PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=1222}

Filadelfia

Philadelphia
1993
7,9 293 tys. ocen
7,9 10 1 293251
7,3 51 krytyków
Filadelfia
powrót do forum filmu Filadelfia

Duzo mozna mowic o tym filmie moim zdaniem sciezka dzwiekowa jest rewelacyjna !!!

ocenił(a) film na 10
zychu93

Oo tak jak najbardziej, z tego filmu poza świetną grą aktorską zapamiętałam muzyke.
Idealna, co jak co.. ale ona właśnie była w filmie znakomita

ocenił(a) film na 10
zychu93

Bruce Springsteen – Streets of Philadelphia
Wspaniałe!!

Justencja

A co się dziwicie skoro muzykę napisał Bruce Springsteen :)

ocenił(a) film na 8
quatro_3

a tak odnosnie muzyki mam pytanie - czy wie ktos moze co to za utwor ktory byl spiewany na imprezie u Andy`ego przez kilku mezczyzn? taki podchodzacy pod lata 50te/60te.

ocenił(a) film na 10
netya

Chodzi chyba o The Chordettes - Mr. Sandman.

Mnie porusza zawsze Neil Young - Philadelphia, która leci na samym końcu podczas stypy. Wzruszający kawałek.

zychu93

tak piosenka Bruce'a Springsteen'a rzeczywiśce świetna ale ta operowa pani która śpiewała w filmie.. koszmar, myslałam że mi głowa pęknie;/ ta muzyka kompletnie do mnie nie trafia..

ocenił(a) film na 8
Moniczkaa

ta pani to byla Maria Callas, a jej wykonanie La Mamma Morta to mistrzostwo...coz nie do kazdego trafia muzyka wyższych lotów

ocenił(a) film na 9
zychu93

no cóż .. pozostaje mi tylko przyznać racje, co do rewelacyjnej ścieżki dźwiękowej !! i w ogóle całego filmu. Solidne wykonanie pod każdym względem , pozdrawiam !

ocenił(a) film na 8
exgirlfriendEvey

dziekuje za pomoc :D bo juz od jakiegos czasu niemoglam tego zczaic co to za utwor :)

ocenił(a) film na 10
zychu93

http://theplaylist.net/remember-late-jonathan-demme-great-video-essay-use-close- 20170426/