W Empik-u: dwa opakowania STAR WARS, każde zawierające po trzy filmy.
1) [Prequel Trilogy] (I Mroczne Widmo, II Atak Klonów, III Zemsta Sithów)
2) [Original Trilogy] (IV Nowa Nadzieja, V Imperium kontratakuje, VI Powrót Jedi)
Cena każdego z dwóch opakowań: 99,99 PLN. Na każdym z opakowań - biało czerwona flaga z napisem POLSKI DUBBING. Na półce z płytkami napisy: "DVD Video - Po raz pierwszy z polskim dubbingiem" oraz "to kupisz tylko w Empiku".
Wedle wszelkiego prawdopodobieństwa jest to ten sam dubbing, który jakiś czas temu ukazał się na Blu-rayu. Wersja nieco bardziej e k o n o m i c z n a .
Blu-rays są wciąż do nabycia w Media Markt oraz w Saturnie. Tyle, że cena tego szacownego zabytku pozostaje bardzo zaporowa.
Podejrzewam, że jeśli ktoś ma komplet Gwiezdnych Wojen na poprzednim wydaniu DVD (bez dubbingu, z wyjątkiem Zemsty Sithów), to raczej się nie skusi na tę nowość. Tym bardziej, że już wtedy była to wersja cyfrowo zremasteryzowana (Dolby Digital THX); niby DVD, ale obraz pod względem rozdzielczości nie ustępował "niebieskiemu promieniowi".
Nabyłem w empiku dwa opakowania nowego wydania "Star Wars" i jestem zadowolony. oczywiście jeśli chodzi o dubbing w pierwszej trylogii (część I, II i III), jest on identyczny jak w kinach i na wydaniu Blu-ray. Dubbing w drugiej trylogii (część IV, V i VI) identyczny jak na Blu-ray. Brak praw autorskich we wszystkich językach, co jest dodatkowym plusem. Prawa autorskie tylko w angielskim i przejście do menu. Po wyborze funkcji "Play" krótkie logo "20-th century fox home entertainment" i przejście do filmu co jest tez dodatkowym plusem. W starym wydaniu trylogii na DVD miałem lekkie zastrzeżenia co do jakości obrazu filmu "Atak klonów", gdzie wydawał mnie się troche mało wyraźny momentami. W wydaniu z dubbingiem film ten jest rozciągnięty na jakości o prawie 800 MB, gdzie i jakość obrazu jest lepsza. także część I i III jest rozciągnięta na jakości o ok. 500 MB. Jeśli chodzi o dźwięk, tak samo bardzo dobry jak na starym wydaniu DVD.