W tym filmie Michel odzywa się raz i wiedzie co mówi (Ci co widzieli wiedzą).,,Giń'' a co innego mniał powiedzieć pownie to słowo chodziło mu po głowie całą serię.
Nie wiem jaką wersję filmu oglądałeś, ale w tej którą ja oglądałem nic nie mówił. To jest nawet ciekawe, bo w internecie faktycznie widziałem taką scenę (to było w chwili jak Mayer zabija Loumisa), ale w filmie jej nie widziałem.
A ja gdy oglądałem film po raz szósty dosłyszałem się tego tekstu.Po prostu Polski lektor jest tak chu*owy że tego tekstu nie tłumaczy.
Obejrzałem na youtube finał, który oglądałeś i faktycznie nie ciekawie to wygląda. Dopiero wczoraj uświadomiłem sobie, że obejrzałem wersję reżyserską/alternatywną filmu i przyznam, że tam finał by ciekawszy, sensowniejszy. Przede wszystkim, Michael jest cichy jak grób i nie zdejmuje maski, bardziej spektakularnie zabija Loumisa i "fajniej" ginie.
W sensie "Dokładnie, że wersja kinowa (czyli Twoja) była słaba", czy "Dokładnie, że wersja reżyserska (czyli moja) jest lepsza"?
Oczywiście chodzi o tą którą kto zobaczył. Twoja w sensie ta która widziałeś, moja ta która ja widziałem :P