PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=35453}

Godzilla

Gojira
1954
7,0 5,8 tys. ocen
7,0 10 1 5814
6,8 16 krytyków
Godzilla
powrót do forum filmu Godzilla

Film bardzo dobry, wykonany z rozmachem, klimatyczny, dynamiczny i momentami nawet
poruszający. Do dziś świetna ścieżka dźwiękowa. Jedyne do czego mogę się przyczepić to
momentami gra aktorska (szczególnie kobiecych ról), oraz efekty specjalne. Wiem, że film
jest bardzo stary, ale niestety wizualnie film brzydko się zestarzał, przez co momentami
trudno brać go na poważnie (np. śmierć Godzilly- zabawki, miasto- makieta, pierwszy
kontakt z Godzillą- mupettem).
Pytanie odnośnie fanów serii: Która część klimatem najbardziej jest zbliżona do tej części
(czyli poważny dramat katastroficzny z potworem w roli głównej), i przy tym aż tak bardzo
się wizualnie nie zestarzała?

ocenił(a) film na 7
szmyrgiel

Ja mam do ciebie pytanie, gdzie udało ci się znaleźć tę oryginalną wersję?

GBD

Na gryzoniu. W szukaj wpisz najlepiej hasło "godzilla japan", wtedy od razu wyskoczy Ci TEN film w wersji japońskiej w wersji avi, a zaraz przed nimi osobno polskie napisy do pobrania.
PS Oryginalny film ma już doklejone angielskie napisy. Niestety, ale jeżeli będziesz chciał mieć film po polsku to musisz przyzwyczaić się do dwóch różnych napisów naraz (na szczęście polskie są wyraźnie większe i często zakrywają angielski tekst).

ocenił(a) film na 10
szmyrgiel

Da się je na inny kolor zrobić, więc wtedy się wyróżniają dużo.

GBD

enjoy;)

ocenił(a) film na 10
szmyrgiel

Zdecydowanie "Godzilla kontratakuje" najbliżej ma do Gojira. Najlepszy w serii jest "Godzilla kontra Bioroślina". Bardzo dobre jest też "Mothra vs. Godzilla", "Terror Mechagodzilli" Powrót Godzilli" -(ponownie klimat tego z 54) czy "Godzilla kontra Król Ghidorah. Ja tam oglądałem wszystkie, więc śmiało pytaj, jakby co ;)

ocenił(a) film na 10
Goro_Gondo

:D też oglądałem wszystkie:) i też bym stawiał że jako filmy najlepsze w serii są Biollante oraz Powrót Godzilli z 1984r. Pozdro

ocenił(a) film na 10
sajgon_2

Fajny klimat mają Son of Godzilli i Ebirah, taka świeżość w nich jest i jedne z najciekawszych wątków ludzkich. Z innych filmów Hondy też się sporo wybierze np. Mysterianie są świetni, horror Matango czy fantasy Atragon.