PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671051}

Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 256 tys. ocen
7,2 10 1 256367
7,5 69 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Zaczynam sie powoli martwić ze w państwie Polskim zakazano wyświetlania w telewizji Gwiezdnych Wojen. Chyba od 4 lat nie były emitowane na żadnej telewizji. Niektóre filmy potrafią powtarzać po 2 razy w roku a po SW ani słychu ani widu.

użytkownik usunięty
Anakin_Skywalker

Jak to gwiezdne wojny są zakazane ? Pierwsze słyszę o tym ale skoro tak to ja również sie tym bardzo martwię .

ocenił(a) film na 3
Anakin_Skywalker

Ostatni raz chyba były może ze dwa lata temu, więc tak znowu nie masz powodów do paniki, wolisz żeby leciały niczym Kevin na święta co roku ? ;)

ocenił(a) film na 8
Anakin_Skywalker

Ostatnia emisja Star Wars (Powrót Jedi) była 30/05/2012, wiem bo nagrywałem w tedy i teraz sprawdziłem. Ja też się martwię, że tak długo już nie jest emitowany.

Anakin_Skywalker

Jest szansa, że Gwiezdne Wojny pojawią się w telewizji w tym roku, głównie dlatego, że minie 10 lat od premiery ostatniego epizodu, a także by przypomnieć widzom całą sagę przed premierą kolejnego w kinie. ;)

Star Wars zakazane? - Poza idiotycznymi wypowiedziami ks. Natanka czy "listy zagrożeń" ks. Sawy nie przypominam sobie, żeby Watykan zakazał oglądania tych filmów. Wiem, że TVP jest prawicowe, ale bez przesady... Zresztą co to by było? KRK miałby dyktować co oglądać w TV? Że tak zacytuję Luka czy Vadera: NOOOOOO...

ocenił(a) film na 8
cloe4

Ja tu tylko przejazdem, ale jak zobaczyłem, że ktoś uważa, że TVP jest prawicowe, to nie mogłem powstrzymać śmiechu. Dziękuję, chociaż jeden zabawny akcent na zakończenie dość ponurego dnia.

_surreal_

Ta... strasznie śmieszne.... Buhahahahaha...
Akurat swego czasu narzekano, że TVP non stop tworzy seriale o księżach czy zakonnicach przedstawiając ich w dobrym świetle. "Ranczo" przemilczę, bo akurat tam księża mają swoje wady, ale reszta? Dlatego napisałam, że jest bardziej prawicowe.
http://polska.newsweek.pl/tvp--antena-czy-ambona,48295,1,1.html

Zresztą co ja tu będę pisać, to forum Star Wars, a nie inne...

ocenił(a) film na 8
cloe4

Jeśli swoje twierdzenie, że TVP jest prawicowe, popierasz produkcją seriali o księżach to naprawdę jest się z czego śmiać :D

To się ma do polityki tej stacji tak jak piernik do wiatraka.

Freezy22

Nom... Zresztą dla mnie sam pomysł zasugerowany przez autora postu, że rzekomo zakazano emitować tych filmów jest niedorzeczny i śmieszny.... Każdego śmieszy co innego...

Sama zresztą nie piszę tych komentarzy całkiem poważnie... :P

ocenił(a) film na 8
cloe4

Bo ten post miał mieć chyba sarkastyczny charakter, tak myślę...

ocenił(a) film na 7
Anakin_Skywalker

Disney kupił Lucasfilm, a wraz z nim Star Warsy. Niestety, aby można było je znowu wyświetlać w telewizji, TVP lub jakakolwiek inna stacja musi wpierw wykupić na nowo prawa. Trochę lipa, bo kiedyś je posiadali, a teraz muszą wykupywać na nowo, ale trudno. Jestem jednak pewien, że pierwsza stacja, która to zrobi, będzie się cieszyła moją nieopisaną sympatią :D
W razie coś, zawsze można na DVD obejrzeć.

