Tyle hałasu o gloryfikowanie sRealu Madryt.
A przeciez wszyscy wiedzą, że BARCA rządzi!!!
Musisz się tak dowartościować??
Więc proszę nie wypowiadaj się bo jesteś tylko kolejnym napinaczem, który nie ma szacunku dla przeciwnika. Jak się jest takim człowiekiem to nie wie się jakie jest przesłanie tego filmu.
Muszę.
sReal nie ma szacunku dla przeciwnika - wszyscy to widzą na meczach i wiedzą.
Znam przesłanie filmu - jest w temacie.
Nieśmiertelna internetowa napinka - tyle po nas pozostanie.
UEFA za to ma do Barcy. Boli że w filmie został użyty najbardziej utytułowany klub na świecie, a nie jakaś tandetna Barca?
Nie został użyty, lecz wykorzystany.
Jak pewne panie. Wiadomo jakie.
"najbardziej utytułowany klub na świecie" piszesz? Chyba nim jest.
Tylko kto rozsądny liczy wartość tytułów zdobytych pół wieku temu?
Wg ciebie sukcesy we współczesnej piłce nożnej FC Barcelona zawdzięcza ustaleniom przy zielonym stoliku?
Brawo, wygrałeś nagrodę - Bzdurę Miesiąca.
Piłkarze Barcy też wygrali nagrodę - Oscara. Platini nawet w wywiadach się nie chroni że nie faworyzuje Barcy. Mówił że Messi jest pod specjalna ochroną.Dlaczego w takim razie nie ma jej Ronaldo czy Rooney?
Jaką ochronę??? Bzdury waćpan prawisz. Za Messim lata aniołek i go ochrania? I może nie dostał w ostatnim meczu żółtej kartki??? Eh, pseudokibice... nawet śmiać mi się nie chce.
Żenadę reprezentujesz.
Nie, ale sędziowie nie przychylnie patrzą na faule na nim. Może sobie pozwolić na więcej. Wykopuje piłkę po gwizdku i nie dostaje żółtej kartki.
Platini został spytany o najlepszego zawodnika wszech czasów i czy na to miano zasługuje Leo Messi. "Każda generacja ma swojego najlepszego zawodnika wszech czasów. Starsi, pamiętający lata 50 uważają, że to Pele jest najlepszy. W latach 70. najlepszy był Cruyff, w 80. Maradona, na początku 2000 roku tym największym był Zidane, teraz jest Messi", powiedział dla Aujourd'hui en France i Le Parisien.
W następnej kolejności Platini zaznaczył jednak, że Leo Messi ma łatwiej od wirtuozów z przeszłości, ponieważ jest specjalnie chroniony przez sędziów. "Chciałem zaznaczyć, że Messi ma przewagę nad wszystkimi innymi, o których już wspomniałem. W tych czasach Messi jest bardziej chroniony przez sędziów, ale to dobrze, że tak się dzieje. Może grać w piłkę i w pełni wyrazić swój talent. Przed laty specjalnie utalentowani zawodnicy musieli najpierw myśleć, aby uniknąć uderzenia, zanim coś zrobili", wyjaśnił.
Nie.
Nie.
I jeszcze raz nie.
Nie oglądasz meczów Barcy i czerpiesz wiadomości o rzeczywistości z wypowiedzi Platiniego.
Jeden człowiek nie może nakazać kilku setkom sędziów "chronić" jakiegoś piłkarza.
Kilku setkom? Ano tak, panie dzieju. Ilość meczy w sezonie razy obsada sędziowska (liga 4, puchary 6). W trakcie całej kariery kilka tysięcy. Niezła armia. Komunikuje się z nimi m@ilowo? Czy na Facebooku?
Leo jest kopany wielokrotnie podczas każdego meczu. Rzadko symuluje.
W odróżnieniu od Krystyny Ronaldo. Która przy najmniejszym kontakcie z przeciwnikiem często szuka okazji do przewrócenia się i domagania faulu. Tak, to są fakty. Wystarczy obejrzeć jakikolwiek mecz Realu.
