PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=671051}

Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Star Wars: Episode VII - The Force Awakens
2015
7,2 256 tys. ocen
7,2 10 1 256337
7,5 69 krytyków
Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Przebudzenie Mocy

Cos mi sie wydaje ,ze Ahsoka Tano pojawi sie.

Blastof

niby jak ona ma być w tym filmie ????? ona pewnie zginie przed 3 częścią

wort801

Skad taka pewnosc skoro ona odeszla z zakonu.

Blastof

wiec ile ta postać miała by lat z 80 ??????

wort801

Zalezy ile lat po VI czesci rozegra sie VII czesc. Odchodzac z zakonu miala max 20lat. Togruta zyja 100lat¬.
Urodzila sie 36 BBY - to sobie policz jaka jest roznica - starsza od Luke'a o 15lat. Przy czym Luke bedzie w VII czesci - wiec powiedz mi co tu sie nie zgadza.

Blastof

30 -40 lat po 6 części i niby kim ona miała miała by być ??? luke skywalker mistrzem świątyni jedi będzie a Tano kim miała by być ????

wort801

a może klony ją zabiły jak był rozkaż 66 klony długo szukały ocalałych jedi po 3 części

użytkownik usunięty
wort801

to że jesteś jednym z przeciwników Ahsoki Tano nie oznacza wcale że jej ma nie być w nowszej trylogii !!!

O sobie też tak możesz napisać że jesteś jej fanem to nie znaczy że ona musi być w filmie !!!!!!!

użytkownik usunięty
wort801

nie zrozumiałeś mojego wpisu . Ja jestem jednym ze zwolenników tej postaci a ty jesteś jednym z jej przeciwników a to jest różnica . Nawet jeśli jej pojawienie oburzy przeciwników tej postaci np ciebie to nic nie szkodzi .

Ok spoko zrób głosowanie zobaczymy ilu fanów będzie z tego zadowolonych, dla oceny filmu pewnie zaszkodzi ..... ilu fanów lubi wojny klonów ?? na pewno nie większość...

użytkownik usunięty
wort801

porostu tacy jak ty uważają wojny klonów za zwykłą bajkę i przekonani jesteście że nie ma to nic wspólnego z SW . A tacy jak ja uważają wojny klonów za kontumacje SW np ja

Jak będzie zdenerwowany z jej braku w filmie to też nic nie szkodzi może ocena filmu będzie lepsza .

użytkownik usunięty
wort801

czas pokaże kto ma racje więc dalsza dyskusja nie ma sensu

użytkownik usunięty
wort801

na pewno Ahsoka nie bedzie miała 80 lat . W wojnach klonów była młoda więc będzie dorosła

od wojen klonów do nowej nadziei około 20 lat ?? od tego filmu ile do powrotu jedi ?? od tego jeszcz 30 ponieważ 7 tyle lat będzie się działa po 6 czesci .ponad 70 na pewno sam luke będzie miał ponad 50

wort801

ona pojawia sie w ostatnim odcinku star wars rebelianci wort801

marvelfan_filmweb

Ufam na słowo ... ale to nie znaczy że będzie w filmie.. równie dobrze jej wątek może zostać zakończony w komiksie ...

wort801

Ahsoka Tano bierze udział w star Wars rebelianci, czyli pomiędzy 3 a 4 częścią gwiezdnych wojen

Blastof

nawet sam yoda powiedział w 6 że luke jest ostatnim z jedi i żeby nauczał innych przed tym jak umarł

wort801

Napisze to jeszcze raz: Tano odeszla z zakonu = nie jest formalnie Jedi - ale czy jak ktos odejdzie z zakonu to odrazu staje sie Sithem i magicznie traci wszystkie umiejetnosci i szkolenie kiedy to ta osoba byla w zakonie ? Nie.

Blastof

ale w świątyni były o niej jakieś informację a poza tym widział ją lord sith na prawdę myślisz że by o niej zapomniał

użytkownik usunięty
wort801

w zemście sithów nie było o Ahsoce Tano żadnej wieści więc w błąd nie wprowadzaj

W Wojnie klonów widział ją Kanclerz .........

wort801

Czy cos konkretnego wynika z tego ze widzial ja Kanclerz?

ocenił(a) film na 9
wort801

no i co z tego że ją widział. Tak samo widział ventress którą sam kazał zabić. Po co miałby zaciągać ahsoke na ciemną stronę mocy (i tak by nie przeszła). A zresztą teraz i tak już wiadomo że nie przeszła bo była w star wars rebelianci jako były jedi.

Blastof

W tym samym czasie kiedy to jeszcze zyl Yoda i Obi Wan Kenobi byla jeszcze Lumiya - sith, uczennica Darth Vadera. A co mowil Yoda? ze sithow jest tylko dwoch - widac sie mylil.

Blastof

bo tak było zanim kanclerz tego nie zmienił

Blastof

poza tym jej rola byłaby żadna dzieci luka i tej jego dziewczyny i dzięci hana i lei mają być głównymi bohaterami a mentorami mają być chyba yoda i obi wan jako duchy wiec tano jest nie potrzebna jej historia skończy się pewnie w komiksie

użytkownik usunięty
wort801

Casting do głównych ról nowszej trylogii jeszcze trwa i nigdy nic nie wiadomo jesteś zbyt pewny siebie .

ocenił(a) film na 9
wort801

Widać żw wort801 wogóle nie zna się na SW

Blastof

była jedi i dla sitha nadal była zagrożeniem shark tii też odeszła z zakonu w grze force unleashed vader kazał ją zabić i tak się stało

wort801

Tak tylko po odejsciu Ahsoki i Orderze 66 troche czasu minelo, a przy przykladzie shark tii zlapano ja odrazu. Przez ten czas spokojnie mozna sie ukryc i pojawic sie w VII czesci.
Poczekamy, zobaczymy - mam nadzieje ,ze jak bedzie premiera filmu to zobaczymy kto mial racje :)

Blastof

jak odrazu kilka lat minęło

Blastof

https://www.youtube.com/watch?v=1xo4jOsUIK0
https://www.youtube.com/watch?v=tJpJoGRxkoA

ocenił(a) film na 6
Blastof

W pierwszej wersji faktycznie tak było, ale ta scena z ROTS należy do wyciętych i jest niekanoniczna. Shaak Ti została zabita w trzecim roku przez Bitwą o Yavin, czyli aż szesnaście lat po Rozkazie 66, jak zresztą jest pokazane na filmikach powyżej.