Gazor090

Telewizja woli kupować nowe produkcje niz za tą samą kasę, stare. Tak, tak star wars wciąż są dośc drogie do emisji w tv. No i jak tu pisał przedmówca zmienił się właściciel, który będzie tworzył swoje własne pakiety do sprzedaży telewizjom.

ocenił(a) film na 10
Gazor090

No fakt na DVD zawsze możesz gdzie chcesz,kiedy chcesz na czym chcesz,ale jakoś tak jednak brakuje tego w TV inaczej się to oglądało hehe

ocenił(a) film na 10
Gazor090

Wątpię,że jakaś inna telewizja to zrobi a przynajmniej nie prędko,ale zawsze trzeba mieć tą malutką,cichą nadzieję,że jeszcze ujrzymy Star Wars w tv :) hehe

ocenił(a) film na 10
Anakin_Skywalker

Polecam kupić na Blu-reya / DvD wtedy możesz sobie kiedy chcesz oglądać :D

ocenił(a) film na 10
Anakin_Skywalker

No właśnie TVP 2 już nie puszcza od dwóch lat a pamiętam te środowe wieczory z Gwiezdnymi Wojnami i czasami właśnie myślę,że fajnie by było,gdyby Telewizja Polska znów je wyemitowała,ale z tego co słyszę musieli by na nowo wykupić prawa to transmisji ponieważ SW należą teraz do Disney'a tak więc pewnie już nie zobaczymy GW w TVP ani jak kiedyś w Polsacie,ale nigdy nie można mówić nigdy i być może jakiś kanał nas miło zaskoczy i zrobi niespodziankę :) POZDRAWIAM wszystkich fanów STAR WARS.Niech moc będzie z wami :)

spartakus_94

Każdą część Star Wars emitowali o dość później porze, więc i tak ich nie oglądałam. Zresztą ja dzięki Blu-ray mogę oglądać Gwiezdne Wojny codziennie. Choć wiadomo, że film w telewizji czy piosenka w radiu to zupełnie co innego. ;)

ocenił(a) film na 10
spartakus_94

Prawa Do części 1-6 nadal należą do foxa.

użytkownik usunięty
Anakin_Skywalker

ja wiem kto przyczynił sie do zdjęcia Star wars z emisji Tv jak będziesz chciał to ci to wyjawię

użytkownik usunięty
Anakin_Skywalker

kościół przyczynił sie do zdjęcia Gwiezdnych wojen z emisji tv ubzdurali sonie że gwiezdna saga prowadzi do opętania . Czytałem o tym i coraz bardziej świrują

użytkownik usunięty

sory za błąd chciałem sobie napisać nie sonie .

ocenił(a) film na 3

A więc to dywersja kościoła...tak ? Ahahaa To co mówisz, jest tak chore, że aż wiarygodne :D

użytkownik usunięty
sznapsiarz

jest o tym w internecie czytałem bardzo uważnie

Nie sądzę. ;D
W takim razie "diabolicznego" Harry'ego Pottera też by nie emitowali, a co roku TVN go puszcza w telewizji. ;)
.
.
.
Chociaż... TVN to "dzieło szatana"... ;)

użytkownik usunięty
cloe4

jak ci udowodnić że nie zmyślam ?

Źródła... ;)

Wiem, że są tacy księża-oszołomy, co czepiają się Gwiezdnych Wojen, Pokemonów, Harry'ego Pottera, Hello Kitty czy żółwi Ninja, ale wiesz mi... Sam Kościół ostatnie co by robił to cenzurowanie telewizji polskiej. Sami mają wiele afer na głowie i to ostatnie co by im przychodziło do głowy.

użytkownik usunięty
cloe4

wpisz w wujka gogle kościół zakazuje gwiezdnych wojen i wejdź w Diecezja warszawko praska ostrzega przed gwiezdnymi wojnami i żółwiami ninja

Czytałam o tym wszystkim, ale jak już mówiłam... To nie jest przejaw całego kościoła, tylko grupki oszołomów z Polski i tyle. ;)

użytkownik usunięty
cloe4

Tak, to wymysły grupki nadgorliwych dziwaków którzy robią złą 'reklamę' kościołowi. Ale tak śmiechem, żartem to trzyma się kupy, główni bohaterowie wierzą w tajemniczą i wszechobecną MOC, a nie w Jezusa Zbawiciela... to nieprawomyślne.

