PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=113008}

Harry Potter i Zakon Feniksa

Harry Potter and the Order of the Phoenix
2007
7,5 335 tys. ocen
7,5 10 1 334695
6,0 55 krytyków
Harry Potter i Zakon Feniksa
powrót do forum filmu Harry Potter i Zakon Feniksa

W życiu bym nie pomyślała, może się zamyśliłam kiedy to pisało, rany dla mnie on był łysym białesem z brązowymi wąsami i brodą:D :D

Williama

O rety... no ja też tak myślałam! Tak samo było z Parvati Patil, może i ma hinduskie nazwisko (ja się na tym nie znam), ale mimo wszystko... albo jak na jednym zdjęciu promocyjnym do CO był Moody w szkockiej spódniczce i bez śladu drewnianej nogi

Williama

O rety... no ja też tak myślałam! Tak samo było z Parvati Patil, może i ma hinduskie nazwisko (ja się na tym nie znam), ale mimo wszystko... albo jak na jednym zdjęciu promocyjnym do CO był Moody w szkockiej spódniczce i bez śladu drewnianej nogi

ocenił(a) film na 6
Williama

No dla mnie też to troche dziwne, ale jak się przyjżeć rysom jego twarzy, to nawet mi pasuje do tej roli, pomimo, że ma ciemną karnację.

ocenił(a) film na 8
Gercia

a mi się wydaje że gdzieś w 5 częsci jak przylecieli po Harry'ego to było napisan, że był ciemnoskórym, wysokim mężczyzną z kółkiem w uchu... ale może mi się tylko zdaje

ocenił(a) film na 8
Vitani_2

znalazłam:
"- A to Kingsley Shacklebolt - (Lupin) wskazał wysokiego czarnoskórego czarodzieja, który się ukłonił." 5 część, rozdział Straż Przednia, strona 60. Nie wiem czy to o nim było, że ma kółko w uchu, no ale jest czarnoskóry na pewno.

Vitani_2

Uuu... A myślałam, że kiedy czytam Pottera to nie wchodzę w stan "czytać, ale myślami być gdzie indziej".

Williama

Ja miałem nadzieje że postać K. S. zagra Nicolas Cage

Williama

paczczcie jaki nasz kraj jest rasistowski,jeśli rowling nienapisała nic o jego karnacji wszyscy by mówili że jest biały, a równocześnie mógł byc czarny. Ale był czarnoskóry (czytaj s. 60 HP5)

Dzamik

a nicolas cage niemógłby zagrac nawet jak by byl murzynem bo w filmie biorą udział wyłącznie brytyjczycy a cage to amerykanin. wyjątkami są fleur i victor!! pozdrowionka

Dzamik

No nie wiem czy tak równocześnie skoro w naszym kraju WIĘKSZOŚĆ osób jest białych. To chyba normalne, że skoro nie doczytałam, że jest czarny to w moich myślach zapisał się jako biały. A może Dumbledore jest Chińczykiem? Przecież nic nie piasali, że jest biały, więc równie dobrze może być żółty:D