PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=5982}

Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów

Star Wars: Episode III - Revenge of the Sith
2005
7,6 262 tys. ocen
7,6 10 1 261713
6,4 54 krytyków
Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów
powrót do forum filmu Gwiezdne wojny: Część III - Zemsta Sithów

Muzyka filmowa

ocenił(a) film na 9

piszcie jaki utwor muzyczny SW podobal sie wam najbardziej

FazeR

Witam oczywiście ze Imperator March,Love Pledge and The Arena i takie dwie melodie ktorych nie znam tytulu (zabicie Jedi i Pogrzeb Padme)...no i czolówka bo to klasyka

ocenił(a) film na 10
FazeR

najlepszy jest motyw Throne Room
najbardziej patetyczny mhhhhhmm
ale jest też szereg innych które mi wpadły w ucho: Imperial March, Battle of Heroes i wiele wiele innych

ocenił(a) film na 9
chrismoltisanti

Tak! Motyw Sithów Rulez! Fajnie go wpletli w Ataku Klonów.

ocenił(a) film na 10
FazeR

Imperial march, battle of heroes, enter lord vader, grievous speaks to lord sidious, aboard the executor i wiele innych

ocenił(a) film na 10
Darth_Maul

Padme's Ruminations, Across The Stars, Dual Of The Fates, a zresztą cała ścieżka z Revenge Of The Sith jest dla mnie najlepsza i stanowi wspaniałe zwieńczenie sagi!!

Kristofer

Uważam, że muzyka Johna Williamsa do "GW" jest świetna i rewelacyjnie oddaje klimat i nastrój filmu! Do wielu moich ulubionych utworów należą: "Across the stars", "Main Title", i zgadzam sie że ścieżka do "Zemsty Sithów" jest niesłychanie dobra i bardzo ją całą cenię! Wszystkie kompoztcje na niej są wspaniałe!

General_Daimos

bym zapomniał! oczywiście jeszcze Marsz Imperialny!

ocenił(a) film na 1
General_Daimos

Haha, a co nie jest moim ulubionym utworem, będzie łatwiej... Ale jeśli musiałabym sie mocno ograniczac to, oczywiście Marsz Imperatora (zwłaszcza nowsza wersja), Padme's Ruminations, temat miłości Anakina i Padme, main tittle, temat radości z VI, the battle of the heros i temat Sithów. No i temat z Kantyny w Mos Eisley, ten super jazzik;).

ocenił(a) film na 10
ares_maskot

W tej sadze jest całe mnóstwo wspaniałej muzyki , wiec trudno będzie ograniczyć sie do zaledwie paru utworów , ale spróbuje. Oto miejsca medalowe- oczywiście w moim odczuciu- :

1. Marsz Imperialny- wspaniały , potężny temat ilustrujący siłę i wrogość wrogów Rebelii. Klasyczny , majestatyczny i nie dający o sobie zapomnieć.

2. Fall of heros- niemal operowy , podniosły utwór. Niczym ,,Zmierzch bogów" ilustruje tragiczny kres epoki Jedi , upadek dawnych ideałów , którego koronnym dowodem jest walka mistrza i ucznia.

3. Temat muzyczny ilustrujący ostateczny pojedynek Luka i Vadera- dopełnienie sagi rodu Skywalkerów , ostateczny triumf światłą nad ciemnością opisany wspaniałą muzyczną nutą.

ocenił(a) film na 7
D23

Battle Of The Heroes był fajny jezesli chodzi o zemste sithów

ocenił(a) film na 10
FazeR

"A New Hope And End Credits", "Enter Lord Vader", "Battle Of The Heroes"

ocenił(a) film na 10
przemeknowak

"Battle of the Heroes" i " Obi Van vs Anakin" sprawiają żę naprawdę czuje się moc.

FazeR

Śmiem twierdzić, że muzyka Pana Johna Williamsa, w GW jest najlepszą w historii kina. Aczkolwiek, jeżeli mam wybierać najlepszą kompozycje to typuje "Victory Celebration - End Title"
Jeżeli ktoś nie kuma to jest to utwór, który leci na końcu VI części, gdy wszyscy świętują pokonanie Imperium.
Pozdrawiam.

Szajba

episode I : Duel Of The Fates
episode II:Love Pledge and The Arena,Across the stars,Anakin and Padme.
episode III:Anakin's Dream,Battle Of The Heroes,Padme's Rumination,Enter Lord Vader,The Birth of the Twins and Padme's Destiny.
episode IV : Star Wars Theme, Victory Celebration.
episode V:Imperial March
epsode VI :melodia w czasie ktorej wszyscy cisza sie z powodu konca imperium(nie wiem jak sie nazywa, ale jest fajna, radosna i inna niz wszystkie)

FazeR

Ja kocham całą muzę do SW, co jest niesamowite, bo niezbyt często zdarza mi się lubić jakiś soundtrack w całości. A tutaj podoba mi się muzyka we wszystkich epizodach, w każdym momencie.
A z ulubionych motywów to mogę wymienić "Imperial March"(mój ulubiony temat filmowy w ogóle), "Across the stars", "Duel of the fates", "Anakin's betrayal"...mogłabym tak wszystkie wymienić:-) Kocham SW:-)

Veda12

"Ja kocham całą muzę do SW, co jest niesamowite, bo niezbyt często zdarza mi się lubić jakiś soundtrack w całości. A tutaj podoba mi się muzyka we wszystkich epizodach, w każdym momencie. A z ulubionych motywów to mogę wymienić "Imperial March"(mój ulubiony temat filmowy w ogóle), "Across the stars", "Duel of the fates", "Anakin's betrayal"...mogłabym tak wszystkie wymienić:-) Kocham SW:-)"

Zgadzam się. Star Wars wymata. Pozdro Ariana. :*