
Voldermort napewno użył zaklęcia "Avada Kedavra" ---> zielony promień
Dumbledore użył zapewne "Expelliarmus" ---> bodajże czerwony promień i oba musiały się połączył bo jeden wycelował w drugiego..
Różdzki nie moga sie polaczy od tak sobie oni mieli zupelnie dwie rozne rozdzki nie tak jak Harry i Voldziu to sa dwa blizniacze rdzenie a zaklecia moga odbic sie od siebnie ale nie zlaczyc.
trzy razy czytałem ta książkę!!nie pamiętam jak była opisana walką Voldemorta z Dumbledorem, ale jak sam mówisz, ich różdżki nie mogły się połączyć..gdyby to było Priori incantatem, to pojawiły by się widma tych ludzi, których Voldemort zabił...Może twórcy filmu nie wiedzieli jak pokazać walkę Dumba z Voldkiem i zrobili to właśnie tak..W "Czarze Ognia" jest wyraźnie napisane: "różdżki połaczył złoty promień", którego nie było w filmie "Zakon Feniksa"..
a jaki rdzeń miała różdżka Dubledore'a??
P.S. Zapraszam na mój blog na konkurs;)
jak cos dla tych ktorzy nie czytal ksiazki Rózdzke śmierci czyli jeden z insygniów smierci a zarazem rozdzke najsilniejsza na swiecie!
no ale hahaha scenarzyści hahaha są mądrzejsi ;/ jakim cudem Rowling na to pozwala? Czyżby przestała już nadzorować powstawanie filmów?
no tak, ale różdżka śmierci musiała mieć też jakiś rdzeń, czyż nie??albo niedoczytałem czegoś?
To może różdżka Dumba, też miała taki sam rdzeń jak różdżki Voldzia i Harry'ego..chociaż nie, bo obaj mieli pióro feniksa?, dobrze pamiętam??I było powiedziane, że ten feniks dał tylko dwa pióra - jedno jest w różdżce Voldzia, drugie w różdżce Harry'ego...Z tego wniosek, że nie mogło być priori incantatem, tylko filmocy sobie tak wymyslili...koniec kropka pl
pozdro;)
PS: Ja ksiazke przeczytalem 7razy xD!!!!!!!!!!!!!!!!!(każda czesc tak samo tylko insygnie 2razy)
Super. Ale wg mnie chodzi ci o efekt w FILMIE, a nie w książce.
*chwilę później* po przeglądnieciu książki mówię, że ANI RAZU voldi nie trafił w Dumbledore'a ani w jego różdzkę.
Fakt faktem autor tematu wymyślił sobie priori...