Przy niektórych po prostu spadałam z krzesła, np. 'tą świecą... podpalę twoją matkę', albo 'kolejną setkę? - nie, dwie połówki :D' piszcie, jakie momenty i tekściki najbardziej się wam podobały?
dobre teksty miał robak np: "Przepraszam, nie znamy się, ale wiedz,że kiedyś żyłem w twojej martwej matce", albo "Powiedziałbym, że straciłaś głowę,gdybym w niej nie siedział". Ogólnie film rewelka, animacja perfekt no i super muzyka.
to właściwie animacja nie jest :D komputera przy tym praktycznie nie używali :D
"Po co na górę? Ludzie się zabijają żeby się tutaj dostać!"
ale to zalezy od tlumaczenia
czy jest w ogole jakas wersja z polskim dubbingiem?
swietne jest jak ten pastor wrzeszczy coś o siłach nieczysty(dokładnie nie pamiętam)a nieboszczyk do niego:
-Ciszej,jesteś w kościele!
Na szczęście chyba nie ma dubbingu. Miałem DVD wydane w tłumaczeniu kinowym a wczoraj w TV bylo z lektorem.
Do Bakusiowej: Gwoli ścisłości, animacja to nie tylko z pomocą komputera -.- Mogę sobie na dwóch karteczkach narysować ptaka z różnym ułożeniem skrzydeł przekartkować i być dumną z mojej animacji :p Bo to znaczy tyle co ożywienie...
Animacja, zgadzam się świetna. Poklatkowy sposób według mnie idealnie pasuje do klimatu filmu. Well done. :).
Zajebisty, do tego głosy, Johnny Deep i Pani Helena, super :) film dawno oglądałam ale muszę to zrobić ponownie ;) zna ktoś może stronę z tym filmem żeby oglądnąć? może być po angielsku bez napisów.
"widok zapiera dech w piersiach.. tzn zapierałby gdybym oddychała" :) faktycznie majstersztyk!
W filmie jest pełno dobrych tekstów, ale mimo wszystko najlepsze było
"Frankly, my dear, I don't give a damn" z Przeminęło z Wiatrem.
No i pianista w okularkach, choć nie jestem pewien, czy wypada się tak śmiać z żywych :D
Dobre jest też jak Gnijąca Panna Młoda podarowała Victorowi jego nieżyjącego już psa, a on wydając mu komendy w pewnym momencie mówi:
"Play dead! Ups... sorry"
Było ich parę jak np:
Tą święcą podpalę twoją matkę, albo w innym tłumaczeniu Tą świecą rozpalę twoją matkę,
Jeszcze jednego, nie nie tylko połuweczkę,
musimy zrobić to jak należy, więc idziemy na górę, na górę nie wiedziałam że mamy jakieś piętro
-łajdak - cukiereczku - potwór - rybciu - drań - Gertrudo
- Alfred, przecież nie żyjesz od 15 lat
- Ale powiem ci szczerze moja droga, że mam to gdzieś
Ojciec Viktora do matki Viktorii
"A Ty musisz być panienka Viktoria, naprawde musze przynzć, ze wygladasz jak super dwudziestka" ;D
heh ja się naj śmiałam ale nie z tekstu tylko jak umarli weszli na górę i byi w tym pokoju gdzie było b. wesołe wesele i tamten jeden się pochylił i mu oko wpadło do zupy ojca Victorii xD heh a on - dlaczego w mojej zupie jest oko?
ogólnie było dużo śmiesznych tekstów xD
"Sklep z drugiej ręki" :D
"Pies zdechł!"
"Grandpa?"
"NA górę? Nie wiedziałam, że mamy piętro"
"Ciszej, jesteśmy w kościele."
tego jest masa :D Super teksty i świetny film.
-"Mam karła i nie zawaham się go użyć! Żądam pytań! JUŻ!"
-"Chyba masz na myśli odpowiedzi"
-"No tak, dziękuję"
Deppa jak Deppa, głos Heleny i Watson jest o wiele lepszy, IMO najlepsza obsada głosowa ze wszystkich animacji i najlepsza muzyka z wszystkich animacji....jednym słowem GENIALNY!
"Na górę? Po co? Ludzie umierają, żeby dostać się tutaj."
Czy jakoś tak mnie więcej ^_^ W każdym razie tekstów jest mnóstwo, a humor ogólnie nie dość, że czarny to i na wysokim poziomie :)
mnie rozwaliło "tą świecą rozpalę twoją matkę" ten robak w jej głowie też był spoko ; d "powiedział bym że padło ci na mózg gdyby nie to że właśnie w nim siedziałem"(w zależności od tłumaczenia)
Kucharka: "Ci mężczyźni... Jak sobie coś wbiją do głowy" - i wyciąga nóż z głowy kucharza xD
Niestety, nie znam polskiej wersji skryptu, ale cytat z Przeminęło z Wiatrem wzbudził we mnie nadzwyczajną wesołość ;)
Ja myślałam, że padnę przy scenie gdy trupy wyszły na miasto. Jeden kościotrup podchodzi do grupki ludzi, na przeciw niego wychodzi mały chłopczyk. Nagle jego oczy robią się wielkie i okrągłe jak spodki (już myślałam, że zacznie wrzeszczeć), a mały takim słodkim głosikiem: "Grandpa"?
