PILINHA: {__webCacheId=filmBasicInfo_pl_PL, __webCacheKey=866826}

Fantastyczna 4: Pierwsze kroki

The Fantastic Four: First Steps
2025
6,9 tys.
chce zobaczyć
Fantastyczna 4: Pierwsze kroki
powrót do forum filmu Fantastyczna 4: Pierwsze kroki

To chyba plotka. Bo to byłoby znowu niepotrzebną przesadą. Czy zamiast kolejnej bezpodstawnej przeróbki płci lub koloru nie mogli po prostu wybrać innego heralda? Na przykład Plasmę? Czy jakąkolwiek istniejącą już kobiecą postać?

plooshack

Herculesa czytałeś? Tam gdzie się pojawia Juno?+ filmy MCU to nie ekranizacje tylko nowa historia czerpiąca historie i motywy z komiksów.

iansowinski

Ale to nie jest Juno (o której chyba mało kto słyszał), tylko Shalla-Bel, która też nie była heroldem Galactusa.

plooshack

Jezu, a co to za różnica czy chłop czy baba. Niech po prostu dobrze zagra i tyle.

Niewiem1233

Różnica potężna.

plooshack

Dopóki Disney uważa że takie idiotyzmy im się finansowo opłacają to będą zmieniać płeć męskim postaciom. Ciesz się lepiej że Reed jest facetem :D

Darth_Binks

Oj tak, bo ty kupkę zrobisz i już im się finansowo nie opłaca

plooshack

Dla idioty tak

GozerGozerian

Serio nie zauważasz różnicy między płciami? Przecież to kompletnie bez sensu, by facetów grały kobiety lub odwrotnie. Jest Hulk i She-Hulk tak jak Batman i Batwoman. Po co Hulka lub Batmana miałaby grać kobieta, a She-Hulk i Batwoman facet? Kanon to kanon. Czarnej Pantery nie można zmieniać w białego bohatera, tak jak Silver Surfera nie można zmieniać w kobietę.

plooshack

a aktorstwo nie polega na tym by role odgrywać?

GozerGozerian

No to trochę za daleko idący argument. Tym bardziej, że ta aktorka w tym filmie nie ma wcale zagrać faceta.

plooshack

W filmie można wszystko, o co ten ból dupy.

GozerGozerian

No właśnie nie rozumiem o co, ale posmaruj sobie ją czymś przeciwbólowym. Ja wypisuję się z tej jałowej dyskusji.

Niewiem1233

Już Deadpool zresertował Marvela i dał jasno do zrozumienia, że to się cholernie nie opłaca. Pewnie Feige też ma dośc tych politycznie poprawnych bełkotów, LGBT i całego tego syfu co się wmieszało w tak fascynujący storyline. Do Thanosa wszystko szło świetnie, a potem Disney i homo zaczęli iśc równią pochyłą w dół.

Mobster

A gdzie Ty masz wątki homo w filmach Marvela? Silne role kobiece i owszem, ale zauważalnych wątków lgbt+ w filmach nie namierzyłem. Nie patrząc rzecz jasna na wszystkie trzy 'Deadpoole' i celowo nachalne gejowskie nawiązania, ale no akurat tej serii nie lubię.

plooshack

wymienie tylko 1. Ethernals, Nie każdy lubi patrzeć jak jeden bradziaty facet całuje się z drugim bradziatym facetem, mogliby sobie takie wątki odpuszczać i jeszcze adoptowany synek. 5 % środowiska zachwycone tym lovestory, a reszta sobie myśli WTF? Przyszedłem na marvela! I nie chodzi tylko o to środowisko, ale o inne poprawnie polityczne bełkoty. Już jeden taki wyrzyg wyszedł w 2015 roku, gdzie Storm był czarny. To odpycha, a nie przyciąga. Marvel nie wyciąga wniosków, ale myślę, że choć trochę normalności wróci po wyborze Trumpa

Mobster

Na świecie istnieją różne orientacje i kolory skóry i nie należy usilnie ich istnienia wymazywać i ich nie pokazywać tylko dlatego, że niezrozumiała niechęć niektórych osób (z tym Twoim Trumpem włącznie) nie pozwala im nabrać zdrowego dystansu. Jeśli postaci filmowe są zgodne z kanonem i pierwowzorem, to powinny być jak najbardziej obecne, tak jak na przykład świetni Hulkling i Wiccan. Osobiście jestem kosmopolitą i podróżnikiem i po zwiedzeniu niemal całego świata mam ogromny szacunek do wszelkich kultur i społeczności i ich pięknej różnorodności. Nie mam ochoty na podziały, granice, nienawiść, przemoc, wojny, do których prowadzi ten chorobliwy brak akceptacji. Życzę wszystkim wzajemnego zrozumienia i chęci współistnienia na tej naszej małej skałce lecącej sobie przez bezkresny wszechświat.