Blastof

Napewno Ashoka zawsze będzie w naszych sercach.
Pomimo bulu musimy zrozumieć iż osiągneł to co powinna.
Wybrała nową droge jako wojownik Jedi tak jak zapewne chciała moc.
Trzeba się z tym pogodzić (ja jednak wierze, że jeszcze o niej usłyszymy).

ocenił(a) film na 6
wort801

Tak, ale Shaak Ti nie odeszła z zakonu. No bo i z jakiego? Przecież zakon już nie istniał. Po prostu uciekła z dala od Imperium, starała się przeżyć, a przy okazji szkoliła Felucjan i miała nową uczennicę.

TryptOfanatic

mi się wydaje że odeszła z zakonu jednak

ocenił(a) film na 6
wort801

Z tego co pamiętam, ani w grze, książce ani komiksie TFU nic takiego nie było powiedziane. W żadnej wcześniejszej pracy też nie. Po prostu udało jej się uciec w trakcie Rozkazu 66. Jestem tego pewna na sto procent.

TryptOfanatic

no może masz rację

wort801

Według jednej z wersji scenariusza Zemsty Sithów, Shaak Ti miała zostać uśmiercona przez Grievousa na pokładzie jego okrętu flagowego, na oczach Obi-Wana Kenobiego i Anakina Skywalkera. Scena ta została jednak usunięta z filmu, ale można ją obejrzeć wraz z innymi usuniętymi scenami na 2 Dysku DVD Zemsty Sithów.

DOBRZE,ŻE WYCIĘLI TĄ SCENĘ :)

https://www.youtube.com/watch?v=8l-44bYXlxE

wort801

Po Twoich wypowiedziach widzę, że gówno wiesz o uniwersum SW. Yoda mógł sobie mówić, ale wiedział tyle, co Ty o SW. Jednym z Jedi, którzy nie tylko przeżyli Rozkaz 66, ale przetrwali czasy Imperium, był K'Kruhk. Ba! Chłopina był nawet mistrzem prapotomka Luke'a Skywalkera. Kolejnym Jedi, która dożyła tych czasów, była T'ra Saa. Więc nie, Luke nie był ostatnim z Jedi.

ocenił(a) film na 9
Camelss

Zdaje się, że obecnie zarówno K'Kruhk (bardzo ciekawa postać), jak i T'ra Saa nie należą do kanonu, a raczej są to LEGENDY.

Takich LEGENDarnych postaci jest przecież znacznie więcej, chociażby Quinlan Vos, zastanawiający jest też los Shaak Ti, no i to co dalej stało się ze wspomnianą w temacie Ahsoką Tano.

Yoschan

Tak ja, jak i szerokie grono fanów SW uznajemy kanon po staremu. To, że przyszli goście z Disney'a i pozamieniali, żeby trzepać hajs na tych samych historiach, to już inna kwestia. Ba! Ja nie uznaję za kanoniczne tego, co w TCW, jak np. śmierć Evena Piella. Ew. jestem skłonny Ahsokę uznać, ale to też nie do końca...

Camelss

Uznawanie, usrawanie. Uznawać to sobie każdy może co chce, nawet to że Darth Vader jest ewokiem w przebrani człowieka. Prawda jest taka, że ZAWSZE kanonem były filmy i ewentualnie owe infantylne seriale. Cała reszta to wymysły fanów którzy stali się domorosłymi twórcami. Od wielu wielu lat spodziewałem się takiego obrotu spraw dlatego zawsze w pogardzie miałem wszelkie historie których akcja osadzona była po VI epizodzie i dlatego teraz mam to gdzieś.

Camelss

Jak masz takie wrażenie że nic nie wiem ok możesz tak uważać .

ocenił(a) film na 1
wort801

zaskoczę cie Wort bo wyszła książka dotycząca Ahsoki

tu masz linka na dowód

https://www.empik.com/star-wars-ahsoka-johnston-e-k,p1207568241,ksiazka-p

i tu masz dowód że książka o Ahsoce jest kanoniczna
http://www.ossus.pl/biblioteka/Ahsoka

I jeżeli ta postać była by taka tragiczna jak uważasz ,to by oparta na niej książka by sie nie ukazała . Tu sie toczą jej losu od momentu gdy opuściła zakon jedi

Gokussb

Idąc twoim tokiem myślenia to nowe SW też są fajne bo jest w planach 9 cześć .....czyli nie są takie tragiczne jak uważasz.

ocenił(a) film na 1
wort801

Nie zrozumiałeś wogóle mego postu . Wkleiłem ci odnośnie postaci AHSOKI TANO że książka wyszła o niej . I dałem ci źródło ż o niej książka jest kanoniczna

I z sw od Disneya wole tylko łotr 1 i Han Solo Gwiezdne wojny historie , zaś TFA i TLJ NIE . Zobacz na mój blog w notatkę Star wars martwe , tam wpisałem wszystko .

Gokussb

Ale mnie to nie interesuje, wiec zachowaj to dla siebie.