jestem w tym temacie obeznana bo również lubię filmy tego typu.Polecam ci (moim zdaniem ) bardzo dobre filmy z motywem obsesji nie tylko miłosnej
* ''obsesja namiętności z 1992 r. (idealnie oddaje klimat filmu fatalne zauroczenie policjant fiksuje na tle mężatki co z tego wyniknie?...sama zobaczysz:)
*''Mój mąż Mój wróg'' z 1995 r. (obsesja męża na tle żony )
*''obsesja'' z 2009 r (miłosna obsesja nowej pracownicy na punkcie szefa)
*''dziewczyna z internetu'' 2010 r (wiadomo historia stara jak świat :)
*''nigdy nie rozmawiaj z nieznajomym'' 1995 r(to już w sumie troszkę mniej przypomina fatalne zauroczenie ) ale kręci się wokół tego więc powinien ci się spodobać
*''przylądek strachu'' z 1991 r (tą propozycję polecam ci jeśli lubisz motyw OBSESJI jednak nie na tle miłosnym )
*''kiedy dzwoni nieznajomy'' z 2006 r ( z motywem mordercy w tle)
*''Kochaj sąsiada swego'' z 2006 roku (obsesja sąsiadki zawsze spoko :)
*''Zła Miłość'' z 1996 r. (coś w stylu złego wpływu drugiej połówki i uzależnienia na tle drugiej osoby )
*''zauroczenie'' 1993 r (małolata obsesyjnie zakochuje się w starszym od siebie mężczyźnie)
*''Oczy kłamcy'' z 1996 r( romans małolaty z starszym od niej mężczyzną który ma obsesję na punkcie młodych dziewcząt )
*''Nigdy Więcej'' z 2002 r (motyw obsesji męża )
*Ręka nad kołyską'' z 1992 r (film o psychopatycznej opiekunce )
*''Sypiając z wrogiem'' z 1991 r ( chora miłość )
*''Pacific Heights'' z 1990 r (mniej przypomina powyższe filmy to bardziej obsesja psychopatycznego lokatora względem właścicieli posesji )
*''Strach'' z 1996 r ( obsesja na punkcie dziewczyny polecam ! na pewno ci się spodoba )
*''Koszmar Matki'' z 2012 r. (motyw dziewczęcej obsesji)
*''Kiedy dzwoni zabójca'' z 2006 r (obsesja połączona z morderstwem daje mieszankę wybuchową )
*''Miłość jak ze snu'' z 2000 r (romans + obsesja =kłopoty)
*''wielbicielka'' z 2002 r (zakochana po uszy w utalentowanym koledze ze szkoły dziewczyna nawiązuje z nim romans , niestety on ma już drugą połówkę a tytułowa wielbicielka popada w coraz większa obsesję )
*''Śmiertelnie Zakochany'' z 1996 r (zakochany ...ale niestety OBSESYJNIE)
*''The Husband She Met Online'' z 2013 r niestety Polski tytuł jest zupełnie inny nie pamiętam jaki często można go obejrzeć na Lifetime w każdym razie film całkiem spoko motyw obsesji mężczyzny poznanego przez internet )
Nie są to filmy na miarę OSCARA ale myślę ze mogą się spodobać :)
PS. przepraszam za ewentualne błędy:)
Miłego oglądania !
Bardzo Ci dziękuję :-). Część znich widziałam , ale większości nie . Pozdrawiam serdecznie :D
Ostatnio oglądałam film ''Skradzione Szczęście'' z 2014 r bardzo dobry Również Polecam :) :D