PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=848343}

Gwiazdeczki

Mignonnes
2020
3,8 4,4 tys. ocen
3,8 10 1 4375
5,6 8 krytyków
Gwiazdeczki
powrót do forum filmu Gwiazdeczki

Można się uśmiać ;-) Najbardziej czytając kategorię filmu - dramat/komedia ;-) Jak kogoś bawią wygibasy jedenastolatek, to gratuluję poczucia humoru. Chociaż z drugiej strony pedofilna psychoza związana z tym filmem też jest chora. Żadnej pedofilii tam nie ma. Są wyuzdane gesty nastolatek i tyle. Do pedofilii tam daleko. Chciałbym przypomnieć, że pedofilia to pociąg seksualny do dzieci przed okresem pokwitania, a nie do nieletnich dziewcząt, które podkreślają swoje kobiece cechy. W każdym razie film jest nudny jak flaki z olejem i gdyby nie te problematyczne sceny, to pies z kulawą nogą by się nim nie zainteresował.

Janekkowalski2011

Pociąg do nieletnich dziewczynek to też pedofilis tylko nazywa się ją dokładniej hebefilią to taki odłam pedofili jakby podział na kategorie wiekowe dzieci. Hebefilia (z gr. Ἥβη Hḗbē, łac. Hebe – młodość i φιλία – miłość) – parafilia polegająca na seksualnych preferencjach dorosłych do kontaktów z osobami we wczesnym okresie dojrzewania (11-14 lat)[1], w przeciwieństwie do efebofilii (preferencja osób w późnym okresie dojrzewania, w wieku około 15-19 lat) i pedofilii (preferencja osób przed okresem dojrzewania).

Hhoot2

Słyszałeś, że dzwonią, ale nie wiesz, w którym kościele ;-) Niby znasz słowa, ale nie potrafisz ich ogarnąć intelektualnie. Skoro pedofilia to pociąg seksualny do dzieci przed okresem pokwitania, a hebefilia to pociąg seksualny do dzieci we wczesnym okresie dojrzewania, to znaczy, że hebefilia nie jest pedofilią. Tak samo jak infantofilia czy efebofilia także nie są pedofilią.

użytkownik usunięty
Janekkowalski2011

dokładnie, to tak jakby powiedzieć, ża mamy 4 zbiory: A, B, C, D, i zbiór A ma przedział od 1 do 5, zbiór B od 6-10, C - od 11-14 i D od 15-19. Zbiory A, B, C, D są rozłączne, bo ich iloczyn daje zbiór pusty, czyli nie mają części wspólnej. To są podstawy matematyki ze szkoły, pierwsza klasa liceum, rysowanie kółek, itp. A termin, który jest kategorią tych czterech podkategorii to Chronofilia i to względem niego możemy mówić, że tamte są jego odłamem, bo on mieści w sobie je wszystkie. Matematyki nie miałem od 10 lat, ale tyle pamiętam :)

P.S. Filmu nie oglądałem i weszlem tu z google szukając terminu hebefilia

Janekkowalski2011

Pociąg do nieletnich dziewczynek to też pedofilia tylko nazywa się ją dokładniej hebefilią to taki odłam pedofilii jakby podział na kategorie wiekowe dzieci. Hebefilia (z gr. Ἥβη Hḗbē, łac. Hebe – młodość i φιλία – miłość) – parafilia polegająca na seksualnych preferencjach dorosłych do kontaktów z osobami we wczesnym okresie dojrzewania (11-14 lat)[1], w przeciwieństwie do efebofilii (preferencja osób w późnym okresie dojrzewania, w wieku około 15-19 lat) i pedofilii (preferencja osób przed okresem dojrzewania).