PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=877296}
4,7 4,7 tys. ocen
4,7 10 1 4674
2,2 10 krytyków
Gdzie diabeł nie może, tam baby pośle
powrót do forum filmu Gdzie diabeł nie może, tam baby pośle

Cezary Żak, Artur Barciś, Anna Mucha i do tego powrót Pawła Małaszyńskiego! Z przyjemnością na film się wybiorę, by zobaczyć tych państwa na ekranie. Jestem ciekawa jak zostanie przedstawiona historia bogaczy PRL ;) Spodziewam się mocnego przerysowania sytuacji i dużo uśmiechu, tego czasu na relaks ;)

joanacz

Bardzo dobrzy aktorzy, jestem spokojnej myśli, ze to będzie naprawdę udana produkcja. :)

joanacz

I Nowa twarz na ekranie Dominika Gwit

joanacz

eee obsada naprawde jest elegancka, ze tak powiem

katarzyna_kostrzanowska

Obsada zdecydowanie godna obejrzenia tego filmu. Nieoczywista.

barbara_dudkiewicz

No, masz rację w życiu bym nie wrzuciła takiej ekipy do jednego "kotła", ale wyszło super (y) A Misiek z wąsami skradł moje serce :-)

ocenił(a) film na 9
joanacz

jeszcze Michał Koterski, Maciej Zakościelny, Agnieszka Więdłocha, Mikołaj Roznerski, oczywiście Małgorzata Kożuchowska i wielu innych, z tą obsadą zapowiada się wielki hit! Wreszcie temat kasy, przekrętu, z podejściem na wesoło, a nie kolejna komedia romantyczna :)

iamewelcia

Taki hit się zapowiada ze sale świecą pustkami i nie pomagają nawet wasze sponsorowane zachwyty.

ocenił(a) film na 10
joanacz

Obsada wygląda imponująco ;)

joanacz

Obsada Na szczęście jest bardziej zróżnicowana niż wasze multikonta które się powtarzają non stop w różnych wątkach zachwalając ten film. Macie 3 zeta za wpis?

ocenił(a) film na 3
Kinomaniakwarszawski

też mnie stawka ciekawi, widziłeś gdzieś ofertę xD ?

joanacz

no obsada ani trolowanie sukcesu filmu nie zrobią. Ludzie nie są głupi i nie dzadzą sie nabrac na sztuczne kupione wpisy.

ocenił(a) film na 8
joanacz

Obsada rewelacja. Sebastian Stankiewicz naprawdę ma charyzmę, znakomity Zawierucha, który po raz kolejny udowodnił, że świetny z niego aktor. Ciekawe postaci bardzo dobrze zagrane.

joanacz

wpis sponsorowany, nie dajcie się nabrać na ten syf. Ocene tez pobili , żenada panie producencie.

ocenił(a) film na 3
joanacz

ile płacą od komentarza i oceny ? Gdzie szukać takiej roboty xD ?

ocenił(a) film na 8
joanacz

Mi się bardzo dziewczyny w tym filmie podobały. Gałązka, Więdłocha taka bardzo charakterna (a zwykle gra miłe "dziewczyny z sąsiedztwa" w komediach romantycznych), no i jak dla mnie zaskakująca rola Kożuchowskiej, która pokazała tu naprawdę niezły temperament.

ocenił(a) film na 10
KarinaZiom

Kożuchowska dała czadu! Bardzo spodobała mi się w tej odsłonie! :)

ocenił(a) film na 10
joanacz

Jestem po seansie, lata minęły a tutaj nadal można dorobić się albo na przekręcie albo przez znajomości, uczciwie i od zera udaje się tylko nielicznym. Film oceniam bardzo pozytywnie - bohaterowie mieli ciekawy pomysł na biznes ;) Było sporo śmiechu, obsada fantastyczna!

joanacz

Artur Barciś bardzo fajna rola, no i ten Misiek, który zawsze potrafi mnie rozbawić. Niby jest przewidywalny, ale każda jego rola ma swój koloryt. I tu w roli tenisisty-szemranego biznesmena jak dla mnie też b. fajny

ocenił(a) film na 8
joanacz

Byłam dzisiaj w kinie. Świetnie się bawiłam!

ocenił(a) film na 8
joanacz

Bardzo dobrze się to oglądało. Lekka rozrywka w sam raz na sobotni wieczór. Akcja, dynamika, sporo fajnych zwrotów akcji + świetni aktorzy

ocenił(a) film na 9
panpankracy1

Dokładnie, dobrzy aktorzy, rewelacyjne dialogi, akcja przez cały film i dużo śmiechu. Bawiłam się doskonale! ;)

joanacz

większego zbioru beztalenciaków nie widziałem, no sorrki, Gałązka sie wymyka z tej pulpy ale cała reszta to dramat.

ocenił(a) film na 10
joanacz

"Gdzie diabeł nie może tam babę posle" - na taką komedię o kombinowaniu czekałam! Dosłownie jest to dna polskich "przedsiębiorców', kombinatorów i oczywiści zdeterminowanych i silnych kobiet

joanacz

Wiecie co mnie najbardziej rozbraja przy syfiastych polskich produkcjach? Sponsorowane multikonta piszące na Filmwebie jaki to dane dzieło nie jest "och!", "ach!", itd. Ludzie, czytacie w ogóle forum filmowe? Kto tak rozpisuje się o filmach w superlatywach?

kryst007

Napewno żaden rodowity Polak. Kazdy Polak znajdzie jakis minus

użytkownik usunięty
joanacz

W sumie nie jest źle. Obejrzałem na Prime dla relaksu po pracy. Można się pośmiać. Druga część nawet chyba fajniejsza.

joanacz

rozwala mnie ta plaga kont powołanych do życia do pseudopozytywnych komentarzy pod polskimi gniotami :D

Wystarczy wejść na te konta, by się przekonać, że w 95% dają ocenki 7-9 pod jakimś shitem typu Gierek, pech to nie grzech czy inną polską cieniznę i dorzucają komentarz typu "Byłam w weekend na seansie, dawno się tak nie uśmiałam! Fantatyczna rola Milowicza."

xD

xD