z prostej przyczyny bo Amerykanie zrobili zarąbisty film o godzilli , który przewyższał tą japońską gumówke, film za dużo zarobił i dlatego japończycy tak zrobili
Ech... film nie zarobił za dużo, dla fanów japońskiej Godzilli ten film po prostu okazał się klapą totalną, więc Japończycy, niezadowoleni z tego, co amerykanie zrobili z ich pupilem, odebrali im prawa autorskie. I dobrze zrobili...
Zgadzam sie z założycielem tematu, że Japońska szmira niegdy nie zarobiła tyle kasy (pewnie wiecej w nią włożyli niż zarobiła) i dlatego zabrali Amerykanom prawa do realzacji kolejnych części.
MIchał,do ciebi nic nie mam,masz prawo nie lubić Japońskiej Godzilli,ale STOKEr przegiął miare.Zignorujcie nooba bo debilobluzgacz jest takim posrańcem że aż strach patrzeć.
Jaaasne, Stoker twój poziom rozumowania jest bardzo ciekawy. Skoro te filmy przynosiły straty, to jakim cudem nakręcili ich aż 28?
A teraz porcja faktów: był faktycznie JEDEN film z japońskiej serii który przyniósł straty, był to ostatni, "Godzilla Final Wars". Przy budżecie 19,5 miliona dolarów zarobił zaledwie 12 milionów.
Dla porównania:
GODZILLA (1954)
Budżet: $900,000
Zysk: $2,250,000
(warto pamiętać że w 1954 roku 900 000 dolarów to było znacznie więcej niż teraz)
GODZILLA 2000: MILLENIUM (1999)
Budżet: $8,300,000
Zysk: $15,000,000
GODZILLA VS. DESTROYER (1995 - to ostatni film przed amerykańską wersją)
Budżet: $10,000,000
Zysk: $18,000,000
GODZILLA VS. MECHAGODZILLA 2 (1993)
Budżet: $9,500,000
Zysk: $18,000,000
GODZILLA vs. MECHAGODZILLA 3 (2002)
Budżet: $8,500,000
Zysk: $16,000,000
Tak więc przykro mi Stoker, dane mówią same za siebie - mylisz się :)
twój kolejny sposób na dokopanie fanom Godzilli poległ w starciu z faktami.
A teraz dla porównania:
GODZILLA - wersja amerykańska (1998)
Budżet: $130,000,000
Zysk: $136,314,294
Hehe :D
I teraz widać kto tu umie robić filmy. Japończycy zrobili 28 filmów ze stosunkowo niewielkim budżetem, jednak ostatecznie każdy z nich (z jednym tylko wyjątkiem) przyniósł zyski, mimo tego, że nie miały zbyt wielkiej kampanii reklamowej, ani zbyt wielkiej popularności poza Japonią i USA.
Amerykanie nakręcili tandetną podróbę (tandetną przynajmniej w porównaniu z oryginałem japońskim) z budżetem 130 milionów dolarów i zwróciło im się niewiele ponad budżet filmy.
więc skrócie największy kicz wyszedł za dużą kasę i z bardzo małym zyskiem więc szajstwo to godzilla z usa
Stoker, zapytam z ciekawości: przyznaj się teraz, ile cukierków psycholog musiał dać Twoim kolegom z klasy, aby śmiali się z Twoich dowcipów XD ?
Zostawcie już fana Czesia i WM w spokoju. Nie widzicie, że dzieciak próbuje jakoś podleczyć kompleksy. Gadanie z nim nie ma sensu, bo z człowiekiem który żyje w innym świecie niż normalni ludzie ciężko nam będzie sie dogadać XD .
Podam Ci mój dokładny adres. Przyjedź z ziomkami i mi wpierdolcie XD
Jakie, to przyjemne. Dziesięciolatek oglądający Czesia, nie akceptowany i wyśmiewany w społeczeństwie straszy ludzi bluzgami i myśli, ze ktoś się go boi. Teraz zabijasz mnie już chyba dziesiąty raz. Jak ja lubię bajkopisarzy XD .
Oto obraz typowego anty- fana Godzilli przyjaciele ;) .
Ta, może my też tak powinniśmy powiedzieć...