Leo nie tworzy Barcelony. To tylko 1 z piłkarzy. Nie skupiaj się tylko na tym geniuszu przerastającym w tym momencie piłkarzy z ligi hiszpańskiej czy Ligi Mistrzów o kilka klas. Jest ich więcej w wyjściowej 11. Są też na ławce rezerwowych.
Są kibice.
Pewnie nie oglądałeś wczorajszego meczu Valencia - FC Barcelona. Podczas zmian dokonywanych przez gospodarzy realizator transmisji robił zbliżenia na wchodzącego zawodnika. Normalna rzecz. Na ekranie wtedy poza kilkudziesięcioma kibicami Valencji siedział w szalu kibic Barcy. Co robił podczas zmian? Bił brawo schodzącym zawodnikom z Valencji. Robił to pomimo tego, iż podczas zmian u Bordowo-Granatowych tłum wył, gwizdał i pałał chęcią co najmniej wydłubania oczu schodzącemu piłkarzowi.
I może jeszcze jeden przykład. A co tam, zaszalejmy.
Mecz o Superpuchar Hiszpanii (22.08.2011 jak dobrze pamiętam). Awantura na boisku. Tradycyjna przepychanka, w której uczestniczą prawie wszyscy. Co robi trener Królewskich? Podbiega do odwróconego drugiego trenera FC Barcelony Tito Vilanowy i ciągnie go za ucho, wsadzając mu równiez palec w oko. Po czym szybko odbiega szybko kilka kroków i do odwracającego się poszkodowanego robi głupie miny dziecka z piaskownicy. Nie dziwmy się później wpisom w Internecie: "najbardziej znienawidzony trener", "ukończył podstawówkę wieczorowo", "zero szacunku". Pod tym ostatnim podpisuję się również ja.
Coś jeszcze? Owszem. Jestem do dyspozycji.
Pepe. Piłkarz Realu. Dopóki będzie w składzie, klub z Madrytu nie osiągnie sukcesu.
Bo w piłce nożnej chodzi o coś więcej niż urwanie nogi piłkarzowi przeciwnej drużyny w brutalnym faulu. Za często będzie osłabiał swój zespół.
Kończąc spójrzmy na aktualną tabelę Primera Division. Który z zespołów jest wyżej? Barca.
Początek sezonu mówisz? Prawda. Po czterech meczach nic jeszcze nie wiadomo. Lecz spójrzmy na bramki. 17-4. Słownie: siedemnaście po czterech meczach. Coś pięknego, OLE!
Krystyna Ronaldo, czy to raczej nie zalatuje tekstami z piaskownicy. Oglądam wszystko mecze Realu i prędzej przyczepiłbym się Di Marii który próbuje udawać graczy Barcy, a Ronaldo to już nie tam ten Ronaldo który przy byle kontakcie upada na murawę.
Messi nigdy nie nurkuje, chyba że sytuacja jest skomplikowana
http://www.youtube.com/watch?v=ysfW9TGm94E
Tylko ty chyba nie słyszałeś co Vilanowa powiedział wcześniej do Mourinho, ale ok.
Pepe już nie jest tym zawodnikiem którym był, ale oczywiście tak poturbował Alvesa że zszedł z boiska i zaraz wrócił.
Platini nie faworyzuje Barcy? Właśnie faworyzuje, zobaczył że jego Barcelonka którą kochają 10 latki może przegrać ten mecz więc dał fana Messiego( Stark) na sędziego głównego. Gdyby Messi został sfaulowany jak Ronaldo w meczu z Zagłębiem to zawodnik faulujący dostał by nie tylko czerwoną kartkę, ale też pewnie 10 meczów zawieszenia.
Nie.
Nie.
I jeszcze raz nie.
Rozumiem, że w przeinaczaniu rzeczywistości i skupianiu się na Leo Messim się zatracasz. I nie rozumiesz moich wypowiedzi.
W jaki sposób Platini skontaktował się z Atletico Madryt lub z sędziami?