plooshack

Panie kolego zgadzam się z tobą ja najbardziej i zgadzam się, że zdrowy dystans powinien istnieć tak jak wspomniałeś. Ja tam wolę, żeby sex był tematem tabu i nikt nikomu nie narzucał treści, tudzież nie uzewnętrzniał wszystkim dookoła, czy na dużych ekranach. Bo jeżeli nie zdystansujemy i nie zdusimy w zarodku dewiacyjnych zachowań, które powinno brać się za dewiację, bo jak dla mnie normalną rodzinę tworzy para kobiety i mężczyzny, to niedługo ludzie srający sobie do buzi również poproszą o swoje 5 minut na antenie, bo TAK, tacy ludzie też istnieją. Trump w końcu może doprowadzi do tego, że społeczność LGBT przestanie bojkotować wszystko i wszystkich wokół, co nie jest w ich interesie, a może ostracyzm z ich strony również się zmniejszy. Tak jak wspomniałeś miejmy dystans, akceptujmy się, nie narzucajmy nikomu niechcianych treści, a agresja będzie mniejsza i tolerancja sama z odpowiednich zachowań wyniknie.

Mobster

Brzydką i krzywdzącą masz opinię o związkach jednopłciowych i osobach nieheteronormatywnych, ale to Twoja własna opinia, pewnie masz powody lub złe doświadczenia. Może kiedyś poznasz osobiście ludzi lgbt+ i sam zobaczysz, że to wcale nie takie potwory, jak je przedstawia skrajna prawica lub kościół. Jednocześnie już wkrótce sam zobaczysz, że Trump czy Musk to żadni zbawcy ludzkości.

plooshack

Nie zrozumiałeś niczego co do ciebie napisałem. Dyskusję uważam za jałową, także kończę temat. Pozdrawiam

Mobster

Najbardziej nie rozumiem tej teraz odpowiedzi, ale jak widzę zagorzałego hejtera się nie przekona, ani nawet się z takim nie da porozmawiać. Pozostań w tej swojej bańce niechęci i nienawiści, skoro w niej się czujesz najbezpieczniej. Żegnam.

plooshack

Widzisz? Właśnie dlatego. Wmawiasz mi nienawiść i bycie zagorzałym hejterem, Dlaczego usilnie starasz się przekonać mnie do polubienia wątróbki skoro na samą jej myśl zbiera mnie na wymioty? Dlaczego nie rozumiesz tego, że socjotechnika której użyłeś jest stosowana przez środowiska LGBT? Nie jesteś z nami to jesteś przeciwko nam. Ja nikogo nienawidzę, ale patrząc jak facet w damskim boksie wygrywa mistrzostwa olimpijskie to jednak uważam, że całe to środowisko się za bardzo rozpędziło w lewoskrętnym sposobie udowadniania swojej normalności. Jeszcze zaraz mi wmówisz, że to ja jestem nienormalny i skrzywdzony przez świat skoro mam takie podejście i poglądy. Sorry nie rozumiesz...

plooshack

Próbuję ci wytłumaczyć w najprostszy sposób jak to tylko możliwe. Nie jestem hejterem, rasistą czy homofobem. Uważam, że związek kobiety z mężczyzną jest czymś normalnym, standardowym. Próbujesz mi wmówić, że tak myśląc jestem hejterem i nienawidzę LGBT. Otóż nie, ale stosując taką narrację stosujesz socjotechnikę tego środowiska nie dopuszczając do siebie odmiennych poglądów, bojkotujesz moje podejście. Próbujesz ze mnie zrobić kogoś złego nie używając przy tym racjonalnych argumentów. Podejście środowiska LGBT wyglądało w ostatnich latach jak pucz monachijski na środowiska cisgender. To ja tutaj powinienem nazwać cię hejterem zdroworozsądkowego podejścia do życia. Jeżeli zaakceptujesz to, że są ludzie i to w dużej mierze, którzy mają dość takiego NACHALNEGO promowania tego typu zachowań, to może się dogadamy. I wtedy zrozumiesz, że nie kieruje mną nienawiść tylko chęć życia w świecie, gdzie nie wszystko musi być nagle "kolorowe".

Mobster

Narazie dupa piecze tylko was bo jesteście naziolskim syfem.

plooshack

Jako ze gardze kultura woke, tutaj akurat musze wspomniec ze byl wariant komiksu w ktorym to nie Norin Rad zostal srebrnym surferem tylko wlasnie jego partnerka. Akurat ta zmiana nie jest taka bolaca, bo sam srebrny surfer to postac nudna jak flaki z olejem.