PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=10052360}

Flow

Straume
2024
7,8 15 tys. ocen
7,8 10 1 15486
8,1 54 krytyków
Flow
powrót do forum filmu Flow

Kazdy

ocenił(a) film na 10

Każdemu inteligentnemu człowiekowi taki film się spodoba, a jak jeszcze pokaże go dzieciom może spać spokojnie

Spyrek44

No tak, czarny kot i biały labrador. Do tego reszta ekipy, bardziej queer, aniżeli hetero. Pachnie mi to netflixowością, ale i tak obejrzę, ponieważ lubię zwierzęta i mam jasnego labradora. 

ocenił(a) film na 10
Lukas_Art

Człowieku błagam Cię nie doszukuj się na siłe ideologii. Gdzie widzisz queer? W tym że jest czarny kot?

Jayres

Widzę, że mogłem bardziej dopracować ten żart.

ocenił(a) film na 10
Lukas_Art

o ku*wa goscu, jestes genialny. Tez już miałem screena rozsyłać po znajomych bo nie dowierzałem. Jeszcze raz, pokłony.

kkzz23

Jesteś czarnoskórym reptilianinem.

ocenił(a) film na 8
Jayres

Poza tym kot jest szary (ciemno szary) :-)

ocenił(a) film na 9
Lukas_Art

Jakie k.rwa quuer? Masz paranoje

maciekb80

A nawet jeśli, to co z tego?

ocenił(a) film na 9
Lukas_Art

Do psychiatry

maciekb80

Nie mam kasy, kolejki za długie, a ci w przychodni są do niczego. Masz jeszcze jakieś bezcenne rady?

ocenił(a) film na 9
Lukas_Art

A rączki i nóżki masz ?

użytkownik usunięty
Lukas_Art

Doszukujesz się jakiś głupot w zwykłej animacji o zwierzętach...

Jezu, ludzie. Toż napisałem, że to był żart. Dajcie mi już święty spokój.

użytkownik usunięty
Lukas_Art

Żart absolutnie nietrafiony, bo na Filmwebie jest pełno użytkowników, którzy piszą takie rzeczy na serio.

ocenił(a) film na 9

No to chyba tym bardziej trafiony.

ocenił(a) film na 7
Lukas_Art

jakby co ja zrozumiałam, że to żart ale zupełnie nie pasuje do tematyki filmu. może dlatego nie załapali

Spyrek44

Czy w tym filmie są jakiekolwiek dialogi??

ocenił(a) film na 9
Denis

Nie ma.

Spyrek44

Czy można go pokazać 5 letniemu dziecku ? Są tam jakieś straszne sceny typu śmierć Mufasy w Królu Lwie ?

REGGAER

Nie, trochę surowego znęcania i ganiania. 3 latka bez traumy

ocenił(a) film na 7
REGGAER

Film to emocjonalny rollercoaster jeśli chodzi o strach o życie i powodzenie kota. Ośmiolatek we łazach, kilka osób z beksami wychodziło z sali. Dla wrażliwców film jest przemożnie mocny. Warto jednak w dzieciach pielęgnować wartości pochodzące z tej historii i każdy, komu zależy na pokazaniu dziecka prawdziwego dobra a także tego, co budzi grozę u dorosłych (nie jakieś tam potwory z szafy) pokaże następnemu pokoleniu Flow.

REGGAER

Mufasa to jest smieszna bajeczka przy FLOW. FLOW gra na zupelnie innych zmyslach, zachwyca, ale jednoczesnie bardzo wzrusza. Sa przynajmniej dwie sceny, ktore sa dla mnie niesamowicie przemujące, chwytaja wrecz za gardło, ale nie ma to nic w spolnego z przemocą, krwia nie daj Boże czy cos, tylko to jest taka gra na uczuciach, ze az mam ciary. Obejrzalem z dziecmi i mialy szczeki na podlogach ale z zadowolenia. Ide z nimi teraz do kina na ten film, bo wczesniej widzialem na TV, a to nie to samo co duzy ekran.
Poza tym, chce w ten sposob podziekowac autorowi tego wybitnego filmu, bo marzy mi sie wiecej takich perełek.
No i trzymam kciuki za oskary, maja dwie nominacie (co juz samo w sobie jest historycznym dokonaniem łotewskiej animacji :) )

dia8el

Autorze oraz komentujący tam niżej: czy możecie coś więcej powiedzieć jak dzieci reagują na ten film? Nie jestem rodzicem ale mam dzieci wokół, i ciekawa jestem jak wasze dzieciaki odebrały ten film... Bo dla mnie,.osoby dorosłej by)

ocenił(a) film na 10
REGGAER

Obejrzałam film z ośmioletnim dzieckiem, które na pewno odebrało je inaczej niż ja, ale było mimo wszystko zadowolone z seansu. Jestem zdania, iż dzieci należy uwrażliwiac już od wczesnych lat, jednakże dla 5latka może to być zbyt emocjonalna historia.

Spyrek44

Nie każdemu. Film to praktycznie animowana wersja filmów przyrodniczych, coś w stylu sagi o prastarej puszczy. Nudy, nic angażującego, postaci nijakie, strasznie męczy, zero przyjemności. W głowie się nie mieści 2 i Dziki robot wciągają Flow nosem.

Voltix33

To nie jest film dla każdego... i to jest jego największą zaletą:)

Voltix33

To nie jest film dla każdego... i to jest jego największą zaletą:)

dia8el

Głupia bajka bez dialogów dla gimbazy

ocenił(a) film na 10
Voltix33

W głowie się nie mieści 2 i Dziki robot do pięt nie dorastają Flow. Chociaż to całkiem dobre filmy, nie neguję.

ocenił(a) film na 5
Voltix33

Voltix33 masz rację w 100! Dziki robot ma nieporównywalnie lepszą fabułę, zostawi w głowie jakieś wartości. A z kota co wyniesiesz? W zasadzie film o niczym... Wynudziłem się z dziećmi w kinie i zastanawiałem się czy nie wyjść w połowie, co rzadko mi się zdarza. A chciałem pójść na coś ambitniejszego niż Sonic 3 :)

Snorek

No tak, czasem tak bywa, że "bezpieczniej" iść na takiego Sonica, bo to przynajmniej jest jakaś rozrywka i wiadomo czego się spodziewać.

ocenił(a) film na 5
Spyrek44

Obejrzałem ten film i nie wiem czemu miałby on zadowolić inteligencję albo dzieci.
Morał jest banalny, wręcz naiwny - w momencie kataklizmu można przezwyciężyć własne uprzedzenia i stworzyć coś nowego. To nieprawda. Każdy żywy organizm jest z natury egoistyczny, a trauma związana z utratą domu i całego znanego świata potrafi przezwyciężyć logikę i zdrowy rozsądek.
Oglądając film naprawdę się zdziwiłem, że głód oraz brak jakiegokolwiek celu podróży nie wywołał żadnego buntu na pokładzie. Pies i kot to przecież drapieżniki, więc mogły one zaatakować kapibarę, który często spał i przejąć dowodzenie. To, że uratujesz rozbitka nie oznacza, że nie wbije ci później noża w plecy.
Moim zdaniem "Dziki Robot" jest lepszy od tej produkcji, gdyż jest mniej idealistyczny, a bardziej naturalistyczny.

ocenił(a) film na 5
religawojtek

Racja w 100%. Też nie dostrzegam we Flow żadnych "szczególnych wartości". Jest nijaki pod każdym względem. Ocena 7.8 przesadzona baardzo - moim zdaniem max. 5/10.

Spyrek44

Bez dialogów beznadziejne