Witam
Poszukuję wszystkich 3 części Oryginalnej Trylogii bez ulepszeń (z lat 1977, 1980, 1983).
Kiedyś było takie wydanie limitowane starej trylogii 2DVD gdzie były 2 wersje filmu, posiadałem
poprzednie wydanie DVD z 2004r, zresztą uważam że najlepsze wydanie jakie wydali w Polsce.
Dlatego nie zdecydowałem się na zakup wersji limitowanej.
Jako prawdziwy fan chętnie jednak bym obejrzał wersję limitowaną bez ulepszeń.
Jeśli ktoś z Państwa taką posiada lub wie gdzie znaleźć będę wdzięczny o kontakt. :-)
Mam takie 2 wydania. Jedno na VHS edycja kolekcjonerska bez polskich napisów, bez ulepszeń. Dokładnie nie pamiętam lat wydania tej edycji ale to jest bardzo stare.
2 wydanie mam na vhs już z lektorem nagrane skądś ale nie wiem skąd :) też bez przeróbek :)
JJuz znalazłem DVD RIP bez ulepszeń, czyli filmy takie jakie powchodziły do kin w 1977 i później, trochę się naszukałem ale znalazłem :-D
A gdzie znalazłeś? Chętnie bym na DVD obejrzał bo już niestety nie posiadam odtwarzacza Video i nie mogę sobie VHS obejrzeć :)
Np. tu http://thepiratebay.sx/torrent/8888167/Star_Wars_Original_Theatrical_Trilogy_Ful l_Screen_DVDRip
"Ulepszeń". :) Poza tym te DVD są w strasznie słabej jakości.
Wygoogluj sobie Star Wars Despecialized Edition. Jeszcze nie ściągaj, bo jutro, albo pojutrze będzie dostępna wersja 2.5 Star Wars (1977). Jakość naprawdę Cię zaskoczy, plik będzie miał 18 GB. :P No i oprócz oryginalnych angielskich ścieżek dźwiękowych będzie tam polski lektor z 1995 (tych starych kaset), Tomasz Knapik, warto kawałek obejrzeć, dla wspomnień. :D
Imperium i Powrót Jedi są jeszcze w nieco gorszej jakości, ale wciąż o niebo lepsze od tych DVD. Wszystko powinieneś znaleźć na Tehparadox, a jakby tam nie było wersji 2.5, to się odezwij.
Trochę to potrwa, ale mam czas, jak mi się uda wypalić to masz u mnie browar :-) THX1138
Ludzie piszą, że z plikiem jest problem (odtwarzacze crashują w pewnym momencie filmu), więc jeśli jeszcze nie ściągnąłeś, raczej spauzuj. ;)