Bo najlepszy aktualnie piłkarz globu spośród ok. 7 000 000 000 żyjących ludzi strzelił im właśnie hattricka w meczu zakończonym 54 minuty temu. Czemu najlepszy na świecie - patrz wyniki głosowań przeprowadzane wśród trenerów z całego świata w wyborach Piłkarza Roku.
Pytanie: kazał im puścić te gole pewnie przez gadu-gadu?
Eh, kibicu Realu, eh, żałosne.
Zero szacunku dla Murinho za to, co zrobił. Pisałem o tym w poprzednim poście.
Zapomnijmy na chwilę o klubach, które wtedy grały. Gdyby to się wydarzyło gdziekolwiek indziej, nie sądzę, byś popierał napaść jednego trenera na drugiego. Na oczach kilkuset milionów widzów.
A ty go jeszcze bronisz? Kibicu Realu, serdeczne gratulacje!
Zizu też nie powinien zrobić tego, co zrobił Materazziemu. Było to w afekcie, małe usprawiedliwienie.
A ten cham Murinho wykonał plan z 100% premedytacją.
Śmiejesz się z 10-latków. Tak przy okazji, ja napisałem poprawnie 10-latki.
Tak, Barsie kibicują ludzie w różnym wieku. Zresztą tak jak każdemu innemu klubowi. To normalne. Trzeba czasem przejść się na stadion z żywymi ludźmi. Wy nie chcecie ich mieć w swoich szeregach?
Brawo, kibicu Realu. Oni za parę lat będą stanowili o głównej sile kibicowskiej.
A wy swoich pewnie wtedy wyprodukujecie w laboratoriach?
10-latki też oglądały zachowanie Murinho. Naprawdę wg ciebie zrobił OK?
Myślisz, że taki dzieciak podjął wtedy decyzję o kibicowaniu zespołowi, którego trener bije innego?
Podajesz link do filmu, w którym Leo symuluje. Robi to raz na kilka meczów. W odróżnieniu od CR. Która przy większości fauli na nim robi od razu aferę. O to mi chodziło. Macha rękami, cały czas coś mówi. Wnerwia tym wszystkich dookoła. W Man. U. aż tak się nie zachowywał. A filmami możemy się chwilę licytować. To jest moja odpowiedź. Film, w którym Ronaldo symuluje.
I wymusza karnego. Zamiast wolnego z szesnastego metra, którego też nie powinno być.
http://www.youtube.com/watch?v=R73EsN9czEk&NR=1
Pozdrawiam kolegę otwartą ręką i 5 (SŁONIE: PIĘCIOMA) linkami:
http://barcatopotega1899.blog.onet.pl/La-manita-D,2,ID417833315,n
http://www.fcbarca.com/index2.php?goto=kom&news=34508
http://republika.pl/blog_sj_4750384/7263472/tr/barmadrid_136_edit.jpg
http://republika.pl/blog_sj_4750384/7263472/tr/barcelona_v_real_madrid_la_liga_x zozjvistm_l.jpg
http://i56.tinypic.com/34fm9ld.jpg
jak wgl można dyskutować z gościem, który uważa, że każdy mecz sędziuje jeden sędzia, a potem już nic? Czyli co? Po sędziowanym meczu kończy karierę? W Anglii sędziowie sędziują bodajże 30 meczów w sezonie, w Polsce mają w kontrakcie 17, wiec w karierze można się zapoznać z setką sędziów owszem, ale żeby z kilkoma tysiącami...? Chyba ta kariera musiałaby trwać 2x dłużej niż ta Fergusona w MU.
Z tą liczbą po części moja prowokacja, po części moja racja.
Pierwsze słyszę o kontraktach na polska ligę z liczbą 17. W lidze zespoły grają po 30 meczów. Do tego puchary.