"Zebraliśmy się tutaj, by połączyć tego mężczyznę i te zwłoki węzłem małżeńskim.".
Jak i wszystkie tutaj wymienione.
A jak jeszcze coś mi się przypomni, to napiszę :)
Generalnie uwielbiam wszystkie teksty wymienione powyżej, ale jednym z moich ulubionych jest moment, w którym Emily rozpoznaje w Barkisie swojego... nazwijmy to, prawie męża, wszyscy zamierają zszokowani, a jednemu z kościotrupów bardzo widowiskowo odpada szczęka XD
mi się podobało "Mam karła i nie zawham się go użyć", pokładałam sie ze śmiech. No i tekst " na górę, po co. Ludzie zabijają sie żeby tu sie dostać"
Teksty w tym filmie powalają.
jak dla mnie jeden z lepszych: "You should have seen him with fur"
to byl tekst o piesku, jak Victor go wspominal ;)
Świetny film, animowane postacie idealnie oddają uczucia, piosenki na całkiem wysokim poziomie jak i muzyka w tle, fabuła wysoce niebanalna. Najbardziej spodobał mi się moment gry na fortepianie.
Pozdrawiam.
mnie sie podobał moment gdy na ślubie jednemu z nieżywych, "opadła szczęka" i to dosłownie :)
film bardzo mi sie podobał ;)
"Finnis, gdzie trzymacie spirytualia?"
Film jest bajeczny. Po prostu majstersztyk!
Taak, wszystkie te teksty są genialne :D
Podobał mi się jeszcze moment, kiedy ten lokaj (czy jak go tam nazwać) podawał informacje o Viktorze, a na koniec: "I pogoda. Przelotne deszcze..." Świetnie to brzmiało :P
Z pamięci:
- "to niesamowite co ludzie wbijają sobie do głów" (kucharka wyjmując nóż z czaszki innego trupa) :))
- "zebraliśmy się tu na zaślubinach mężczyzny i zwłok".
W ogóle humorek znakomity :)
Mnie też się podobało to z tym nożem w głowie :P ,ale to szło chyba tak :
- " jak facet wbije sobie coś do głowy,to koniec " (kucharka wyjmuje nóż z czaszki trupa):P
-Na pomoc! Kobieta płonie!
(...)
-Tą świecą!... podpalę twoją matkę.
Ogólnie śmiałam się cały film. ;] ;]
Zgadzam się, teksty są tu super. Moim zdaniem najlepsze:
1- "Po co na górę? Ludzie się zabijają żeby się tutaj dostać!"
2- "Powiedziałbym, że straciłaś głowę,gdybym w niej nie siedział"
3- "Zebraliśmy się tutaj, by połączyć tego mężczyznę i te zwłoki węzłem małżeńskim.".
4- "Finnis, gdzie trzymacie spirytualia?"
5- "To my mamy piętro?"
6- "Pies zdechł!
no i te scenki, oko w rosole, opadająca szczęka, nieżywy dziadek -jak już pisaliście i wiele innych, ode mnie np. to jak mędrzec szykuje magiczny napój, panna młoda z Viktorem czeka, a starzec nagle go wypija (he he to sobie tak długo szykował na pokrzepienie) i jeszcze widać jak z "ust" leci mu to do "brzucha"- zdziwiłam się na ten widok, człowiek nie jest na coś takiego przygotowany, bo tego normalnie nie widzi! :D
"gdybym nie siedzial w Twojej glowie, zastanawial bym sie kiedy stracilas rozum"
"I think you drop something" ^^
"beauty of youre smile,how about puls"
"shes the other women, you marry me. She's got the point"
"smile darling, smile" i ta jego mina :d
Jest pelno znakomitych tekstow ^^.
- niech ta świeca rozpali twoją matkę!
albo - tą świecą podpale twoja matkę - zależy od wersji xD
-przenosimy zabawę na górę!
-na górę? nie wiedziałam, że mamy piętro!
-Dziadzia?
-Lubię kobitki przy kości!
-Przecież ty nie żyjesz od 15 lat!
-I powiem ci szczerze moja droga, że mam to gdzieś!
-Przepraszam, nie znamy się, ale wiedz że kiedyś mieszkałam w twojej matce nieboszczce
-za wiele nas różni!
-to przez moje oko prawda?
-nie! twoje oko jest śliczne!
i wiele jeszcze innych było the best! ;D