Są oszołomy i kościelne i antykościelne...
Tak czy inaczej Star Wars może być nawet i tworem iluminatów, a i tak kocham te uniwersum. ;) Mniejsza z tym...

Problem jest w tym, że niektórzy nie potrafią odróżnić prawdy od fikcji... Przecież Pokemony, Sailor Moon, Harry Potter, żółwie Ninja czy właśnie Star Wars to nic innego jak historie fikcyjne... zmyślone... Nikt przy zdrowych zmysłach nie będzie ich brał na poważnie...

No chyba, że chodzi o Jediizm. ;D

ocenił(a) film na 7

Tak się dziwnie składa, że na premierowy seans IV (pierwszej) części SW zabrał naszą klasę ksiądz. Pamiętam to do dziś.

ocenił(a) film na 8
cloe4

Pewien ksiądz (Natanek) nawet twierdzi że pozytywne myślenie to droga do opętania... eh... May the Force be with Poland...

użytkownik usunięty
cloe4

TVN to dzieło szatana ? To co w takim razie robi tam Lotr :D

A chrześcijański LOTR jest tak na zmyłkę emitowany. XD

użytkownik usunięty
cloe4

haha racja :) xd

ocenił(a) film na 7
Anakin_Skywalker

Jestem pewien, że jakaś stacja telewizyjna na pewno się dogada z dystrybutorem i będziemy mogli zobaczyć w telewizji przed siódmą częścią.

użytkownik usunięty
Anakin_Skywalker

Gwiezdne Wojny w TVN to by było coś !!!

użytkownik usunięty

Od 1 października cała saga będzie puszczana o 22:00 na AXN począwszy od Mrocznego Widma.
http://naekranie.pl/aktualnosci/saga-gwiezdne-wojny-od-1-pazdziernika-na-kanalac h-axn-747568

użytkownik usunięty

to wspaniała wiadomość i mam AXN hurra :)

ooo kapitalny news. Nie mogę się doczekać 1 października. Wielkie brawa dla AXN!!!

użytkownik usunięty
Anakin_Skywalker

zgadzam się w 100% szkoda tylko że w środku tygodnia i o tak późnej porze ale co tam oglądamy!!!!

Faktycznie, nieco późna pora, idealna byłaby np 21. Ale cóż, zobaczymy jak to będzie może wyemitują powtórki na następny dzień lub w weekend. Trzeba będzie poczekać pare dni na program tv i ramówkę AXN

użytkownik usunięty
Anakin_Skywalker

dokładnie :) późna pora by mnie nie martwiła gdyby nie reklamy i środek tygodnia

mam dobrą wiadomość, mroczne widmo także w sobotę 3 października o 21 na AXN oraz w niedziele dzień później o 14:30 :)

użytkownik usunięty
Anakin_Skywalker

ooo to oglądam w sobotę :)

użytkownik usunięty
Anakin_Skywalker

ja też mam wspaniałą wiadomość w sobotę 10 pazdziernika o 21:00 Gwiezdne Wojny Atak Klonów :) czyli oglądam w sobotę :D

ja tez :)

użytkownik usunięty
Anakin_Skywalker

http://www.youtube.com/watch?v=gOJ_y0ypv90

użytkownik usunięty
Anakin_Skywalker

oficjalnie Saga Gwiezdnych wojen wkrótce w TVN

uuu ciekawe. I również trochę dziwne skoro AXN wykupiło. Ciekawe kiedy puszczą

użytkownik usunięty
Anakin_Skywalker

w spocie który tvn puścił mówili że niedługo/wkrótce strzelam że to styczeń w zasadzie to SW należą do TVN-U odkąd zawarł umowę z disneyem w październiku tego roku.