PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=95746}

Harry Potter i Czara Ognia

Harry Potter and the Goblet of Fire
2005
7,6 419 tys. ocen
7,6 10 1 418603
6,9 57 krytyków
Harry Potter i Czara Ognia
powrót do forum filmu Harry Potter i Czara Ognia

To chyba najlepsza część

użytkownik usunięty

Ma taki mroczny klimat, w tej części ewidentnie Harry musi zmierzyć się z przeznaczeniem. Według mnie to najbardziej tajemnicza część, pełna zagadek co wprost uwielbiam:) Film, chociaż pominięto w nim istotne szczegóły jest bardzo dobry wręcz rewelacyjny można powiedzieć.

ocenił(a) film na 7

absolutnie sie z tym zgadzam, mnie też zachwycił mroczny klimat

użytkownik usunięty
kurczakt2

widzę, że też lubisz fantastykę i mroczne klimaty, bez tego zekranizowanie tej sagi byłoby bezsensowne. A tak to wyszło całkiem nieźle patrząc całościowo

ocenił(a) film na 7

zachwyiły mnie szczególnie sceny w labiryncie i na cmentarzu, one są genalnie wyreżyserowane! brawa dla Newella ale myśle że także dla kompozytora Doyla bo jego muzyka wydatnie przyczyniła sie do zbudowania mrocznego klimatu, wprost uwielbiam moment kiedy harry wchodzi do labiryntu po czym kamera powoli jedzie w góre ukazując ogrom labiryntu i w tym momencie leci taka genialna muzyka (to jest sam początek utworu The Maze), po raz drugi leci ta muzyka kiedy harry znajduje fleur i wystrzeliwuje czerwone iskry w niebo.

ocenił(a) film na 8
kurczakt2

Tak tak tak...;) Zgadzam się w 100%...;)

A i jak dla mnie Czara Ognia jest najlepsza z książek o Harrym i jako film jest najlepsza z filmów o Harrym....;)

Niezły jest też moment gdy Harry wchodzi do labiryntu i za nim słychać radosną muzykę i jakiś śmiech i w ogóle tak pogodna , a tu labirynt się zamyka i taka nienaturalna cisz...:) Och jak ja kocham HARRY'EGO !! ;)

...;)...

ocenił(a) film na 7
Jasperek123443

widze że są mądrzy ludzie na tym forum, którzy potrafią docenić to co zrobił Newell, bo ja już spotkałem sie z takimi opiniami że to właśnie najgorszy film i zupełnie nie rozumiem takich opinii. Najgorszy to jest chyba Ksiażę Półkrwi chociaż być może już w tym aspekcie sie nie zgodzicie ze mną.

ocenił(a) film na 7
kurczakt2

ewentualnie jeszcze kamień filozoficzny mógłby rywalizować z księciem.

użytkownik usunięty
kurczakt2

ja się całkowicie z Tobą zgadzam. Książę jest najgorszy, ponieważ za dużo w nim przeinaczeń. Momentami film strasznie przynudza, spodziewałem się lepszej części.

użytkownik usunięty

Nie wiem ale odnoszę wrażenie że tak samo uwielbiamy Harry`ego, może warto pomyśleć nad fanklubem co? ;D

ocenił(a) film na 7

hehe :) dobry pomysł