Liga hiszpańska. Piszemy o zespole grającym też w LM. I jej eliminacjach. Mecze międzypaństwowe. Chodziło mi również o liniowych, którzy w każdym meczu podejmują decyzje mające wpływ na wynik rywalizacji. Techniczny. Dwóch przy bramkach w pucharach europejskich.
tyle że sędziowie boczni są jednocześnie sędziami głównymi i odwrotnie. Po prostu zamieniają się rolami zależnie od meczu. A w polskiej lidze jest więcej śedziów niż drużyn
kazdy gracz uczy sie symulowac. zaden argument. messi poniewaz jest ikona futbolu obecnie co bezposrednio przenosi sie na wieksze wplywy musi byc pod specjalna ochrona. ani barca ani uefa nie moze sobie pozwolic na jego wyeliminowanie z gry. a to nie jest specjalnie trudne w dzisiejszej pilce
I o to przeciętny polski "kibic" Barcy:
- W życiu nie był na meczu swojej "ukochanej" drużyny.
- Wszędzie się dowartościowuje wypisując takie bzdury na każdej możliwej stronie z forum, wszędzie poza miejscem do tego przeznaczonym (bo po co ma pisać na stronie kibiców Barcy? Tam wszyscy tylko chwalą Barcę, tutaj może się ponapinać i podniecać).
- Uważa barcę za klub idealny - pod każdym względem, nie widzi symulacji i prowokacji swoich ulubieńców. Nie widzi że te bójki z ostatnich gran derbi spowodowali piłkarze z ławki Barcy wbiegając na boisko, nie widzi zakłamania, hipokryzji i dwulicowości we współczesnym futbolu.
- Nienawidzi Realu Madryt - to akurat mogę zrozumieć, Real i znienawidzony Mourinho to jedyni którzy mogą pokonać Barcę (jak mawiał Nietzsche: "W nienawiści jest strach").
Baw się dalej, dorośniesz to zrozumiesz że zmarnowałeś dzieciństwo na swoje chore napinanie się w internecie:)
PS. Ocenianie filmu na 1/10 tylko z powodu że jest w nim coś czego nienawidzisz jest fanatyzmem. Dorośnij.
I o to przeciętny polski "kibic" Realu:
- nie ma pojęcia o interpunkcji,
- nie ma pojęcia o innym człowieku, a wypisuje bzdury,
- poniża innych wypisując bzdury o wieku kogoś, o którym prawie nic nie wie,
- ocenia film na 10/10 tylko z powodu, że jest w nim herb klubu, któremu kibicuje.
Skąd masz informacje, że "wszędzie" się dowartościowuję? Znasz definicję i znaczenie słowa "wszędzie"? Jedno forum to jedno, a nie miliony.
Skąd masz informacje na ilu meczach ukochanych drużyn byłem? Tak, drużyn. Nie wiedziałeś o liczbie mnogiej? Zmień informatorów.
Prowokuje Mourinho. Nakręca atmosferę jak promotorzy bokserscy i sami pięściarze przed pojedynkiem. Chelsea, Inter, Real. Wiele konferencji, wypowiedzi, meczów, czynów. I tu niespodzianka - dobrze, że taki jest. mamy przynajmniej o czym tutaj pisać.
A teraz schodząc do twojego poziomu: zapytaj swoja panią przedszkolankę, czy zapłaciła za Internet.
Fajnie.
Jeden problem - nie jestem kibicem Realu.
I tyle w temacie twoich zarzutów.
Co do Mourinho - wolę szczerego chama od dwulicowych kłamców z Katalonii.
Hipokryzja i zakłamanie w dzisiejszych czasach jest uważane za cnotę...smutne.
A co do "jednego" forum - takie wypowiedzi jak twoje znajdziesz na każdej stronie, często przy tematach kompletnie nie dotyczących piłki nożnej.
I dlatego tak nie lubię Barcy - przez jej kibiców którzy toczą jakąś chorą "Świętą wojnę" w internecie w obronie niepokalanej Barcy.
A film dostał u mnie 10/10 bo uważam go za najlepszy film o piłce nożnej.
Eh, jestem kibicem Barcelony od 11 lat i aż wstyd mi że tej wspaniałej drużynie kibicują takie osoby jak autor wątku ;/
Żałosny kibol.
