PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=759}
7,9 341 tys. ocen
7,9 10 1 341260
7,7 69 krytyków
Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część IV - Nowa nadzieja

Dubbing

ocenił(a) film na 9

Widzial ktos z Was wersje z dubingiem tej czesci:? WArto czy razczej kicha?

ocenił(a) film na 10
marek1986_1986

Kicha. Odwalili fuszerkę.

ocenił(a) film na 9
rusekolsztyn

U to niedobrze... Mimo wszystko chyba sie skusze zobvaczyc jak to wyszlo

ocenił(a) film na 8
marek1986_1986

Nie warto, dubbing jest naprawdę słaby.

ocenił(a) film na 9
Anthrax91

Czyli jest sugestia napisy albo lektor?

ocenił(a) film na 8
marek1986_1986

Jak dla mnie to tylko napisy jeżeli chodzi o filmy ;) chociaż z lektorem też lepiej się ogląda niż z głupim dubb'em ;/

ocenił(a) film na 10
marek1986_1986

Kupiłem Blu Ray. Moja wina. NIGDY WIĘCEJ !!!! Wracam do wersji z napisami !!!!! Udało im się zniszczyć kult.

ocenił(a) film na 10
marek1986_1986

Każdy film z Dubbingiem jest ZUEM. Albo raczej: Dubbing jest ZUEM. Tylko napisy.

RyksaMedlin

Nie każdy. Jednakże większość.

ocenił(a) film na 10
marek1986_1986

Z Dubbingiem oglądałem Mroczne Widmo i Atak Klonów . Porażka

ocenił(a) film na 10
marek1986_1986

Szczerze mówiąc to dubbing był jak dla mnie bardzo słaby. Mam podobne zdanie jak osoba wyżej, że niestety udało im się zniszczyć takiego klasyka. Jestem przekonany, że taka wersja spodoba się tym osobom, które chcą tylko dubbingu w filmach fabularnych.

ocenił(a) film na 10
marek1986_1986

Jak dla mnie to tylko i wyłącznie napisy, ale obejrzałem całą sagę z ciekawości z dubbingiem i przyznam był całkiem niezły. Nie było tak fatalnie jak w Harrym Potterze, Avengersach czy komedyjkach w stylu Noc w muzeum. Spokojnie ten dubbing może dorównywać do "Asterixa i Obelixa: Misja Kleopatra" jedynego imo filmu fabularnego który jest lepszy z dubbingiem niż z oryginalnym dźwiękiem. Chociaż Gwiezdne Wojny to kompletnie inna para kaloszy i są o niebo lepsze z oryginalnym dźwiękiem to kiedyś jeszcze z pewnością wrócę do wersji z dubbingiem żeby sobie ją z ciekawości jeszcze raz obejrzeć

ocenił(a) film na 9
marek1986_1986

Tylko i wyłącznie lektor/napisy. Polski dubbing nie powinien w ogóle mieć miejsca w tego typu filmach, gdyż nigdy nie będzie udany. Widziałem kiedyś Atak klonów z dubbingiem i stanowczo odradzam.