Czy wogóle w czarze ognia pokażą Bagmana? W obsadzie go nie ma.
A porzecież był on ważną osobą w książce.
To ciekawe właściwie też się nad tym zastanawiałam. Mam nadzieje ż3e bedzie bo jak nie to film straci na tym bo Ludo Bagman dość istotną postacią w Czarze i jakby go niebyło to duzo jednak scen wycieli:( beznadzieja ale mam nadzieje ze go tylko przeoczyli w obsadzie.
Z książek każda następna część lepsza, z filmów niestety odwrotnie. Jak teraz chcą zmieścić Czarę w 150 minut, to się nie zdziwię jak Bagmana wytną :|. Tak jak wycięli nauczyciela-ducha (jak mu tam było), kota Hermiony, przyjęcie u duchów (tutaj muszę przyznać - dość zgrabnie)... Nie lubię ekranizacji, za to że wprowadzają zmiany do książek. Chociaż i tak HP się wybija (wybijał bo 3 część to już tragedia) pod tym względem - był wierny książkom. Chyba tylko Diuna (wersja z 2000 roku) i Dzieci Diuny były równie wierne, chociaż można im sporo zarzucić (też zmiany w stosunku do książek, niezbyt szczęśliwe rotacje aktorami, słabe efekty specjalne - ale za to genialna muzyka w Dzieciach Diuny i klimat).
A co z irytkiem?! Jego ani razu nie było! Jaka szkoda :( . A właściwie to mogliby wywalić te durne scenki typu: Rozmowa Lupina i Harry'ego o dementorach, i w ogóle te inne piredoły, i wstawić coś konkretnego ogólnego, a nie takie szczegóły lub kompletne non-sensy, i wtedy czas na najważniejsze sceny.