PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=31866}

Ghost in the Shell

Kōkaku Kidōtai
1995
7,9 71 tys. ocen
7,9 10 1 70874
7,9 36 krytyków
Ghost in the Shell
powrót do forum filmu Ghost in the Shell

polska edycja dvd

ocenił(a) film na 10

małe rozczarowanie przeszedłem. zapowiadano, że dvd będzie dostępne na nośniku dwuwarstwowym a jest niestety dostępne na nośniku jednowarstwowym. duża ilość ścieżek dźwiękowych w przypadku nośnika dvd 4,7 Gb nie pozostawia dużo miejsca na sam obraz. co najgorsze,w opisie płyty podawanym przez miesiecznik "kino domowe" nadal widnieje napis - płyta dwuwarstwowa. nie rozumiem, dlaczego zwykle filmy dodawane do tej gazety były dostępne na płytce dvd9 a tym razem jest inaczej.
wkurzyła mnie również okładka. widnieje na niej sporo zbędnych napisów - informacja o zdobytych nagrodach (na co to komu, film sie oglada nie ze względu na trofea jaki zdobył), krotkie recenzje i napis który mnie na łopatki rozłożył - "ten film zainspirował matrixa".to na matrixie powinno pisać "film zainspirowany ghost in the shell". tworzący polskie wydanie tego filmy sądzą, ze jak się film zastępluje mnóstwem reklam to wzrośnie o wiele więcej popyt na ten towar. uważam, że gazetkę z tym filmem zakupią głównie fani tego filmu, a ich raczej nie trzeba zachęcać.

użytkownik usunięty
Godsmak

O ile w kwestii okladki raczej sie z Toba nie zgodze bo nie przeszkadza mi na niej prawie nic(oprocz napisu: "Ten film zainspirowal MATRIXA" ) tak jesli chodzi o samo wydanie to podobnie jak Ty zaraz po wlozeniu plyty do napedu poczulem ze w zasadzie zostalem oszukany...nie mowie tu ze jakosc filmu jest zla ale nie jest ona taka jak sie spodziewalem...z wczesniejszych zapowiedzie mozna sie bylo dowiedziec ze film zostanie wydany na plycie dwuwarstwowej co oczywiscie wskazywalo na to ze jakosciowo film bedzie bardzo dobry(zreszta tak jak juz napisal Zavias w samej gazecie rowniez widnieje informacja o nosniku dwuwarstwowym) tak sie jednak nie stalo i dostalismy zwykla plyte z o ile sie nie myle zgubiona jedna sciezka dzwiekowa(bo w informacji jest napisane o dwoch wersjach jezyka japonskiego czyli dts i dd 5.1 a na plycie znalazlem tylko jedna) no i prawdopodobnie przy transporcie do kioskow wypadla im takze druga warstwa z plyty;]...zeby nie bylo ze tylko narzekam to powiem ze mimo tego co przed chwila napisalem calosc wydania prezentuje sie dobrze i jesli ktos kupi to zalowac nie bedzie...chociaz moje zaufanie do Kina Domowego spadlo:(...pozdrowka

ocenił(a) film na 10

Skończcie z tym wybrzydzaniem :P Nie codziennie dostaje się tak genialne anime za 20 zł :P

ocenił(a) film na 10
Mr_Grimm

a co do komentarza Mr Grimm'a. ok, świetnie wogóle,ze powstała polska edycja tego filmu. ale po wczesniejszych wydaniach dvd w "kinie domowym" spodziewałem się, że to tez bedzie bez zarzutu, a tu takie cos. IDG przecież stać na więcej. zdenerwowało mnie, ze okłamuje się nas podajac błędne dane, lubie wiedzieć co kupuje. ale jak wspominałem, i tak dobrze że powstała chociaz taka edycja - gdybym wcześniej wiedział o mankamentach tego dvd i tak bym zakupił.

ocenił(a) film na 10

ścieżkom dźwiękowym do zarzucenia nic nie mam. dźwiek jest taki jak zapowiadało IDG. japoński - dts i dd5.1, to samo z angielskim no i lektor polski dd5.1 tlumaczony z angielskiej wersji. ale jak miałbym wybierać między ilościa ścieżek a obrazem, wybrałbym obraz. wole japońską wersje więc angielska mnie mało obchodzi. mile mnie również rozczarowało to,ze dołożono tu 2 wersje polskich napisów - do angielskiej wersji językowej i do japońskiej, różniące sie trochę łumaczeniem.

użytkownik usunięty
Godsmak

Jedne z polskich napisow(te do japonskiej wersji) to napisy robione przez Freemana czyli o ile sie nie myle czlowieka odpowiedzialnego za funsuby to jest duzy plus dla IDG za umieszczenie ich na krazku...co do wyboru miedzy obrazem a sciezka dzwiekowa to nie tak do konca bylbym za obrazem bo jesli mialbym dostac oryginalna sciezke dzwiekowa w anime np na jednowarstwowce a sciezke angielska na dwuwarstwowce to jednak przychylilbym sie do tej oryginalnej...i wlasnie za to ze dano nam do wyboru wszystkie mozliwe opcje(czyli japonski angielski i lektor) jestem wdzieczny IDG...chociaz nie zmienia to faktu ze nie rozumiem czemu informacje na temat plyty byly/sa nieprawdziwe.

użytkownik usunięty

I jeszcze jedno...na plycie faktycznie znajduja sie wszystkie sciezki dzwiekowe lacznie z obiema japonskimi...takze sorka jesli wprowadzilem kogos w blad...pozdrowka

hmm mam male pytanie.bo widzialem zwiastun niby tego wydania i zaciekawilo mnie to ze angielski dubbing odbiega od tego jaki jest w wydaniu manga entertaiment.jezeli ktos widzial obie te wersje to niech sie wypowie.dzieki i pozdrofka.

Godsmak

A ja uważam wydanie polskie za bardzo dobre-do obrazu nic nie mam a dźwięk jets ostry jak brzytwa.Oczwyiście szkoda że nie ma żadnych dodatków i wolałabym lektora do japońskiej wersji-angielska jest nieodkładna i ogólnie nie lubię angielskich dubbingów