chyba jeden z pierwszych typu gore czy jak to sie tam nazywa :) ma klimat, tzn miał :) bo mialem go na VHS w polowie lat 90 a wtedy to 13 lat tylko mialem :P
Szukam własnie filmu który oglądałem w dzieciństwie ale nie moge sobie za bardzo przypomnieć tytułu, przypuszczam, że był to własnie coś "Mirage". Akcja filmu działa się na jakiejś pustyni chyba i gostek jeździł jakimś terenowym samochodem i ich zabijał, pamiętam jeden motyw, ten co jeździł samochodem zakopał jednego goscia tak że wystawała tylko głowa no i jeździł samochodem koło niego. Wie ktos co to za film ???
Ja znalazłem ten film na IsoHunt (wyszukiwarka torrentów).Ściągam, ale strasznie kiepsko idzie, na razie mam 2%.Wiem napewno, że nie ma do niego polskich napisów gdyż sprawdzałem wcześniej na napisy.org i napisy.info, na ale jak po wielkich trudach uda się ściągnąć ten film to wtedy się pokombinuje.
Pojawił się wreszcie na eMule'u: ed2k://|file|1990%20-%20Matanza%20En%20El%20Desierto%20(Mirage)%20-%20Bill%20Cra in%20(Spa).avi|751054848|85E5E55E93C18F13A5F03E6D40745F5A|/
kowalczyk3f ten link do filmu no jest tyle ze po hiszpansku (Spa).Juz od dawna poluje na ten film dajcie znac jak sie gdzies pojawi tu lub na moj meil fric76@home.nl
Oj, jednym z pierwszych horrorów typu gore, to ten film mógłby być gdyby powstał tak 25-30 lat wcześniej... :D
Być może, nie jestem aż tak bardzo w tej tematyce ;) ale niemniej film bardzo fajny :D
Podaje link do filmu do ściągnięcia z rapidshare:
http://www.horrorflix.ws/readarticle.php?article_id=3108
Podziękowania proszę składać na moim blogu. Miłego zasysania a w nocy oglądania!!!!!!!!!
leatherface, link nie działa:(. Wiem, minęło już sporo czasu,ale jeśli jesteś nadal w posiadaniu Mirażu, to może mógłbyś wrzucić go raz jeszcze gdzieś?
Link działa tylko trzeba się zarejstrować na horrorflix . Wcześniej ta strona nie wymagała rejstrecji.
Poprostu masz pecha i musisz się zarejstrować.
Rejestruj się na strone i sssij Fatamorgane .
POzdrawiam i zawsze służę pomocą!!!!!!!!!!!
Dzięki leatherface! Też wpadłam na ten pomysł:), zarejestrowałam się i zassałam. Teraz tylko czekam na odpowiednią noc, bo przecież nie można Mirażu oglądać byle jak:).
Niestety nie..I wątpię, żeby można je było znależć, próbowałam wszędzie...A może Napiprojekt pomoże? Nie mam więc nie wiem. Swoją drogą film widmo...nigdzie go nie ma, mało znany, zapomniany(wg mnie zupelnie niesłusznie), nawet żadna niszowa stacja tv, zone horror itp go nie emituje. Do tego nazwiska z full cast & crew w większości swojej filmografii mają wpisane tylko Mirage, wytwórnia filmowa już nie istnieje i nie wiadomo, co ma w dorobku....Po prostu fatamorgana:)Ciekawe tylko dlaczego, tak się potoczyły losy tego filmu?
Tez próbowalem przez Napi.Powiem wam, ze za starych vhs-owych czasów miałem ten film na kasecie i to z lektorem. Niestety gdzieś mi to przepadło a szkoda, bo kurcze film bardzo fajny, niszowy. Szkoda ze na maxa zapomniany!
Pojawiły się linki do rapidshare, na najpopularniejszym polskim forum warezowym:) Uwaga: film jest z napisami!! <jupi>
Chodzi Ci o to:
http://peb.pl/horror-thriller/280684-rapidshare-najlepsze-stare-horrory-kolekcja -4.html
Linki są faktycznie, ale napisów nigdzie nie mogę znaleźć.
Faktycznie teraz pojawiły się napisy. Można je pobrać też napiprojektem nareszcie :-)