ZABIJEMY CIE!!!
JUŻ NIE ŻYJESZ, OGLĄDAJ SIĘ ZA SIEBIE NA ULICY, A JEŚLI KIEDY PRZYPADKOWO PIJANY NOSOROŻEC STARATUJE CIEBIE I CAŁĄ TWOJĄ RODZINĘ TO WIEDZ ŻE TO MY GO PRZYSŁALIŚMY!!!
Hehe :D
Dobra, cwele, jaja se robie i tyle ;) Nie chce mi się już z wami pisać, narazie.
Widać fakt, iż za swoje zachowanie Stoker otrzymał zasłużonego bana, nie nauczył tego prymitywa kompletnie niczego.
Ale czego się spodziewać właśnie po prymitywie. Tak samo nie nauczysz pseudokibica, że swoich poglądów nie wyraża się poprzez bicie innych.
"Odpuszczam, zostawiam was w spokoju ;)"
Poprzednim razem też to słyszałem. Nie dotrzymałeś słowa.
Hmmm? Co ty tam powiedziałeś? "Odpuszczam"?
Widzę niekonsekwencję w zachowaniu.
No i miło mi, że sam pokazałeś, że miałem w poprzednim poście w stu procentach rację.
Myślałby kto, że zmądrzejesz, dojrzejesz i się nie odezwiesz - wtedy to mnie byłoby łyso.
Ale ty jesteś zbyt głupi i zbyt dziecinny.
---- Widzę niekonsekwencję w zachowaniu. ----
To ty sprowokowałeś. Mylałeś pewnie, że skoro tak napisałem to ty możesz pisać co ci sie podoba? A takiego wała! Albo gadasz ze mną albo wcale. Ale nie o mnie.
"To ty sprowokowałeś"
Gdybyś był choć trochę dojrzały, i gdybyś faktycznie mówił prawdę, pisząc, że odpuszczasz, nie zareagowałbyś.
"a jako że nie mamy o czym dyskutować, dyskusję z tobą uważam za zamkniętą"
To w ogóle była jakaś dyskusja? Wybacz, po prostu jej nie zauważyłem pośród tych steków obelg i wyzwisk, tudzież tekstów "Wpis został zablokowany z uwagi na jego niezgodność z regulaminem" pod twoją ksywą.
Ja pierdole :/ już ktoś napisał kiedyś:"ktoś se jaja robi i tyle..." Miał rację, a że wy się mną tak interesujecie no to piszę dalej. Cała filozofia. Daj se więc już spokój, gościu.
A poza tym mam dopiero 12 lat i ADHD wiec nieodpowiadam za to co pisze tak do konca. Tyle ode mnie.
Stoker bardzo ciekawe, jeszcze niedawno pisałeś że masz 12 lat, a potem że jednak nie masz, teraz znowu masz... na przemian się strarzejesz i młodniejesz, co?
"dyskusję uważam za zamkniętą"
Hahahaha. A jeszcze niedawno pisałeś że nie jesteś tu żeby dyskutować tylko żeby nas powkurwiać. Decyduj się człowieku...
Ty mnie koleś śmieszysz, powtarzam to po raz kolejny, bo tak jest :D
P.S. Kocur, mi się też raczej nie wydaje, żeby to był kape....
Der_SpeeDer, odpuść sobie lepiej, bo z tym czymś nie ma sensu gadać. Jeszcze kilka dni temu z wypiekami na twarzy czekał na nowego posta, aby móc się pochwalić przed starszymi użytkownikami znajomością bluzgów i pokazać, że jest cool, a teraz robi z siebie debila udając inteligentnego gościa :/ .
Zaraz i tak pewnie poleci tekst, że zabije nas obydwu...
Stoker, nie, tylko ADHD, Ty w ogóle masz problemy z samym sobą :/ .
,,A pozatym to ja mam 12 lat i ADHD''
Cała prawda.Stoker=Kape.I co tu więcej mówić?
A pozatym Kape/stoker wysłał mi na forum taką PW.
-,,wypierdalaj cwelu nie bende cie słuhać trafiłeś na moją czarną liste''.
STOKER PRZEPROŚ!!!TO CIĘ NIE ZBANÓJĄ!!