Świetny film, nie rozumiem czemu ma taką niską ocenę na filmwebie! Może dlatego, że
ludzie lubią swoje fast foody i nie chcą się z nimi rozstawać :P Mnie film skutecznie wyleczył
z tego paskudztwa, do tej pory od obejrzenia go ani razu nie zawitałam w żadnym takim
miejscu. Prawda w oczy kole, ale musimy docenić tą prawdę i przestać żreć to gówno
którym nas faszerują!! ;P
Nie każdemu musi się podobać. Mi tak średnio podszedł, temat dobry, realizacja go - niezbyt. Ja tam bardzo lubię robić sobie takie fast foody w domu, przynajmniej wiem co jem :P
Zgadzam się w pełni, film może monotonny ale szokujący jednocześnie. Obnaża wiele prawd typu: liczy się się sprzedaż i zysk, klient się nie liczy, pracownicy też, zwierzęta w ogóle, a reszta społeczeństwa jest tempa i nieświadome a jego działania podejmowane nieporadne. Jak to powiedział ten farmer, maszyna wciąga wszystkich i MIELI NA DROBNO. Wstrząsające.
a co tu nie rozumieć - gimby nie zobaczyły cycków, wybuchów, strzelanin, pościgów... to i tak wysoko jest oceniony, że ma tą średnią 6,0 :)
dokładnie, też od jakiegoś czasu nie jem już mięsa gdyż zabijanie zwierząt uważam za zbrodnię