Chciałbym obejrzeć wszystkie części Hannibala i tutaj mam pytanie. Czy muszę oglądać 'Łowcę', zeby zrozumieć kolejne części czy mogę sobie darować i zacząć od "Milczenia owiec'?
Czy może w "Czerwonym smoku" jest pokazane to samo co w "Łowcy"? Proszę napiszcie kolejność w jakiej trzeba obejrzeć całą serię.
Łowca to inaczej Czerwony Smok. Osobiście proponuję seanse w takiej kolejności w jakieś powstawały filmy, nic ze zrozumienia nie stracisz. Jeśli chcesz chronologicznie to proszę:
1. Hannibal- Po drugiej stronie maski (2007)
2. Łowca (1986) / Czerwony Smok (2002)
3. Milczenie Owiec (1991)
4. Hannibal (2001)
Ale osobiście odradzam oglądanie "Po drugiej stronie maski" w pierwszej kolejności. W zasadzie możesz zacząć od którejkolwiek części, na rozumieniu nic nie stracisz, ale przychylam się o przedmówcy i proponuję oglądanie w takiej kolejności, jak powstały filmy:D
Tak właśnie planuję, tylko bardziej chodziło mi o to czy oglądać: Łowca, Milczenie Owiec, Hannibal, Po drugiej stronie maski czy Milczenie Owiec, Hannibal, Czerwony Smok, Po drugiej stronie maski. Głupie pytania zadaje, ale Wy już oglądaliście i wiecie, czy lepiej obejrzeć Łowcę czy Smoka, a raczej nie ma sensu obydwu skoro są o tym samym :)
"Czerwonego smoka" nie widziałam, ale "Łowcę" radzę Ci obejrzeć - naprawdę świetny film:D
Szczerze? Ja zaczęłam od "Milczenia owiec" i się bez problemu połapałam. Tylko odradzam rozpoczynanie od "Hannibal Rising" ("Po drugiej stronie maski"). Filmu, co prawda, nie widziałam, ale czytałam książkę. I obawiam się, że poznanie treści tego... dzieła zepsułoby frajdę z ogladania "Milczenia..." czy "Hannibala". Lecter jest fascynujący właśnie dlatego, że jest potworem bo nim jest:D A nie z powodów wymienionych w książce.Definitywnie NIE:D:D:D