PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=400843}

Gwiezdne wrota: Arka prawdy

Stargate: The Ark of Truth
2008
7,0 9,3 tys. ocen
7,0 10 1 9304
Gwiezdne wrota: Arka prawdy
powrót do forum filmu Gwiezdne wrota: Arka prawdy

Uwieńczenie

ocenił(a) film na 10

Film to uwieńczenie Gwiezdnych Wrót SG-1. Charakter ma podniosły tak jak podniosła jest chwila zakończenia wspaniałego serialu. Arka prawdy jest wisienką na torcie Gwiezdnych Wrót i w moim odczuciu jest to zakończenie na poziomie. Jest bardzo dobra muzyka, jest akcja są postaci z Gwiezdnych Wrót SG-1 czyli jest wszystko co być powinno, może fabuła nieco niedomaga ale jako fan Gwiezdnych Wrót przymknę na to oko. Film na +

użytkownik usunięty
SirDrX

Ja ogromnie żałuję, że nie było konfrontacji Replikatory vs. Ori.

ocenił(a) film na 10

Nom, ja też chciałbym to zobaczyć ale nie tak jak konfrontację Ori vs. Wreit. To by była mistrzowska walka. Wreit w końcu skopali tyłki pradawnym a Ori to dziedzictwo pradawnych tylko że bez ograniczeń ;)

użytkownik usunięty
SirDrX

Ale mi nie pisz co dalej będzie bo dopiero obejrzałem SG-1 i Arkę Prawdy, aczkolwiek to by było zbyt nudne, gdyby wciąż starożytni byli niepokonani.

ocenił(a) film na 10

Ok, ale i tak nie zdradziłem nic czego byś nie przeczytał w recenzji Atlantis. Miłego oglądania życzę.

ocenił(a) film na 8
SirDrX

A ja mysle, ze Ori by wygrali. Pamiętaj, ze wreit wygrali PRZED tym, zanim pradawni wzeszli. Po tym nie mieli by szans. Mysle ze Ori robili by co by chcieli z widmami.

ocenił(a) film na 10
AJGOR_2

No tak jeśli włączyli by moce Ascendentów to Widma mogły by mieć problemy ale z drógiej strony zawsze one mogły znaleźć jakieś urzadzonko neutralizujące Ascendentów jak SG-1

ocenił(a) film na 8
SirDrX

No SG-1 znalezli urządzenie pradawnych. Widma tez mogly je znalezc.

ocenił(a) film na 10
AJGOR_2

Ale ciekawie by było kto by wygrał nawet jeśli Ori nie mogli by użyć mocy ascendentów. Czyli bardziej tradycyjnymi metodami. Wreit było by mnóstwo jakby dostali w swoje łapska jakiś Moduł Zeropunktowy a o to nie tródno na statkach i planetach Ori. Natomiast wyznawczy Księgi Pochodzenia wystawili by kapłanów którzy samojeden mogli by masakrować całe zastępy Wreit.

ocenił(a) film na 9
SirDrX

a gdzie Jack wykonczyl konkurencie sam i odzszedl?

SirDrX

Mam pytanko. Czyli wątek Ori zostanie całkowicie rozwiązany i zakończony???? Pokonają ich?
Pytam, ponieważ jestem właśnie pod koniec 9 sezonu serialu i jeden złośliwy członek mojej rodziny mi powiedział, że w serialu wątek Ori zostanie nie rozstrzygnięty... Wściekłam się i aż odechciało mi się oglądać serial.

ocenił(a) film na 1
Cherlindrea

tak wątek Ori zostanie rozwiązany w filmie,ale lepiej go nie oglądać , zanudzić się można i rozczarowuje.

ocenił(a) film na 3
SirDrX

Sfermentowana wisienka.

ocenił(a) film na 1
SirDrX

Jestem fanem Stargate SG1 ale w tym filmie tak wiele rzeczy było nie tak jak trzeba, niepotrzebnie dodane postaci, powrót replikatorów - tylko po to by wypełnić czas ? Mam wrażenie że twórcy nie mieli ciekawego pomysłu,próbowali zmieścić trzy odcinki w jednym filmie, co zaowocowało nudą, brakiem napięcia,przewidywalnością.Szczególnie rozczarowujące było samo zakończenie. Fanom serii odradzam "to" oglądać .