Jest już taka podobna gra więc już wiecie o co chodzi..
Ktos zadaje pytanie a drugi odpowiada i zadaje nastepne...
Tym razem chodzi o "Książke", nie film i tylko o czwartą część...
Ja zaczynam
Pod jaką nazwą Hermiona wymyśliła klub?
pamiętam rogogona, walijskiego zielonego(na 100%) i chyba jakiś ogniomiot
WESZ =>Stowarzyszenie Walki o Emancypację Skrzatów Zniewolonych
kto powiedział haremu jak je pokonać :]
Przez malowidło przedstawiające wielką srebrną misę z owocami. Później trzeba błyskawicznie połaskotać palcem olbrzymią zieloną gruszkę. Ta za chichota zabawnie, zacznie się zwijać i marszczyć, aż wreszcie zamieni się w zieloną klamkę.
Dzięki jakiemu przedmiotowi Weasleyowie i Harry dostają się na Mistrzostwa Świata w Quidditchu ???
jeśli mnie pamięć nie myli to był stary but
ale głowy nie dam
ile kosztowała lornetka którą hary kupił ronowi
z parvati patil.
jakie byly skladniki eliksiru ktory przywrocil cialo voldziovi ?
1) to kości ojca voldzia(film), albo (książka) ze szczeliny grobu wzbija się smuga pyłu i wpada do kotła
2) prawa dłoń Glizdogon i wrzuca do wywaru
3) a na końcu rani Harry'ego i wlewa do eliksiru jego krew
Jak przepis na zupę ha ha ha ha
Ile stron na książka "Harry Potter i Czara Ognia"???
Barty Crouch junior ale pod postacią Szalonookiego (był pod wpływem eliksiru wielosokowego)
Z kim Malfoy poszedł na bal ?
Nie. Ani Crabbe, ani Goyle.
Ile animagów pojawiło się w Czarze Ognia? (wymień i całkiem nowych i tych już znanych)
4 : Rita Skeeter, Minerva McGonagall, Syriusz Black, Peter Pettigrew
chyba dobrze :D
- Hasło do łazienki prefektów? -
Czego dotyczył przygotowywany przez Percy'ego raport dla Departamantu Międzynarodowej Współpracy Czarodziejów?
Eee... Tak ogólnie to grubości kociołków, ale dokładniej nie pamiętam.
Czym była naprawdę "próbka nawozu z Norwegii", którą ktoś przysłał Percy'emu? I kto mu ją przysłał? (Nie jestem pewna, czy to pytanie jest z tej części, ale raczej tak.)
było to łajno (chyba smocze), przysłane przez bliźniaków Weasleyów.
Kto był pierwszym podejrzanym w sprawie morderstwa Riddle'ów (ojca i dziadków Voldemorta)?
"Szukaj nas tam tylko, gdzie słyszysz nasz głos,
Nad wodą nie śpiewamy, taki już nasz los,
A kiedy będziesz szukał, zaśpiewamy tak:
To my mamy to, czego tobie tak brak,
Aby to odzyskać masz tylko godzinę,
Której nie przedłużymy choćby i o krztynę.
Po godzinie nadzieję przyjdzie ci porzucić,
A to, czego tak szukasz, nigdy już nie wróci."
Dlaczego Ludo Bagman został oskarżony o współpracę ze śmierciożercami?
Bo nieświadomie wydał jakieś tajne informacje znajomemu, który okazał się śmierciożercą :)
W jaki sposób Hermiona wpadła na pomysł, że Ricia to animag?
Bo Rita wiedziała o faktach, przy których ujawnianiu jej pozornie nie było tylko był żuk. Hermiona była mądra więc skojarzyła fakty.
Z czego zrobiona była różdżka Voldemorta? (to pytanie można by zadać już przy KF, ale tutaj też obowiązuje)
ostrokrzew i pióro feniksa (Fewksa), ile cali zapomniałem, ale tego pytanie nie dotyczy jak widzę.
W jaki sposób Wiktor Krum wykonał drugie zadanie turnieju trójmagicznego (chodzi mi o to w jaki sposób się przystosował do wodnego środowiska)?
dokonał pół-transmutacji i zamienił sobie głowę na łeb rekina :)
w jaki sposób Hermioncia wałczyła o emancypację skrzatów domowych? (podaj dwa przykłady) *__*
robiła im czapki i była dla nich ogólnie milsza (na razie nic innego mi nie przychodzi do głowy)
Za co Fleur jest tak wdzięczna Harremu?
za uratowanie z jeziora jej siostry, Gabrielle
Kto wyeliminował Anglię z Mistrzostw Świata w Quidditchu (tzn. drużyna z jakiego kraju z nimi wygrała)?
Marsjanie, mieli super duper miotły.
Z kim się założyli Fred i George.(obstawiali zwycięstwo, mistrzostw świata w Quidittchu)
z Ludusiem Bagmanem *___*
e, e, e, dlaczego Ernie (czy jakoś tak) z mistrzostw wolał chodzić w spódnicach, a nie w spodniach? :>
Bo lubiał jak mu przewiewało intymne zakątki, uważał to za bardzo zdrowe :D
Za co tak naprawdę Crouch odprawił Mróżkę?
nie, z Transylwanią, jakoś mi się przypomniało i sądziłem, że mało kto na taki szczeguł zwróci uwagę. Widać słusznie ;]
Kim była Berta Jorkins?
Bercia była głupiutką pracownicą ministerstwa, którą dopadł Glizdogon, a później zabił Voldzio :)
Jak chodził Wiki Krum? :>
To może ja zadam pytanie.
Wymień dyrektorów szkół, które brały udział w Turnieju Trujmagicznym