rewelacja, uwielbiam ten film! POLECAM. Czy ktoś zna tytuły równie dobrych filmów? Bo to
co ostatnio oglądam to chłam jakiś..
Na mnie też zrobił wrażenie, thriller z lekką domieszką psychologii (gra uczuciami, niepewność etc.), oczywiście Gerard i jego gra aktorska, jak zwykle - mega ;)
Z Butlerem POLECAM "Prawo zemsty" - dobry od początku do samego końca. Po prostu rewelacja.
Mam nadzieję, że na mnie zrobi również pozytywne wrażenie, dzisiaj wieczór z tym filmem :)
Polecam wszystkim Kiss Kiss Bang Bang z Robertem Downey Jr. jeżeli ktoś nie widział, to śmiało.. świetny film ;) i proszę nie sugerować się tytułem :)
taaak :) tytuł zabójczy ale gwarantuję 1,5 godz. świetnej zabawy - szczerze polecam.
a tak przy okazji, możesz coś polecić? często mam tak, że siadam wieczorem do filmu i nie wiem co mam obejrzeć.. albo już widziałem albo nie wiem czy fajne więc nie ryzykuję... z góry grande dzięki..
Spójrz na filmy, które oceniałam (w większości to thrillery, bo je uwielbiam i jestem wybredna ;) ), może wybierzesz coś dla siebie ;)
EDIT:
Takie TOP dla mnie to:
Milczenie owiec, Czerwony Smok, Adwokat diabła,
Tożsamość,Uprowadzona, Primal Fear, Prawnik z Lincolna,
Prawo Zemsty, Złodziej Życia,
kurde,nie sposób to ogarnąć;)
Nie widziałem tylko Prawnika z Lincolna, jezeli jest on dobrym thrillerem, to jadę z nim w ciemno.
Dzięki wielkie za pomoc, dam znać jak obejrzę. Obecnie kończę Dextera ostatni odcinek.. i zabieram się za Godziny Strachu.
Thrillery, tylko thrillery !! rzadko przyjmuję inne gatunki, a raczej wcale. Do thrillerów dorzucam ( ale musi być dobry ) horrory. Tylko nie te durne, głupawe, obrzydliwe..
Mogą być wampiry, demony etc. jeżeli jest tylko fajnie zrobione ( patrz True Blood lub Supernatural ) Generalnie musi się coś dziać. Sprawdź Zodiak z 2007, super thriller kryminalny.. polecam.
Mnie się PzL podobał, więc polecam. Co do horrorów, mamy podobny gust ;)
Zodiac'a nie widziałam (nie wiem jakim cudem), już go mam,więc dziś wieczór z nim :D
Zasnałęm wczoraj dwa razy przy tym filmie :) jak dla mnie za spokojny ale fabuła i pomysł uważam za bardzo dobry !! Ostatnio z nowych horrorów oglądałem The Thing, jest to remake filmu z 1982 o tym samym tytule. Polecam, w końcu coś nowego, a nie jak zawsze grupka młodzieży, dom i Pan z siekierą, no ileż można... ( przy tego typu filmach zawsze robię zakłady, czy blondynka zginie jako pierwsza? ) błagam o dobre tytuły, takie których nie będę żałować i szukać kolejnych w podobnym klimacie :) dzięki :)
Mój Mąż mnie "molestuje" właśnie o The Thing, ale jakoś mnie nie spieszno,może w weekend skuszę się ;)
Przykro,że Godziny strachu Cię zawiodły :P
Dobre tytuły, kurcze tyle tych filmów oglądałam, że naprawdę ciężko. "Dla niej wszystko" - jestem zakochana w tym filmie od pierwszej chwili (wersja z Crowe'm)
"Paparazzi" widziałeś?:) "Joy Ride", "Odważna", "Tożsamość" ;)
hello,
ponieważ jestem żółtodziobem i potrzebuję jakieś pkt, żeby móc wysyłać i odbierać pocztę ;) przy okazji zobaczę o co chodzi i postaram się to naprawić..
Między czasie chciałem podsunąć kilka świeżych pomysłów ( był długi weekend ) ;)) Zaczęło się od In Time ( Timberlake itd ), od samego początku byłem do tego sceptycznie nastawiony, a jednak.. fajny film !! pomysł fajny, jest akcja i wcale się nie nudziłem. Kolejny film to The Thaw z 2009, to akurat był zupełny przypadek i uważam że fajny... mocno w stylu The Thing.
Wczoraj wieczorem zacząłem oglądać XIII - Spisek ( The Conspiracy ) z 2008. Jeżeli ktoś nie widział, to polecam, nieźle wciąga, a intryga, spisek i chęć obalenia rządu, to tematy które tworzą z reguły dobre kino, to wszystko owinięte mocną akcją co 5 min :)
Te filmy które wymieniłaś wcześniej, widziałem, oprócz Paparazzi ( jest już dodany do listy ), tak że dzięki wielkie !!!!!!
Chciałam Ci tylko podesłać listę filmów (ponoć fajnych), które ktoś mi zaserwował ;P
Żadnego z wymienionych przez Ciebie wyżej nie widziałam, więc pewnie skuszę się. "Paparazzi" - jeden z moich ulubionych ;).
A "nowe", które udało mnie się obejrzeć to "Passengers" - ciekawe tylko zakończenie ;P i "Bez reguł" - sama nie wiem jakie do końca mam zdanie o tym filmie, chyba trochę zbyt brutalny jak dla mnie. Ale dobry :)
Passengers widziałem, niezły film, racja ! O którym Paparazzi pisałaś ? szukałem tego filmu ale jest ich przynajmniej 4 :) z góry dzięki...
Dorzucam nowe tytuły, filmy lekko starsze, ale mnie się podobały "Nikomu ani słowa", "Życie za życie", "W słusznej sprawie" :)
Oczywiście widziałem ale i tak dziękuję za pamięć :)
Z mojej strony na pewno tak: Epidemia Strachu 2011 ( widziałem ok 30min-brak czasu ) ale śmiało, zapowiada się super !
Dom Snów 2011 - mnie się podobał :)
NIe wiem czy wymieniałem już wcześniej ale na mnie wrażenie spore zrobił polski Kret.