Nie wiem w czym problem żeby każdy kibicował komu chce, no ale nie, musi się jeden gówniarz wypinać. Kibicuje Man United i naprawdę głęboko w dupie mam komu kibicujesz ty, jak bardzo dobra jest Barca etc. Naprawdę, leci to po mnie jak deszcz. Piłka to sport, raz na szczycie jest jeden, raz drugi, nie trawię tylko jak ktoś koniecznie chce mnie przekonać że to dany klub jest najlepsiejszy na świecie...
Może powiesz mi jeszcze że nie mam wyboru i MUSZĘ uznać wyższość Barcy, a potem na kolanach powtarzać to co 5 minut? Nie pojmuję dlaczego tak bardzo Ci zależy by na forum poświęconemu filmom poruszać tematy czysto sportowe.
No ale w myśl większości Polaków - JA mam rację, a ten który myśli inaczej się MYLI, jest idiotą, pewnie się nie zna, pewnie wychował się w lesie.
Pierwszy post mówi sam za siebie.
Przegrałeś życie, wracaj do gimbazy trollu.
Pozdro dla normalnych.
Czemu obrażasz maciana piszącego pierwszego posta???
Przegrałeś życie, wracaj do gimbazy trollu.
Pozdro dla normalnych.
Jestem kibicem Barcelony , ale widzę , że jestem o wiele bardziej obiektywny i dojrzały niż wiele kibiców internetowych .
Popieram karę za symulowanie . Nie zgadzam się za to , że Barcelonie pomagają sędziowie , od zawsze arbitrzy się mylili i oczywiście nie tylko w meczach Barcelony ( ostatni finał MŚ kobiet , gol ewidentny , sędzia nie uznał . ostatnie mś piłkarskie mężczyzn , mecz Niemcy - Anglia , to samo - im też pomaga FIFA I UEFA ? ) .
Co do Mourinho . Trener z ogromną wiedzą taktyczną , ale nie darzę go szacunkiem . Za to co robi przed , w trakcie i po meczu .
Znienawidzenie do Realu jest większe od czasu , w którym jest właśnie portugalczyk szkoleniowcem . Chciałbym aby go wyrzucili czym prędzej z klubu , kiedyś nie było takich kłótni jak teraz . Kiedyś nikt nie zakładał takich głupich , prowokujących tematów .
Jedno jedyne pytanie retoryczne: czy zakładając fikcyjne konto bez awataru do jednej jedynej wypowiedzi, bo nie masz odwagi pisać na swoim i czepiasz się mojego awataru pyro, a nie wypowiedzi, dowartościowało cię?
Robisz wioske koles i jeszcze poprzez avatar dajesz ludziom powod do jechania Legii, odpusc juz sobie bo na prawde nie da sie twoich glupot czytac, ile jeszcze osob Ci to musi napisac zebys to zrozumial???
Dziwi mnie tylko jedna rzecz.
Jeśli też kibicujesz Legii, to nie rozumiesz, co to jest kibicowska brać. Prośba: nie atakuj innego legionisty na tym, czy innym forum. To tylko prośba, przemyśl to. Tyle.
Poprzez awatar... aha, z nas dwóch tyko ja go mam.
A teraz znikam, jest tuż po godz. 16. Nie mam czasu. Od 19 oglądaj mnie na ŻY(L)ECIE na meczu Legia Warszawa - Sporting Lizbona.
czlowieku ja Cie nie atakuje tylko apeluje zebys sie ogarnal bo pier... od rzeczy i wioske robisz. na Żylecie niestety sie wczoraj nie spotkalismy jakos, za duzo ludzi ;)
Gloryfikują Real, bo Real pewnie nie małą sumkę na film przeznaczył. Tak się robi w show filmowym, a tym bardziej w tej klasy (niskiej) filmach.
Więc i na filmwebowe forum przywiało prowokatorów którzy oceniają film na 1 ego ze nie jest o ich ukochanej drużynie ,a dlaczego o Realu film? To proste najbardziej utytułowany klub na swiecie z największymi gwiazdami tamtych czasów.
