PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=58}
6,0 50 tys. ocen
6,0 10 1 49542
3,9 26 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Którego potwora wolicie?

ocenił(a) film na 7
juzek124

Oczywiście Godzillę, bo to potwór obdarzony rozumem, uczuciami i niesamowicie potężny. Zilla jest tylko przerośniętą, wystraszoną jaszczurką zagubioną na Manhattanie.
Samo nawiązywanie do japońskiej Godzilli to żałosny chwyt marketingowy, a przecież twórcy mogli nazwać ten film remake'm Bestii z głębokości 20.000 sążni (1953).

ocenił(a) film na 3
Prawdziwy_Maniek

Trudno się co do tego nie zgodzić.Ale szczerze czy poza garstką fanów i koneserów starych monster-movie ktoś o ,,Bestii z głębokości 20.000 sążni (1953),, pamięta?

ocenił(a) film na 7
juzek124

W sumie racja.
Smutne tylko, że gdy w 91' Japończycy chcieli nakręcić Godzillę vs. King Konga, wytwórnia Turner zażądała bajońskiej sumy niwecząc projekt. Za to gdy po latach, Amerykanie zdecydowali się na remake Godzilli, a Toho na to przystało, to zrobiono potworowi jedynie krzywdę.
A mogło być tak pięknie, tym bardziej że jeśli Jankesi chcą to potrafią sięgnąć, po któryś ze swoich starych, zakurzonych pomysłów.

Prawdziwy_Maniek

PS:Dla mnie to jest taka mieszanka potworów a z Godzilli ma nazwę i moc ziania czymś gorącym.

juzek124

Godzille, ale Zilla też jest bardzo fajna.

ocenił(a) film na 5
juzek124

Zille

juzek124

Z zwierzaków potworów i tak najlepszy był King Kong!!!;D

ocenił(a) film na 3
jazdowicz2666

King Kong też jest fajny, ale pytanie dotyczy Zilli i Godzilli.

juzek124

No to tak szczerze,to nawet nie pamiętam już jak ta Zilla wygląda,a ta Godzilla niby dobra ale za mało emocji we mnie budzi;)

ocenił(a) film na 3
jazdowicz2666

Czyli jeżeli dobrze rozumiem zarówno wersja japońska jak i amerykańska cie nie przekonuje?

juzek124

Japońskie filmy to już wogóle mnie jakoś nie przekonują,a jeśli chodzi o wersje USA też jest jakaś taka sztuczna.

juzek124

Hehe, to jakiś żart? Oczywiście Gojira.

juzek124

Zilla zdecydowanie.

ocenił(a) film na 8
juzek124

jezeli Zilla to ta od emmericha to wlasnie ja wybieram. to podejscie do tematu mi sie bardziej podoba. no i rewelacyjny design potwora ;)

ocenił(a) film na 4
juzek124

Godzilla. Emmerich zrobił remake, który nawet specjalnie nie starał się być podobny do oryginału.

ocenił(a) film na 3
NeoMetalSonic

Jak by się tak nad tym dobrze zastanowić to film Emmericha ma więcej wspólnego z Potworem z głębokości 20,000 sążni.

ocenił(a) film na 4
juzek124

W sumie masz rację.

juzek124

Godzilla.A moje zdanie o Zilli jest świetnie przedstawione w filmie Godzilla Final Wars.

ocenił(a) film na 6
juzek124

Uznam pytanie za retoryczne,a odpowiedż za oczywistą;)

juzek124

W sumie dzięki za pytanie, bo nie wiedziałem, że Toho nazywa teraz Godzillę Emmericha "Zillą". Dobrze wiedzieć. :)

A prawdziwa Godzilla oczywiście lepsza. :)

ocenił(a) film na 6
juzek124

Wiadomo, że Godzilla. Zilla nawet nie potrafiła zionąć ogniem, tylko jakimś łatwopalnym gazem z pyska (można by rzec - stary, zainwestuj w tik taki, bo ci jedzie!). Dopiero autorzy kreskówki "Godzilla:TAS" się zlitowali nad fanami i Zilla Jr. zaczęła zionąć zielonym ogniem.