Nie wiem co powiedzieć na ten temat, jestem zrozpaczona jak ludzie odbierają ten DOKUMENT.
Oczywiście kazdy ma swoje zdanie, ale komentarze typu : "ten film to totalne nieporozumienie"itp.
są nie na miejscu ! Albo jak ludzie próbują udowodnić, ze to nie głos szatana .. brak słów.
Ponieważ były płyty z odtwarzaczem, a prosze zauważyć, ze ta dziewczyna miała w sobie 7 demonów i kazdy z nich mówił "swoim" głosem, zresztą .. bzdurą jest to, ze można się kłócic o takie coś. Dla mnie to jest niezrozumiałe, ze ktos myśli, ze to nie jest głos szatana. Jest to straszne !
Nie ma sensu się kłócić bo rozmowa między ludźmi którzy mają całkowicie inne poglądy religijne doprowadza do wzajemnego obrażania a nie do porozumienia i prowadzenia kulturalnej wymiany zdań.
masz rację ale jak można prowadzić w ogóle merytoryczną rozmowę z kimś kto uważa takie 'fakty' za niepodważalne i bezdyskusyjne? Ona tego nie wie tylko w to wierzy więc całą tą dyskusję mozna sprowadzić do poziomu 'czy bóg istnieje?' Czy to oznacza że z katolikami w ogóle nie można prowadzić dialogu? Oczywiście że nie bo wielu z nich posiada swoje mózgi mimo swoich poglądów religijnych a tutaj tego mózgu nie widzę... sory za takie wypociny :D
Sory, ale nie zgadzam się z tym co napisałes. Nie obchodzi mnie czy jesteś wierzący czy nie, szczerze jest to najmniej wazne, chociaż gdy rozmawiamy na taki temat.. . Jest to dosć trudne, bo katolik; prawdziwy katolik wierzy to co mówi Biblia i Kościół. Więc nie ma sensu sie kłócić i obrażać. Nie na tym ta rozmowa polega. Ja mam swoje zdanie na ten temat i go nie zmienię. Nie zmienia faktu to, ze nie masz prawa kogoś obrazac. Tyle na temat , pozdrawiam :)