Kibicuje Barcelonie, ale szanuje Real w końcu ten klub wiele osiągnął. Ale co ja tam wiem jestem tylko głupią babą którą zjadą zaraz "prawdziwi" kibice Barcy a może i Realu.
Spokojnie Panie i Panowie, film o Bacelonie też powstanie (potwierdzone dane) i będzie na pewno dużo lepszy od tego. Co prawda będzie to bardziej dokument, ale chyba nie do końca. Co do Gol 2, film nie zachwyca jako tako, za bardzo przewidywalny i przekolorowany. Wachałem się między 5 a 6, ale ostatecznie dam mu 6, nie był taki tragiczny, mimo, że o Realu. Dam 5 za Henry'ego i Ronaldinho, którzy gdzieś tam po drodze się przewineli.
Ja też kibicuje Barcelonie, ale nie rzucam się tak na Real bo skoro jesteś PRAWDZIWYM kibicem Barcy to nie powinneneś tak najeżdżać na rywla. Również powinnieneś mieć chociaż trochę szacunku dla Realu bo to jeden z najlepszych klubów świata.
P.S. sorki za błędy jeśli się pojawiły
Kibicowanie polega na wspieraniu i dopingowaniu swojej drużyny, a opieprzaniu przeciwników.
Moim zdaniem oba kluby są bardzo dobre, ale zdecydowanie wolę Real Madryt. Nie chcę mówić która drużyna jest lepsza. W zeszłym sezonie lepsza była Barca, w tym Real. Real jest moją ukochaną drużyną i bardzo się cieszę, że La liga es blanca. HALA MADRID!
Pierwsze zdanie genialne, zgadzam się z Tobą całkowicie. Sam kibicuję Barcelonie i gdy widzę takich internautów jak autor wątku to po prostu ręce mi opadają...
Założę się, że tego typu kibice prawdopodobnie mecz ulubionej drużyny widzą raz do roku, a ze składu potrafią wymienić tylko kilku zawodników. Ogólnie szkoda czasu (i nerwów) na prowadzenie z kimś takim rozmowy.
Wszyscy się tu kłócą o wyższości jednego klubu nad drugim i nawzajem, itp.
A ja chciałem powiedzieć, że w filmie Real Madryt został podłożony w miejsce FC Barcelony, a żeby było ładniej finał stał się bardziej dramatyczny niż było to na prawdziwym stadionie. Jestem pewien, że jeżeli Real wygrałby LM w sezonie 05/06 to i tak byłby "głównym bohaterem" filmu. W filmie nie został wybrany pierwszy lepszy klub, tylko największy wróg Barcy i chodziło o to, żeby jej dokopać, świadczy o tym wspomniana na początku wygrana Barcelony na Santiago Berbabeu 3:0, a potem zwycięstwo w LM. Tym oto sposobem pokazano jak "wielkim" klubem jest Real, a jak "malutkim i bez osiągnięć: Barca.
Co do samej akcji w filmie, to nie podobało mi się faworyzowanie Beckhama z wszystkich graczy Realu, choć byli tam tacy gracze jak Raul, Ronaldo, Zidane czy R.Carlos (sam potrafiący nieźle uderzyć z wolnego). Ale pomimo tego, to David musiał wykonać rzut wolny i "wygrać" mecz.
Ale to jest moje zdanie, a ja się nie znam ;)
koleś patrząc na całą historie jak i Realu jak i Barcelony to jednak klub z madrytu ma wiecej tytułów taka mała dygresja, kolejny sezonowy napinacz
Koleś patrząc na całą historie Realu to jednak większość z nich została zdobyta za czasów generała Franco.
daj spokój - przecież to jest tylko film. A Real Madryt to tez wielka drużyna, i zasługuje na film o jej życiu, zawodnikach etc. I mówię to jako kibic Barcy od 1995r. Pamiętaj: naucz się szanować swojego największego wroga :) Pozdro